Nieuw energiefonds helpt bedrijven en organisaties op weg

De gemeente Apeldoorn introduceert het energiefonds Apeldoorn. Speciaal voor bedrijven, instellingen of organisaties met concrete wensen om te investeren in energiebesparing of opwekking van duurzame energie. Wethouder duurzaamheid Mark Sandmann is ontzettend blij dat het energiefonds nu een feit is en hoopt op veel aanvragen. “De energietransitie is één van de grootste uitdagingen waar we als samenleving voor staan. Om onze ambities te realiseren is het heel belangrijk dat duurzame, innovatieve projecten in onze gemeente niet stranden op een financieringsdrempel. We hopen dat we via het Energiefonds veel organisaties juist over deze drempel heen kunnen helpen!”

Het Energiefonds is opgericht omdat de gemeente Apeldoorn op termijn energieneutraal wil zijn. Dat betekent dat we in de toekomst in Apeldoorn evenveel energie opwekken als we gebruiken. Om deze energietransitie te realiseren zoekt de gemeente continu naar manieren om duurzame energieprojecten aan te jagen of te ondersteunen.

Noodzaak energiefonds                                                                                                           
Veel bedrijven en organisaties (bijvoorbeeld een instelling, sportclub, kerk of energiecoöperatie) vinden duurzaam ondernemen belangrijk. Omdat het op termijn geld oplevert, of vanuit de overtuiging dat het belangrijk is om voor toekomstige generaties een leefbare aarde achter te laten. Duurzame investeringen zoals zonnepanelen, een warmtepompinstallatie, een ledverlichtingssysteem of energiezuinige apparatuur zorgen uiteindelijk voor een lagere energierekening. Maar de startinvestering die ervoor nodig is kan behoorlijk groot of lastig te financieren zijn. Als het niet lukt om bij een bank of andere financiële instelling financiering te krijgen schiet de gemeente Apeldoorn via het Energiefonds graag te hulp. Zodat bedrijven en organisaties toch een lening kunnen afsluiten om hun investering mogelijk te maken. Wel is één van de voorwaarden dat een aanvrager ook zelf een deel van de investering betaalt of elders financiert.

Lening online aanvragen                                                                                                         
Op www.apeldoorn.nl/energiefonds staan alle voorwaarden en alle rentetarieven. Als een ondernemer of vertegenwoordiger van een organisatie al concrete plannen en ook al een offerte heeft, kan hij of zij op deze pagina direct online een lening aanvragen. Belangstellenden kunnen natuurlijk ook eerst vragen stellen, of een oriënterend gesprek aanvragen. Dat kan via

Laat een reactie achter

Reacties zijn meer dan welkom. Echter: reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd.

Willekeurige afbeelding

79cea0cf0cabb5472eaa39d352148ed8_L.jpg

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief om het nieuws niet te missen