De jongen die maandagmiddag 25 juni aangifte deed van beroving heeft het verhaal verzonnen. Dinsdagavond heeft hij dit opgebiecht nadat de wijkagent hem confronteerde met camerabeelden van de plek waar het volgens de jongen gebeurd moest zijn. Op de beelden was niets te zien. De jongen krijgt proces-verbaal.
 
De Apeldoornse tiener deed maandagmiddag aangifte van mishandeling en beroving. Dit zou gebeurd zijn aan de Voltastraat in zijn woonplaats. De jongen vertelde dat hij door twee jongens was bestolen van zijn mobieltje, sleutels en identiteitskaart. De politie heeft in verband met de ernst van het feit direct een onderzoek ingesteld en bekeek onder andere camerabeelden. De camera was precies gericht op de plaats waar de beroving plaatsgevonden zou hebben. Er was niets te zien.
 
Verzonnen
Toen de wijkagent de tiener daarmee confronteerde, verklaarde hij de beroving verzonnen te hebben. Hij was zijn huissleutels voor de tweede keer in korte tijd verloren en durfde dat thuis niet te vertellen. Daarom verzon hij de beroving. Het mobieltje en de identiteitskaart had hij thuis nog gewoon in zijn bezit.
 
Valse aangifte
Het doen van valse aangifte is strafbaar. Tegen de jongen wordt dan ook proces-verbaal opgemaakt. Berovingen hebben een hoge prioriteit en het onderzoek vergt dus de nodige politie-inzet. De politie probeert de kosten op de jongen te verhalen.

Laat een reactie achter

Reacties zijn meer dan welkom. Echter: reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd.

Willekeurige afbeelding

Geen afbeeldingen

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief om het nieuws niet te missen