vrijdag 19 oktober 2018 | Login

Gemeente Apeldoorn blijft bezorgd over consequenties vliegveld Lelystad

De gemeente Apeldoorn blijft onverminderd bezorgd over de consequenties van de intensivering van het vliegverkeer van en naar vliegveld Lelystad. “De voorgestelde routes veroorzaken onacceptabele hinder voor onze bewoners en de vele honderdduizenden die jaarlijks op de Veluwe hun vakantie door brengen. Dat moet echt anders”, zo hield wethouder Detlev Cziesso minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat vanmorgen voor.

De minister bracht vandaag een bezoek aan Gelderland om met bewoners, belanghebbenden en bestuurders van de gemeenten Apeldoorn, Deventer, Ede, Lochem, Renkum, Voorst, Wageningen en Zutphen te praten over de consequenties van ‘Lelystad’.

Wethouder Cziesso is blij met de betrokkenheid van de minister. “Ik heb mijn waardering voor het komst uitgesproken. Een prima initiatief van de minister. Maar uiteindelijk gaat het er natuurlijk om dat er wat met onze zorgen worden gedaan. Wat ons betreft wordt opening van Lelystad uitgesteld tot na de herindeling van het luchtruim”.

Cziesso heeft tijdens het overleg met de minister ook een lans gebroken voor vliegveld Teuge. “Teuge is voor Apeldoorn en voor de regio van een groot economisch, toeristisch en recreatief belang. Wij willen dat Den Haag daar rekening mee houdt”.

Laat een reactie achter

Reacties zijn meer dan welkom. Echter: reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd.

Willekeurige afbeelding

Geen afbeeldingen

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief om het nieuws niet te missen