woensdag 17 oktober 2018 | Login

Tien Apeldoornse sportclubs krijgen geld voor hun accommodatie

Tien Apeldoornse sportclubs krijgen dit jaar een bijdrage van de gemeente voor investeringen in hun velden of gebouwen. Het totale bedrag dat de gemeente via de Ondersteuningsregeling Sportinfrastructuur geeft, is €250.000.

De gemeenteraad stelde vorig jaar vast dat het budget voor sportaccommodaties niet werd gebruikt. Het college van burgemeester en wethouders heeft toen samen met de sportraad en op aangeven van de gemeenteraad een nieuwe regeling uitgewerkt. De behoefte aan deze vorm van steun blijkt groot: twaalf sportverenigingen hebben investeringsvoorstellen ingediend.

Goed onderbouwd
Die voorstellen moesten te maken hebben met investeringen in onderhoud of renovatie van velden of gebouwen, met investeringen in duurzaamheid of met kosten die voortvloeien uit een fusie (bijv. extra kleedkamers).  De aanvragen moesten goed zijn onderbouwd en er moest er sprake zijn van mede-financiering:  de gemeente subsidieert, afhankelijk van de categorie, 25%, 50 of 75% van de kosten.

Veelvoud geïnvesteerd
“Dit werkt als een vliegwiel”, zegt een enthousiaste wethouder Nathan Stukker: “Wij geven €250.000 en de sportclubs kunnen daarmee in totaal voor 1,2 miljoen investeren, een veelvoud daarvan dus. Zo kun je samen iets bereiken!”

Volgend jaar
Hoe hoog het bedrag is dat volgend jaar beschikbaar komt, wordt vóór maart bekend. Verenigingen kunnen dan vervolgens tot 1 mei een aanvraag indienen.

Laat een reactie achter

Reacties zijn meer dan welkom. Echter: reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd.

Willekeurige afbeelding

Geen afbeeldingen

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief om het nieuws niet te missen