zaterdag 20 oktober 2018 | Login
Stichtingen

Stichtingen (153)

Apeldoorn kent vele stichtingen met uiteenlopende activiteiten. Apeldoorn Actueel geeft deze stichtingen graag een platform om zijn/haar activiteiten bekend te maken, en/of om aandacht voor de stichting te vragen.

Laatste Nieuws

Lezing: Kanker en werk: "Duidelijkheid rondom inkomen bij kanker"

donderdag, 29 Maart 2018 20:13 Geschreven door

Wanneer je met kanker geconfronteerd wordt heb je veel aan je hoofd. Natuurlijk staat je gezondheid voorop. Vroeg of laat wordt je echter ook met de financiële gevolgen van (langdurig) ziek zijn geconfronteerd. Wat zijn de gevolgen van ziek zijn op het inkomen? Wat als u niet helemaal of helemaal niet kunt terugkeren naar uw baan? Hoe zit het precies met de wet Poortwachter en de WIA?

Stichting ‘kLEEF! organiseert daarom op dinsdag 17 april 2018 van 19.00 tot 20.30 uur de lezing Kanker en werk "Duidelijkheid rondom inkomen bij kanker". De lezing is onder leiding van financieel adviseur Pauline Mulder.

Aanmelden is niet nodig maar wel wenselijk. Mail aan of bel met 055-5762676.

Samenvatting:

Wat: lezing Stichting ‘kLEEF!
Wanneer: dinsdag 17 april 2018 van 19.00 tot 20.30 uur
Waar: inloophuis Stichting 'kLEEF!, Vosselmanstraat 4, Apeldoorn
Wie: voor iedereen die vragen heeft over werk en inkomen bij kanker
Kosten: geen
Aanmelden: is niet verplicht, maar wel wenselijk. Aanmelden kan door binnen te lopen in het inloophuis (Vosselmanstraat 4 in Apeldoorn), te mailen aan of door te bellen via telefoonnummer 055-5762676.

Nieuwe voorzitter Roots bestuur

vrijdag, 05 januari 2018 19:52 Geschreven door

Recentelijk heeft de stichting Roots in the Woods haar organisatie op een aantal punten veranderd. Naast mutaties in het bestuur, beraadt de organisatie zich op de toekomst.

Robert van Vliet is met ingang van 1 januari 2018 afgetreden als voorzitter. Van Vliet heeft zich kandidaat gesteld als raadslid voor de komende gemeenteraadsverkiezingen en wil zich daarop focussen. Robert was sinds 2009 betrokken, als mede vormgever van het festival, vanaf het eerste uur en geeft het stokje over aan Marcel Jeths.

Marco Bod blijft werken als zakelijk leider. Naast Marcel Jeths wordt het bestuur compleet gemaakt door Wytze Kuijper en Dennis Wensink. Allen Apeldoornse ondernemers met een groot (landelijk) netwerk en stevig geworteld in de Apeldoornse samenleving. De drie bestuursleden richten zich op conceptueel, financieel en creatief gebied en op de strategie voor de lange termijn.

De kersverse voorzitter Jeths is al enige tijd bezig met de voorbereidingen voor een doorontwikkeling van het festival. Het doel is om het festival te laten doorgroeien naar een evenement van (inter)nationale allure. Daar hoort een andere organisatie, nieuwe sponsors en wellicht ook een andere locatie bij. Meer nieuws hierover volgt in het voorjaar van 2018.

Roots in the Woods begon in 2010 met haar eerste festival-editie in het Beekpark. In 2015 vierde het festival de herfst op zo'n 15 locaties op Veluwe, mede door de samenwerking met regionale ondernemers, zoals de Landal parken. Roots is een 'On Brand Event' van de gemeente Apeldoorn.

Specsavers Apeldoorn spaart jaar lang voor Stichting Sidney and Friends

vrijdag, 08 december 2017 19:22 Geschreven door

Stichting Sidney and Friends mag komend jaar rekenen op een financiële bijdrage die door Specsavers Apeldoorn gedurende het hele jaar bij elkaar wordt gespaard. Inwoners van Apeldoorn stemden massaal op de genomineerde lokale goede doelen voor de spaarronde van 2018 van Stichting Specsavers Steunt. Uit de finalisten koos het winkelteam van Specsavers Apeldoorn een doel als gelukkige winnaar.

In Apeldoorn is het voldende goede doel gekozen: Stichting Sidney and Friends. Wilko Richter, optiekpartner bij Specsavers Apeldoorn, is blij met de uitkomst: “Wij vinden het fantastisch dat wij op deze manier een bijdrage kunnen leveren aan dit mooie initiatief. De activiteiten van het gekozen goede doel leveren een belangrijke bijdrage aan onze lokale samenleving. Wij gaan ons met het team dan ook voor de volle 100 procent inzetten om hen aan het einde van het jaar een mooi steuntje in de rug te geven.”

Stichting Specsavers Steunt
Ieder jaar zetten alle winkels van Specsavers voor elke klant die een montuur of hoortoestel koopt, een vast bedrag opzij voor Stichting Specsavers Steunt.  Aan het einde van het spaarjaar wordt het totale spaarbedrag verdeeld over het lokale goede doel en het landelijke goede doel. Zo draagt iedere winkel haar steentje bij aan de lokale gemeenschap. In totaal worden er jaarlijks zo’n 130 lokale initiatieven door heel Nederland gesteund.

Voor meer informatie: www.stichtingspecsaverssteunt.nl

Topkeeper Faris El Ouhabi verwelkomd als kinderambassadeur bij Stichting Uitgestelde Kinderfeestjes

maandag, 13 november 2017 19:42 Geschreven door

Vanochtend heeft Stichting Uitgestelde Kinderfeestjes Faris El Ouhabi (9 jaar) uit Apeldoorn met veel plezier aangesteld als haar tweede kinderambassadeur. Tijdens een feestelijke afspraak in Apeldoorn is Faris door Renée Kranenberg, voorzitter van Stichting Uitgestelde Kinderfeestjes, gevraagd om kinderambassadeur te worden. Faris gaat deze uitdaging met heel veel plezier aan en heeft al veel leuke ideeën om de stichting in de voetbalwereld en op andere plekken onder de aandacht te brengen.

Renée Kranenberg: “We zijn erg blij om ons groepje kinderambassadeurs uit te breiden met Faris! Een jong talent dat zijn droom gaat verwezenlijken: profkeeper worden! Hij is een voorbeeld voor vele andere kinderen die hun droom werkelijkheid kunnen gaan maken!”

Faris is een actieve jongen die het liefst de hele dag aan het trainen is. Hij is momenteel keeper van het team JO10-1 bij Robur et Velocitas in Apeldoorn. Onlangs is Faris gescout als keeper voor Jonger Oranje voor het team JO11-1! Een geweldige prestatie met een mooie uitdaging met de beste spelertjes van Nederland tot 11 jaar. Faris laat zien dat je er door wilskracht en hard en veel trainen echt kunt komen. En dat een droom dus werkelijkheid kan worden.

Faris: “Mijn droom is om profkeeper te worden bij Vitesse en bij het Marokkaans Elftal”.

Faris zal als kinderambassadeur één van de visitekaartjes worden van de stichting die zich hard maakt voor kinderen in Nederland die in armoede opgroeien. Kinderen die ook een droom hebben, net als Faris. Als kinderambassadeur zal Faris af en toe op events van de stichting aanwezig zijn en zal hij net als andere in de toekomst aan te stellen (kinder)ambassadeurs ons bestaan promoten zodat zoveel mogelijk kinderen die in armoede opgroeien door de stichting geholpen kunnen worden. Want ieder kind verdient een leuke verjaardag!

Neem snel een kijkje op www.uitgesteldekinderfeestjes.nl voor meer informatie over de Stichting Uitgestelde Kinderfeestjes

populair Nieuws

Vanaf 15 september gaan er weer 225.000 enthousiaste clubleden op…
Inloophuis Stichting ‘kLEEF! biedt activiteiten voor iedereen die met kanker…
Vanaf donderdag 9 oktober start RTV Apeldoorn met een nieuw…
Het inloophuis Auke van der Veen aan de Vosselmanstraat 4…

Schoolmeubilair uit "de Steenbeek" krijgt tweede leven!

maandag, 30 oktober 2017 19:46 Geschreven door

Afgelopen zaterdag heeft de stichting W.H.O.E. uit Apeldoorn een truck met oplegger gevuld met schoolmeubilair uit de Basisschool "de Steenbeek" in Ugchelen. Deze school die aan het begin van dit seizoen niet meer in gebruik is genomen, wordt deze week aan de gemeente leeg opgeleverd.

Ruim 80 schoolsetjes (tafeltje en stoeltje), 20 kasten, heel veel speelgoed, alle kerstartikelen, papier, klimrekken, enz. enz. krijgen een tweede leven in de plaats Sighetu Marmatiei in het noorden van Roemenië tegen de Oekraïense grens. Daar staat een school die deze goederen heel goed kan gebruiken en ook zeker zal gebruiken. De vrachtwagen is opgevuld met zakken en dozen kleding, huisraad, speelgoed, dekens en andere kleine goederen uit de opslag van de stichting. Deze goederen gaan naar een Humanitas instelling in dezelfde plaats die voor de verdeling zal zorgen.

Deze vrachtwagen is de NEGENDE dit jaar die de stichting W.H.O.E. vol met hulpgoederen verstuurd naar Oost-Europa, het bijzondere is dat deze wagen 1 van de 3 vrachtwagens is die gereden wordt door chauffeurs van de Weerd rijscholen en geheel gesponsord wordt door o.a. Harbers trucks (truck) en Thomassen transporten (oplegger).  Zaterdag 4 november a.s. zal nummer 10 worden geladen bij de opslag van de stichting op het Zwitsal-terrein. 

Die wagen gaat naar het provinciaal Rode Kruis in Ternopil in Oekraïne die zorg zal dragen voor de verdeling van de goederen over tehuizen, instellingen, scholen en particulieren en wordt betaald uit de opbrengst van de zomerse Kofferbakverkopen langs het Kanaal. Voor informatie over de stichting zie: www.whoe.nl

Uniek benefietconcert voor de W.H.O.E.

maandag, 16 oktober 2017 20:12 Geschreven door

Zaterdag 28 oktober a.s. wordt er vanaf 14.30 uur een geweldig benefietconcert gegeven in de Hofstad. Maar liefst 4 koren zullen optreden om geld bij elkaar te krijgen voor de stichting W.H.O.E.  

Het streven is om het geld voor een volle vrachtwagen met hulpgoederen bij elkaar te zingen (€ 2500,-)

De Koren: 

  •  Gemengd koor OZON, 
  •  koor Faktor 12, 
  •  het Overijssels Byzantijns Mannenkoor en 
  •  Novo Cantare zullen elk een deel van de middag voor hun rekening nemen.

Halverwege het concert zal er een collecte worden gehouden voor de stichting W.H.O.E.

Kaarten/programma's a € 10,00 zijn te koop bij: 

  •  koster/beheerder van de Hofstad, 
  •  de koorleden, 
  •  stichting WHOE op dinsdagmiddag in het sorteercentrum en 
  •  via tel.nr. 0654-950697 (Ben v/d Velden). 

Ook op de middag zelf zijn er nog kaarten te koop!

Het gaat een zeldzaam en uniek concert worden, dus dit mag u niet missen!!!

Gespreksgroep voor nabestaanden bij Stichting ‘kLEEF!

donderdag, 12 oktober 2017 19:58 Geschreven door

Voor rouw bestaat geen termijn. Helaas is de ervaring dat de omgeving en veel werkgevers ongeveer een half jaar rouw genoeg vinden. Soms kunt u zelf het gevoel krijgen dat u te lang rouwt. Of zijn uw gevoelens zo intens dat u er geen raad mee weet.

Nabestaanden kunnen daarom na verloop van tijd in een isolement raken. Contact met lotgenoten kan prettig zijn en het kan helpen bij de rouwverwerking. Ervaren dat u niet de enige bent, de opluchting die het geeft als anderen begrijpen en herkennen wat u wilt zeggen.

Deze lotgenoten kunt u ontmoeten in een gespreksgroep voor nabestaanden. Bij voldoende aanmeldingen gaat Stichting ‘kLEEF! op korte termijn van start met deze nieuwe gespreksgroep. Therese Siebenga, al vele jaren betrokken bij de gespreksgroepen van Stichting  'kLEEF!, zal de groep gaan begeleiden.

Aan deelname van deze gespreksgroep zijn geen kosten verbonden. Voor informatie kunt u bellen naar 055 - 576 26 76 of mailen aan .

30 ton hulpgoederen en cadeautjes dankzij kofferbakverkopen

maandag, 02 oktober 2017 21:16 Geschreven door

Mede dankzij de opbrengst van de gehouden kofferbakverkopen langs het Kanaal, afgelopen zomer, heeft de stichting W.H.O.E. (Werkgroep Hulptransporten Oost-Europa) zaterdag ruim 30 ton hulpgoederen en cadeautjes kunnen laden in twee combinatie vrachtwagens en direct laten rijden.

Dertig vrijwilligers zorgden ervoor dat de wagens tot aan het dak geladen zijn met o.a. 20.000 knuffels in dozen en bulk-zakken, goederen uit de van Voorthuysenschool, gymnastiek-goederen, huisraad, kleding, schoenen enz. enz. Van de netto-opbrengst van de kofferbakvekopen kan de stichting 10 vrachtwagens betalen, waarvan er nu twee onderweg zijn.

Het ligt in de bedoeling dat elke laatste zaterdag van de maand een of twee vrachtwagens naar de plaats Ternopil gereden worden, gevuld met alle goede goederen die in Apeldoorn e.o. over zijn. Eind oktober zal ook de inventaris van "de Steenbeek" (basisschool in Ugchelen) richting Oekraine gaan en daar nog vele jaren dienst doen.

Info over de stichting WHOE vind u op www.whoe.nl

Willekeurige afbeelding

Geen afbeeldingen

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief om het nieuws niet te missen