dinsdag 23 oktober 2018 | Login

Huiseigenaar ontdekt hennepkwekerij in zijn woning Speciaal

De eigenaar van een woning aan de Mr van Hasseltlaan ontdekte zondag een hennepkwekerij in zijn woning die hij in verband met langdurig verblijf in het buitenland had verhuurd. De politie trof er 115 hennepplanten aan.

De eigenaar ging bij zijn woning kijken terwijl hij voor korte tijd weer in Nederland was. Ter plaatse zag hij een afvoerbuis en rook daarbij een sterke hennepgeur. Hij schakelde direct de politie in. Agenten troffen even later in de woning 115 hennepplanten aan. Ook bleek illegaal stroom te worden afgetapt.
Korte tijd later meldde zich de huurder van de woning op het politiebureau. Hij werd aangehouden. Het betreft een 31-jarige Apeldoorner.

Wie huurt uw pand? Let op voor henneptelers!
Het is als verhuurder verstandig bij de verhuur of onderverhuur van een pand goede afspraken te maken met de huurder. Leg deze afspraken altijd vast in een (huur)contract. Hieronder enkele tips over wat er in een vaak standaard huurcontract extra kan worden opgenomen:

- Zorg dat duidelijk staat omschreven waarvoor het pand gebruikt mag worden en wat de staat van het pand is bij aanvang van de huurovereenkomst.

- Neem in het contract op dat u bijvoorbeeld maandelijks toegang tot pand krijgt om dit te inspecteren op onregelmatigheden of voor onderhoud.

- Opnemen in contract: Het is huurder niet toegestaan in het gehuurde hennep te kweken, dan wel andere activiteiten te verrichten die op grond van de Opiumwet dan wel anderszins strafbaar zijn gesteld.

- Neem op dat activiteiten die betrekking hebben op misdrijven en of hennepteelt grond geven voor onmiddellijke ontbinding van de huurovereenkomst.

Laat een reactie achter

Reacties zijn meer dan welkom. Echter: reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd.

Willekeurige afbeelding

Geen afbeeldingen

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief om het nieuws niet te missen