vrijdag 24 november 2017 | Login
Stichtingen

Stichtingen (148)

Apeldoorn kent vele stichtingen met uiteenlopende activiteiten. Apeldoorn Actueel geeft deze stichtingen graag een platform om zijn/haar activiteiten bekend te maken, en/of om aandacht voor de stichting te vragen.

Laatste Nieuws

Uniek benefietconcert voor de W.H.O.E.

maandag, 16 oktober 2017 20:12 Geschreven door

Zaterdag 28 oktober a.s. wordt er vanaf 14.30 uur een geweldig benefietconcert gegeven in de Hofstad. Maar liefst 4 koren zullen optreden om geld bij elkaar te krijgen voor de stichting W.H.O.E.  

Het streven is om het geld voor een volle vrachtwagen met hulpgoederen bij elkaar te zingen (€ 2500,-)

De Koren: 

 •  Gemengd koor OZON, 
 •  koor Faktor 12, 
 •  het Overijssels Byzantijns Mannenkoor en 
 •  Novo Cantare zullen elk een deel van de middag voor hun rekening nemen.

Halverwege het concert zal er een collecte worden gehouden voor de stichting W.H.O.E.

Kaarten/programma's a € 10,00 zijn te koop bij: 

 •  koster/beheerder van de Hofstad, 
 •  de koorleden, 
 •  stichting WHOE op dinsdagmiddag in het sorteercentrum en 
 •  via tel.nr. 0654-950697 (Ben v/d Velden). 

Ook op de middag zelf zijn er nog kaarten te koop!

Het gaat een zeldzaam en uniek concert worden, dus dit mag u niet missen!!!

Gespreksgroep voor nabestaanden bij Stichting ‘kLEEF!

donderdag, 12 oktober 2017 19:58 Geschreven door

Voor rouw bestaat geen termijn. Helaas is de ervaring dat de omgeving en veel werkgevers ongeveer een half jaar rouw genoeg vinden. Soms kunt u zelf het gevoel krijgen dat u te lang rouwt. Of zijn uw gevoelens zo intens dat u er geen raad mee weet.

Nabestaanden kunnen daarom na verloop van tijd in een isolement raken. Contact met lotgenoten kan prettig zijn en het kan helpen bij de rouwverwerking. Ervaren dat u niet de enige bent, de opluchting die het geeft als anderen begrijpen en herkennen wat u wilt zeggen.

Deze lotgenoten kunt u ontmoeten in een gespreksgroep voor nabestaanden. Bij voldoende aanmeldingen gaat Stichting ‘kLEEF! op korte termijn van start met deze nieuwe gespreksgroep. Therese Siebenga, al vele jaren betrokken bij de gespreksgroepen van Stichting  'kLEEF!, zal de groep gaan begeleiden.

Aan deelname van deze gespreksgroep zijn geen kosten verbonden. Voor informatie kunt u bellen naar 055 - 576 26 76 of mailen aan .

30 ton hulpgoederen en cadeautjes dankzij kofferbakverkopen

maandag, 02 oktober 2017 21:16 Geschreven door

Mede dankzij de opbrengst van de gehouden kofferbakverkopen langs het Kanaal, afgelopen zomer, heeft de stichting W.H.O.E. (Werkgroep Hulptransporten Oost-Europa) zaterdag ruim 30 ton hulpgoederen en cadeautjes kunnen laden in twee combinatie vrachtwagens en direct laten rijden.

Dertig vrijwilligers zorgden ervoor dat de wagens tot aan het dak geladen zijn met o.a. 20.000 knuffels in dozen en bulk-zakken, goederen uit de van Voorthuysenschool, gymnastiek-goederen, huisraad, kleding, schoenen enz. enz. Van de netto-opbrengst van de kofferbakvekopen kan de stichting 10 vrachtwagens betalen, waarvan er nu twee onderweg zijn.

Het ligt in de bedoeling dat elke laatste zaterdag van de maand een of twee vrachtwagens naar de plaats Ternopil gereden worden, gevuld met alle goede goederen die in Apeldoorn e.o. over zijn. Eind oktober zal ook de inventaris van "de Steenbeek" (basisschool in Ugchelen) richting Oekraine gaan en daar nog vele jaren dienst doen.

Info over de stichting WHOE vind u op www.whoe.nl

Buitenfotografie bij Stichting ‘kLEEF!

dinsdag, 19 september 2017 19:44 Geschreven door

Voor gasten die tijdens een creatieve bezigheid even met iets anders bezig willen zijn dan zijn of haar ziekte, biedt Stichting ‘kLEEF! de workshop Buitenfotografie aan. Onder leiding van bevlogen fotograaf José van der Werf trekt de groep er tijdens 6 lessen op uit. Plezier en ontspanning staan bovenaan: u bent niet bij een opleiding vakfotografie belandt! De focus ligt op leren “méér te zien en anders te kijken”.

De start is maandag 2 oktober 2017. Kijk voor meer informatie op www.stichtingkleef.nl.

Aanmelden: via telefoonnummer 055-5762676, of mail of loop binnen in ons huis aan de Vosselmanstraat 4 in Apeldoorn.

Samenvatting:
Wat:
buitenfotografie
Wanneer: maandag 2, 9, 16, 23 en 30 oktober en maandag 6 november 2017
Tijd: van 14.00 tot 15.00 uur
Waar: start bij inloophuis Stichting 'kLEEF!, Vosselmanstraat 4, Apeldoorn
Wie: voor mensen die kanker hebben (gehad), naasten en/of nabestaanden.
Kosten: € 24,- voor 6 lessen
Aanmelden: via telefoonnummer 055-5762676, of mail of loop binnen in ons huis aan de Vosselmanstraat 4 in Apeldoorn.

populair Nieuws

Vanochtend heeft Stichting Uitgestelde Kinderfeestjes Faris El Ouhabi (9 jaar)…
Afgelopen zaterdag heeft de stichting W.H.O.E. uit Apeldoorn een truck…
Voor rouw bestaat geen termijn. Helaas is de ervaring dat…
Zaterdag 28 oktober a.s. wordt er vanaf 14.30 uur een…

Gespreksgroep voor partners bij Stichting ‘kLEEF!

dinsdag, 12 september 2017 19:22 Geschreven door

Bent u partner van iemand met kanker en heeft u behoefte daar met gelijkgestemden van gedachte over te wisselen? Dat kan bij Stichting 'kLEEF!

Het leven met een zieke partner kan ingrijpend zijn. De omgeving heeft soms geen idee hoe zwaar dat is. Veelal gaat alle aandacht uit naar de zieke. De partner is soms zwaar belast met de zorg voor de zieke partner, voor de kinderen, en het regelen van veel praktische zaken. Daarnaast moet de partner vaak ook gewoon nog werken. Soms is een partner meer verzorger/ mantelzorger geworden dan geliefde. Hoe ga je hiermee om? Hoe houd je alle ballen in de lucht? Hoe vind je de  balans tussen zorgen voor je partner en zorgen voor jezelf? Daarover praten kan bij 'kLEEF!

Bij voldoende aanmeldingen gaat ‘kLEEF op korte termijn van start met een nieuwe groep partners. Helene Enthoven, al vele jaren betrokken bij de gespreksgroepen van Stichting  'kLEEF!, zal de groep gaan begeleiden.

Aan deelname van een gespreksgroep bij 'kLEEF zijn geen kosten verbonden.

Voor informatie kunt u bellen naar 055 - 576 26 76 of mailen aan .

Open Huis Stichting ‘kLEEF!

woensdag, 23 augustus 2017 20:57 Geschreven door

Stichting ‘kLEEF! is een laagdrempelig inloophuis aan de Vosselmanstraat in Apeldoorn voor mensen die kanker hebben of hebben gehad en/of hun naasten of nabestaanden.

Tijdens onze normale openingsuren kunt u bij ons binnen lopen en met al uw vragen terecht: deskundige gastvrouwen en gastheren hebben ruim de tijd voor u in een veilige omgeving. Maar in ons huis kunt u ook meedoen aan verschillende activiteiten, gespreksgroepen en spreekuren (met o.a. een raadsvrouw of financieel adviseur).

Heeft u ons Inloophuis (Vosselmanstraat 4 in Apeldoorn) altijd al eens van binnen willen bekijken en de sfeer willen proeven? Dat kan tijdens ons OPEN HUIS op zaterdag 9 september 2017 tussen 10.00 en 15.00 uur.

Onze gastvrouwen en gastheren ontvangen u met koffie, thee en iets lekkers en staan klaar om uw vragen te beantwoorden en u rond te leiden door ons huis. Iedereen is welkom.

Samenvatting

Wat: Open Huis
Voor wie: iedereen
Wanneer: zaterdag 9 september 2017
Tijd: van 10.00 tot 15.00 uur
Waar: Stichting 'kLEEF!, Vosselmanstraat 4, Apeldoorn.
Contact: telefoonnummer (055) 576 26 76 of mail . www.stichtingkleef.nl * www.facebook.com/stichtingkleef

Leuke luitjes genieten van de zomer

dinsdag, 04 juli 2017 23:06 Geschreven door

Strand, zwemmen, fietsen en wandelen. Leuke luitjes doen het graag in de zomer. En dan pakken we ook graag een terrasje of genieten van onze picknick. Lekker buiten! Wil je dit graag samen doen, maar weet je nog niet met wie? En ben je 60-plus? Meld je dan aan op www.leukeluitjes.nl. Leuke luitjes zijn dichterbij dan je denkt!

Wat is leukeluitjes.nl?
Op www.leukeluitjes.nl kun je in contact komen met mensen in de buurt (60+) die dezelfde hobby’s hebben als jij.  Je bent echt niet de enige die graag van het mooie weer geniet. En samen is vaak toch leuker.  Anderen gingen je voor, schreven zich in bij Leuke luitjes en vonden een nieuw maatje om op pad te gaan. Mogen we jou ook blij maken?

Hoe werkt het?
Aanmelden is simpel en gratis. We hebben wel je postcode en je e-mailadres nodig. De postcode is nodig om te bekijken wie er dichtbij woont en je e-mailadres is belangrijk om contact met de ander te leggen. Mensen met dezelfde interesse die bij elkaar in de buurt wonen, krijgen namelijk elkaars e-mailadres om contact te leggen. Je houdt zelf de regie en kunt zelf bepalen of en wanneer je samen iets leuks gaat doen.

Alle hobby’s
Leuke luitjes is speciaal voor mensen vanaf 60 jaar. Wandelen en fietsen zijn populair, maar ook voor andere hobby’s kun je op www.leukeluitjes.nl een buurtgenoot vinden. Wat vind jij leuk? Kaarten, fotograferen, samen koken en eten, of naar theater. Het is allemaal welkom. Laat het ons weten en meld je aan! Dan kijken wij of we voor jou een buurtgenoot kunnen vinden die hetzelfde leuk vindt. Gezellig!

Ontmoetingsochtend voor mensen met kanker op woensdag 14 juni 2017

donderdag, 01 juni 2017 18:39 Geschreven door

Praten met mensen die ook kanker hebben geeft herkenning en steun. Daarom organiseren wij op woensdag 14 juni 2017 een Ontmoetingsochtend voor mensen met kanker. Tussen 10.00 en 11.30 uur bent u van harte welkom in onze huiskamer tijdens deze ontmoetingsochtend. Aanmelden is niet nodig.

Betrokken mensen om je heen, maar toch….

 • Heeft u behoefte om eens met lotgenoten te praten maar vindt u het lastig om zomaar bij ons binnen te lopen?
 • Zou u best eens willen horen hoe anderen met kanker omgaan?
 • Of wat andere mensen met kanker bezig houdt?

Samenvatting:

Wat: ontmoetingsochtend voor mensen met kanker
Wanneer: woensdag 14 juni 2017 van 10.00 tot 11.30 uur
Waar: inloophuis Stichting 'kLEEF!, Vosselmanstraat 4, Apeldoorn
Wie: voor iedereen die kanker heeft
Kosten: geen
Aanmelden: is niet nodig.
Meer informatie: telefoonnummer (055) 576 26 76 of mail .

www.stichtingkleef.nl

Willekeurige afbeelding

9f15f74bc2428d6acc43304a1f39d883_M.jpg

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief om het nieuws niet te missen