Duurzame vernieuwing basisscholen in uitvoering

Duurzame vernieuwing basisscholen in uitvoering

De gemeente investeert in de periode 2016-2019 in totaal ruim 25 miljoen euro in onderwijshuisvesting voor het basisonderwijs. Het grootste deel van die investeringen gaat de komende jaren plaatsvinden. Het gaat daarbij zowel om sloop-nieuwbouw als om renovatie. Met deze investeringen zullen de basisscholen voldoen aan de eisen van deze tijd op het gebied van duurzaamheid, ventilatie en onderwijskundige vernieuwing.

Verantwoordelijk wethouder onderwijs Johan Kruithof: “Apeldoorn wil een comfortabele stad zijn om te wonen met je gezin. Goed onderwijs in goede onderwijsgebouwen hoort daarbij. Speciale aandacht hebben we voor de ontwikkeling van Integrale Kindcentra waarbij de verbinding wordt gemaakt tussen kinderopvang en onderwijs. Hierdoor kan elk kind soepel van het één naar het ander. Dit vraagt ook om schoolgebouwen die daarop zijn aangepast.”

Samenwerking
De gemeente Apeldoorn maakte eerder dit jaar afspraken met de grote schoolbesturen (Leerplein055, PCBO Apeldoorn, De Veluwse Onderwijsgroep en stichting AVOO) over samenwerking. Deze afspraken waren nodig aangezien de leerlingenaantallen dalen en de capaciteit en kwaliteit van de schoolgebouwen op peil moeten blijven. Het maken van onderlinge afspraken was een voorwaarde van de gemeente Apeldoorn om duurzaam te kunnen investeren in de huisvesting van de basisscholen. Belangrijke afspraken zijn bijvoorbeeld dat in elke wijk verschillende soorten onderwijs beschikbaar blijven zodat ouders wat te kiezen hebben en dat de schoolbesturen zich gezamenlijk inspannen voor het open houden van scholen in de dorpen.

Proces
De gemeenteraad  gaat naar verwachting op 21 september in gesprek over de Uitvoeringsnota onderwijshuisvesting 2016-2019. Als dat positief verloopt, kunnen plannen snel concreet worden uitgewerkt en uitgevoerd. Jaarlijks, in het programma onderwijshuisvesting wordt bekend welk projecten worden uitgevoerd.     

Laat een reactie achter

Reacties zijn meer dan welkom. Echter: reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd.

Willekeurige afbeelding

56f09a9ceca83587c8711e48f0da876d_S.jpg

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief om het nieuws niet te missen