vrijdag 19 oktober 2018 | Login

Apeldoornse verenigingen beloond voor strijd tegen zwerfafval Speciaal

Een groot aantal Apeldoornse verenigingen komt in actie tegen zwerfafval. In totaal houden 77 verenigingen een eigen ‘geadopteerd’ gebied schoon. In 2017 is hiermee een recordaantal van 988.179 blikjes en flesjes ingezameld. Om de waardering voor de inzet en het enthousiasme uit te spreken, kregen acht verenigingen een prijs uit handen van wethouder Mark Sandmann.

Grote winnaar was Geloofsgemeenschap De Drie Ranken met 64.991 ingezamelde blikjes en flesjes. Naast De Drie Ranken, vielen ook Sv Groen-Wit ‘62 en Zwemvereniging Aquapoldro in de prijzen. Daarbij werd een aantal verenigingen in het zonnetje gezet voor hun bijzondere prestaties. Zo maakte Muziektheater Tabula Rasa een filmpje over zwerfafval en zorgt de Stichting Vrienden van Park Zuidbroek ervoor dat het park er schoon bij ligt. Ook Christelijk Gereformeerde Andreaskerk, Brassband Apeldoorn en Paardrijvereniging De Hunneruiters kregen een prijs voor hun intensieve schoonmaakacties als relatief kleine verenigingen.

De actie is goed voor de clubkas, want verenigingen krijgen een vergoeding van € 0,05 per blikje of flesje (met een maximum van 20.000 stuks per kalenderjaar). Nog steeds melden verenigingen zich aan als deelnemer aan de actie. Wethouder Mark Sandmann is blij met deze inzet. “We zien dat verenigingen heel actief zijn in het opruimen van zwerfafval. En dat enthousiasme werkt aanstekelijk! De actie zorgt niet alleen voor bewustwording over zwerfafval maar de ingezamelde blikjes en flesjes krijgen ook een tweede leven door recycling. Een win-win situatie dus.”

De GO€DBEZIG-actie maakt onderdeel uit van de campagne Heel Apeldoorn is Rein. Meer informatie is te vinden via de website www.apeldoorn.nl/rein.  

Laat een reactie achter

Reacties zijn meer dan welkom. Echter: reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd.

Willekeurige afbeelding

Geen afbeeldingen

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief om het nieuws niet te missen