Alerte getuige voorkomt meer brokken

Alerte getuige voorkomt meer brokken

Zaterdagnacht rond 00.45 uur meldde een getuige aan de politie dat een bestuurder op een parkeerplaats aan de Jachtlaan een aanrijding had veroorzaakt en er vervolgens te voet vandoor was gegaan. Politieagenten gingen er direct heen en konden de verdachte op aangeven van de getuige even later in de omgeving aanhouden.

De 34-jarige inwoner van Apeldoorn blies uiteindelijk 920 ug/l op de ademanalyse (220 is de wettelijk strafbare grens) en bleek in andermans auto te rijden met ongeldig verklaard rijbewijs. De getuige zag dat de man in zwaar beschonken toestand weg wilde rijden; daarbij meerdere auto's maar net miste, toen een geparkeerde auto beschadigde en in een heg terechtkwam. Hij greep in en verzocht de man dringend niet meer verder te rijden. De verdachte ging er toen echter lopend vandoor. Hierop belde de getuige meteen de politie, die de zaak verder opnam en onderzocht. De eigenaresse van de auto heeft aangifte gedaan.

Tegen de 34-jarige wordt proces-verbaal opgemaakt voor rijden onder invloed, rijden zonder geldig rijbewijs en het verlaten van de plaats aanrijding.

Laat een reactie achter

Reacties zijn meer dan welkom. Echter: reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd.

Willekeurige afbeelding

2d87e7e670248c546165cc940ef7f025_L.jpg

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief om het nieuws niet te missen