vrijdag 19 oktober 2018 | Login

Johan Kruithof ziet van raadzetel af

Afgelopen vrijdag werd bekend dat ik (Johan Kruithof) voldoende (649) voorkeurstemmen heb gekregen bij de gemeenteraadsverkiezingen om de komende vier jaar deel uit te mogen maken van de gemeenteraad. Ik wil de kiezers die daarmee het vertrouwen in de PvdA, en in mij persoonlijk, hebben uitgesproken bedanken. Maar dit stelt mij ook voor de keuze of ik daadwerkelijk mijn zetel in de raad ga bezetten. Ik heb daar de afgelopen dagen over nagedacht en besloten dit niet te doen.

Bij die keuze heb ik de volgende afwegingen gemaakt. Afgelopen woensdag heeft de PvdA verlies geleden, een verlies waar ik als wethouder, ondanks die voorkeurstemmen, ook verantwoordelijkheid voor draag. Het is, zo heb ik (Johan Kruithof) overwogen, gezien die uitslag belangrijk dat de partij nu een keuze voor verjonging en vernieuwing maakt. Om dat mogelijk te maken zie ik er van af mijn raadszetel op te eisen en daarmee de PvdA de ruimte te geven voor die vernieuwing.

Rest mij om op te merken dat het een ongelofelijke eer was om namens de PvdA zes jaar wethouder te mogen zijn van deze prachtige stad. Binnenkort zullen een nieuw college en een nieuwe gemeenteraad aan de slag gaan. Ik (Johan Kruithof) wens hen veel succes en wijsheid bij hun belangrijke taak.

Laat een reactie achter

Reacties zijn meer dan welkom. Echter: reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd.

Willekeurige afbeelding

Geen afbeeldingen

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief om het nieuws niet te missen