Eigenaar ontdekt fiets op Marktplaats, verkoper aangehouden

Eigenaar ontdekt fiets op Marktplaats, verkoper aangehouden

De politie heeft een 36-jarige Apeldoorner zondag aangehouden voor heling van een fiets, nadat de eigenaar van de fiets zijn eigen gestolen fiets terugvond op Marktplaats.

De fiets was eigendom van een 22-jarige man uit Hattemerbroek. Zijn fiets was donderdag gestolen uit de fietsenstalling bij de bushalte aan de Aidastraat in Apeldoorn. De eigenaar deed aangifte en hield vervolgens zelf goed Marktplaats in de gaten, tot hij zijn eigen fiets te koop zag staan. De man maakte een afspraak met de verkoper en toen hij ter plekke vaststelde dat het inderdaad om zijn fiets ging, belde hij de politie. De 36-jarige verkoper is aangehouden door de politie, die proces-verbaal tegen hem opmaakt.

Bij de woning van de Apeldoorner werd ook een elektrische fiets aangetroffen, deze bleek in mei gestolen aan de Talingweg. De verdachte bekende beide fietsen gestolen te hebben. Ook de elektrische fiets gaat terug naar de rechtmatige eigenaar, dankzij het feit dat ze aangifte gedaan had van de diefstal.

Te mooi om waar te zijn? Niet doen!
Met grote regelmaat worden gestolen spullen te koop aangeboden op internet. In dit geval heeft de eigenaar zijn eigen fiets snel ontdekt, maar als een andere burger de fiets gekocht had, maakt deze zich ook schuldig aan heling. Lijkt een aanbieding te mooi om waar te zijn? Wees dan extra alert, want vaak zit er dan een addertje onder het gras. De kans dat het om gestolen goed blijkt te gaan is dan levensgroot.

Als je tweedehands spullen koopt, check deze dan altijd op https://www.stopheling.nlom te zien of een product als gestolen geregistreerd staat. Als iets gestolen blijkt te zijn, koop het dan niet! Want het in bezit hebben van gestolen spullen is een strafbaar feit.

Laat een reactie achter

Reacties zijn meer dan welkom. Echter: reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd.

Willekeurige afbeelding

1cf0117aea6635568b1b4c2e50097eb2_Generic.jpg

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief om het nieuws niet te missen