donderdag 16 augustus 2018 | Login
Stichtingen

Stichtingen (151)

Apeldoorn kent vele stichtingen met uiteenlopende activiteiten. Apeldoorn Actueel geeft deze stichtingen graag een platform om zijn/haar activiteiten bekend te maken, en/of om aandacht voor de stichting te vragen.

Laatste Nieuws

Specsavers Apeldoorn spaart jaar lang voor Stichting Sidney and Friends

vrijdag, 08 december 2017 19:22 Geschreven door

Stichting Sidney and Friends mag komend jaar rekenen op een financiële bijdrage die door Specsavers Apeldoorn gedurende het hele jaar bij elkaar wordt gespaard. Inwoners van Apeldoorn stemden massaal op de genomineerde lokale goede doelen voor de spaarronde van 2018 van Stichting Specsavers Steunt. Uit de finalisten koos het winkelteam van Specsavers Apeldoorn een doel als gelukkige winnaar.

In Apeldoorn is het voldende goede doel gekozen: Stichting Sidney and Friends. Wilko Richter, optiekpartner bij Specsavers Apeldoorn, is blij met de uitkomst: “Wij vinden het fantastisch dat wij op deze manier een bijdrage kunnen leveren aan dit mooie initiatief. De activiteiten van het gekozen goede doel leveren een belangrijke bijdrage aan onze lokale samenleving. Wij gaan ons met het team dan ook voor de volle 100 procent inzetten om hen aan het einde van het jaar een mooi steuntje in de rug te geven.”

Stichting Specsavers Steunt
Ieder jaar zetten alle winkels van Specsavers voor elke klant die een montuur of hoortoestel koopt, een vast bedrag opzij voor Stichting Specsavers Steunt.  Aan het einde van het spaarjaar wordt het totale spaarbedrag verdeeld over het lokale goede doel en het landelijke goede doel. Zo draagt iedere winkel haar steentje bij aan de lokale gemeenschap. In totaal worden er jaarlijks zo’n 130 lokale initiatieven door heel Nederland gesteund.

Voor meer informatie: www.stichtingspecsaverssteunt.nl

Topkeeper Faris El Ouhabi verwelkomd als kinderambassadeur bij Stichting Uitgestelde Kinderfeestjes

maandag, 13 november 2017 19:42 Geschreven door

Vanochtend heeft Stichting Uitgestelde Kinderfeestjes Faris El Ouhabi (9 jaar) uit Apeldoorn met veel plezier aangesteld als haar tweede kinderambassadeur. Tijdens een feestelijke afspraak in Apeldoorn is Faris door Renée Kranenberg, voorzitter van Stichting Uitgestelde Kinderfeestjes, gevraagd om kinderambassadeur te worden. Faris gaat deze uitdaging met heel veel plezier aan en heeft al veel leuke ideeën om de stichting in de voetbalwereld en op andere plekken onder de aandacht te brengen.

Renée Kranenberg: “We zijn erg blij om ons groepje kinderambassadeurs uit te breiden met Faris! Een jong talent dat zijn droom gaat verwezenlijken: profkeeper worden! Hij is een voorbeeld voor vele andere kinderen die hun droom werkelijkheid kunnen gaan maken!”

Faris is een actieve jongen die het liefst de hele dag aan het trainen is. Hij is momenteel keeper van het team JO10-1 bij Robur et Velocitas in Apeldoorn. Onlangs is Faris gescout als keeper voor Jonger Oranje voor het team JO11-1! Een geweldige prestatie met een mooie uitdaging met de beste spelertjes van Nederland tot 11 jaar. Faris laat zien dat je er door wilskracht en hard en veel trainen echt kunt komen. En dat een droom dus werkelijkheid kan worden.

Faris: “Mijn droom is om profkeeper te worden bij Vitesse en bij het Marokkaans Elftal”.

Faris zal als kinderambassadeur één van de visitekaartjes worden van de stichting die zich hard maakt voor kinderen in Nederland die in armoede opgroeien. Kinderen die ook een droom hebben, net als Faris. Als kinderambassadeur zal Faris af en toe op events van de stichting aanwezig zijn en zal hij net als andere in de toekomst aan te stellen (kinder)ambassadeurs ons bestaan promoten zodat zoveel mogelijk kinderen die in armoede opgroeien door de stichting geholpen kunnen worden. Want ieder kind verdient een leuke verjaardag!

Neem snel een kijkje op www.uitgesteldekinderfeestjes.nl voor meer informatie over de Stichting Uitgestelde Kinderfeestjes

Schoolmeubilair uit "de Steenbeek" krijgt tweede leven!

maandag, 30 oktober 2017 19:46 Geschreven door

Afgelopen zaterdag heeft de stichting W.H.O.E. uit Apeldoorn een truck met oplegger gevuld met schoolmeubilair uit de Basisschool "de Steenbeek" in Ugchelen. Deze school die aan het begin van dit seizoen niet meer in gebruik is genomen, wordt deze week aan de gemeente leeg opgeleverd.

Ruim 80 schoolsetjes (tafeltje en stoeltje), 20 kasten, heel veel speelgoed, alle kerstartikelen, papier, klimrekken, enz. enz. krijgen een tweede leven in de plaats Sighetu Marmatiei in het noorden van Roemenië tegen de Oekraïense grens. Daar staat een school die deze goederen heel goed kan gebruiken en ook zeker zal gebruiken. De vrachtwagen is opgevuld met zakken en dozen kleding, huisraad, speelgoed, dekens en andere kleine goederen uit de opslag van de stichting. Deze goederen gaan naar een Humanitas instelling in dezelfde plaats die voor de verdeling zal zorgen.

Deze vrachtwagen is de NEGENDE dit jaar die de stichting W.H.O.E. vol met hulpgoederen verstuurd naar Oost-Europa, het bijzondere is dat deze wagen 1 van de 3 vrachtwagens is die gereden wordt door chauffeurs van de Weerd rijscholen en geheel gesponsord wordt door o.a. Harbers trucks (truck) en Thomassen transporten (oplegger).  Zaterdag 4 november a.s. zal nummer 10 worden geladen bij de opslag van de stichting op het Zwitsal-terrein. 

Die wagen gaat naar het provinciaal Rode Kruis in Ternopil in Oekraïne die zorg zal dragen voor de verdeling van de goederen over tehuizen, instellingen, scholen en particulieren en wordt betaald uit de opbrengst van de zomerse Kofferbakverkopen langs het Kanaal. Voor informatie over de stichting zie: www.whoe.nl

Uniek benefietconcert voor de W.H.O.E.

maandag, 16 oktober 2017 20:12 Geschreven door

Zaterdag 28 oktober a.s. wordt er vanaf 14.30 uur een geweldig benefietconcert gegeven in de Hofstad. Maar liefst 4 koren zullen optreden om geld bij elkaar te krijgen voor de stichting W.H.O.E.  

Het streven is om het geld voor een volle vrachtwagen met hulpgoederen bij elkaar te zingen (€ 2500,-)

De Koren: 

  •  Gemengd koor OZON, 
  •  koor Faktor 12, 
  •  het Overijssels Byzantijns Mannenkoor en 
  •  Novo Cantare zullen elk een deel van de middag voor hun rekening nemen.

Halverwege het concert zal er een collecte worden gehouden voor de stichting W.H.O.E.

Kaarten/programma's a € 10,00 zijn te koop bij: 

  •  koster/beheerder van de Hofstad, 
  •  de koorleden, 
  •  stichting WHOE op dinsdagmiddag in het sorteercentrum en 
  •  via tel.nr. 0654-950697 (Ben v/d Velden). 

Ook op de middag zelf zijn er nog kaarten te koop!

Het gaat een zeldzaam en uniek concert worden, dus dit mag u niet missen!!!

populair Nieuws

Iedereen verwerkt het hebben van de ziekte kanker op zijn…
Het inloophuis Auke van der Veen aan de Vosselmanstraat 4…
Mindfull Bewegen Bij het inloophuis Auke van der Veen aan…
Vanmiddag vanaf 16:00 uur is op Radio Apeldoorn het radioprogramma…

Gespreksgroep voor nabestaanden bij Stichting ‘kLEEF!

donderdag, 12 oktober 2017 19:58 Geschreven door

Voor rouw bestaat geen termijn. Helaas is de ervaring dat de omgeving en veel werkgevers ongeveer een half jaar rouw genoeg vinden. Soms kunt u zelf het gevoel krijgen dat u te lang rouwt. Of zijn uw gevoelens zo intens dat u er geen raad mee weet.

Nabestaanden kunnen daarom na verloop van tijd in een isolement raken. Contact met lotgenoten kan prettig zijn en het kan helpen bij de rouwverwerking. Ervaren dat u niet de enige bent, de opluchting die het geeft als anderen begrijpen en herkennen wat u wilt zeggen.

Deze lotgenoten kunt u ontmoeten in een gespreksgroep voor nabestaanden. Bij voldoende aanmeldingen gaat Stichting ‘kLEEF! op korte termijn van start met deze nieuwe gespreksgroep. Therese Siebenga, al vele jaren betrokken bij de gespreksgroepen van Stichting  'kLEEF!, zal de groep gaan begeleiden.

Aan deelname van deze gespreksgroep zijn geen kosten verbonden. Voor informatie kunt u bellen naar 055 - 576 26 76 of mailen aan .

30 ton hulpgoederen en cadeautjes dankzij kofferbakverkopen

maandag, 02 oktober 2017 21:16 Geschreven door

Mede dankzij de opbrengst van de gehouden kofferbakverkopen langs het Kanaal, afgelopen zomer, heeft de stichting W.H.O.E. (Werkgroep Hulptransporten Oost-Europa) zaterdag ruim 30 ton hulpgoederen en cadeautjes kunnen laden in twee combinatie vrachtwagens en direct laten rijden.

Dertig vrijwilligers zorgden ervoor dat de wagens tot aan het dak geladen zijn met o.a. 20.000 knuffels in dozen en bulk-zakken, goederen uit de van Voorthuysenschool, gymnastiek-goederen, huisraad, kleding, schoenen enz. enz. Van de netto-opbrengst van de kofferbakvekopen kan de stichting 10 vrachtwagens betalen, waarvan er nu twee onderweg zijn.

Het ligt in de bedoeling dat elke laatste zaterdag van de maand een of twee vrachtwagens naar de plaats Ternopil gereden worden, gevuld met alle goede goederen die in Apeldoorn e.o. over zijn. Eind oktober zal ook de inventaris van "de Steenbeek" (basisschool in Ugchelen) richting Oekraine gaan en daar nog vele jaren dienst doen.

Info over de stichting WHOE vind u op www.whoe.nl

Buitenfotografie bij Stichting ‘kLEEF!

dinsdag, 19 september 2017 19:44 Geschreven door

Voor gasten die tijdens een creatieve bezigheid even met iets anders bezig willen zijn dan zijn of haar ziekte, biedt Stichting ‘kLEEF! de workshop Buitenfotografie aan. Onder leiding van bevlogen fotograaf José van der Werf trekt de groep er tijdens 6 lessen op uit. Plezier en ontspanning staan bovenaan: u bent niet bij een opleiding vakfotografie belandt! De focus ligt op leren “méér te zien en anders te kijken”.

De start is maandag 2 oktober 2017. Kijk voor meer informatie op www.stichtingkleef.nl.

Aanmelden: via telefoonnummer 055-5762676, of mail of loop binnen in ons huis aan de Vosselmanstraat 4 in Apeldoorn.

Samenvatting:
Wat:
buitenfotografie
Wanneer: maandag 2, 9, 16, 23 en 30 oktober en maandag 6 november 2017
Tijd: van 14.00 tot 15.00 uur
Waar: start bij inloophuis Stichting 'kLEEF!, Vosselmanstraat 4, Apeldoorn
Wie: voor mensen die kanker hebben (gehad), naasten en/of nabestaanden.
Kosten: € 24,- voor 6 lessen
Aanmelden: via telefoonnummer 055-5762676, of mail of loop binnen in ons huis aan de Vosselmanstraat 4 in Apeldoorn.

Gespreksgroep voor partners bij Stichting ‘kLEEF!

dinsdag, 12 september 2017 19:22 Geschreven door

Bent u partner van iemand met kanker en heeft u behoefte daar met gelijkgestemden van gedachte over te wisselen? Dat kan bij Stichting 'kLEEF!

Het leven met een zieke partner kan ingrijpend zijn. De omgeving heeft soms geen idee hoe zwaar dat is. Veelal gaat alle aandacht uit naar de zieke. De partner is soms zwaar belast met de zorg voor de zieke partner, voor de kinderen, en het regelen van veel praktische zaken. Daarnaast moet de partner vaak ook gewoon nog werken. Soms is een partner meer verzorger/ mantelzorger geworden dan geliefde. Hoe ga je hiermee om? Hoe houd je alle ballen in de lucht? Hoe vind je de  balans tussen zorgen voor je partner en zorgen voor jezelf? Daarover praten kan bij 'kLEEF!

Bij voldoende aanmeldingen gaat ‘kLEEF op korte termijn van start met een nieuwe groep partners. Helene Enthoven, al vele jaren betrokken bij de gespreksgroepen van Stichting  'kLEEF!, zal de groep gaan begeleiden.

Aan deelname van een gespreksgroep bij 'kLEEF zijn geen kosten verbonden.

Voor informatie kunt u bellen naar 055 - 576 26 76 of mailen aan .

Willekeurige afbeelding

bf2a7d0cdfc85730ca3251a03cfa79c8_XL.jpg

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief om het nieuws niet te missen