zaterdag 23 september 2017 | Login
Stichtingen

Stichtingen (143)

Apeldoorn kent vele stichtingen met uiteenlopende activiteiten. Apeldoorn Actueel geeft deze stichtingen graag een platform om zijn/haar activiteiten bekend te maken, en/of om aandacht voor de stichting te vragen.

Laatste Nieuws

Open Huis Stichting ‘kLEEF!

woensdag, 23 augustus 2017 20:57 Geschreven door

Stichting ‘kLEEF! is een laagdrempelig inloophuis aan de Vosselmanstraat in Apeldoorn voor mensen die kanker hebben of hebben gehad en/of hun naasten of nabestaanden.

Tijdens onze normale openingsuren kunt u bij ons binnen lopen en met al uw vragen terecht: deskundige gastvrouwen en gastheren hebben ruim de tijd voor u in een veilige omgeving. Maar in ons huis kunt u ook meedoen aan verschillende activiteiten, gespreksgroepen en spreekuren (met o.a. een raadsvrouw of financieel adviseur).

Heeft u ons Inloophuis (Vosselmanstraat 4 in Apeldoorn) altijd al eens van binnen willen bekijken en de sfeer willen proeven? Dat kan tijdens ons OPEN HUIS op zaterdag 9 september 2017 tussen 10.00 en 15.00 uur.

Onze gastvrouwen en gastheren ontvangen u met koffie, thee en iets lekkers en staan klaar om uw vragen te beantwoorden en u rond te leiden door ons huis. Iedereen is welkom.

Samenvatting

Wat: Open Huis
Voor wie: iedereen
Wanneer: zaterdag 9 september 2017
Tijd: van 10.00 tot 15.00 uur
Waar: Stichting 'kLEEF!, Vosselmanstraat 4, Apeldoorn.
Contact: telefoonnummer (055) 576 26 76 of mail . www.stichtingkleef.nl * www.facebook.com/stichtingkleef

Leuke luitjes genieten van de zomer

dinsdag, 04 juli 2017 23:06 Geschreven door

Strand, zwemmen, fietsen en wandelen. Leuke luitjes doen het graag in de zomer. En dan pakken we ook graag een terrasje of genieten van onze picknick. Lekker buiten! Wil je dit graag samen doen, maar weet je nog niet met wie? En ben je 60-plus? Meld je dan aan op www.leukeluitjes.nl. Leuke luitjes zijn dichterbij dan je denkt!

Wat is leukeluitjes.nl?
Op www.leukeluitjes.nl kun je in contact komen met mensen in de buurt (60+) die dezelfde hobby’s hebben als jij.  Je bent echt niet de enige die graag van het mooie weer geniet. En samen is vaak toch leuker.  Anderen gingen je voor, schreven zich in bij Leuke luitjes en vonden een nieuw maatje om op pad te gaan. Mogen we jou ook blij maken?

Hoe werkt het?
Aanmelden is simpel en gratis. We hebben wel je postcode en je e-mailadres nodig. De postcode is nodig om te bekijken wie er dichtbij woont en je e-mailadres is belangrijk om contact met de ander te leggen. Mensen met dezelfde interesse die bij elkaar in de buurt wonen, krijgen namelijk elkaars e-mailadres om contact te leggen. Je houdt zelf de regie en kunt zelf bepalen of en wanneer je samen iets leuks gaat doen.

Alle hobby’s
Leuke luitjes is speciaal voor mensen vanaf 60 jaar. Wandelen en fietsen zijn populair, maar ook voor andere hobby’s kun je op www.leukeluitjes.nl een buurtgenoot vinden. Wat vind jij leuk? Kaarten, fotograferen, samen koken en eten, of naar theater. Het is allemaal welkom. Laat het ons weten en meld je aan! Dan kijken wij of we voor jou een buurtgenoot kunnen vinden die hetzelfde leuk vindt. Gezellig!

Ontmoetingsochtend voor mensen met kanker op woensdag 14 juni 2017

donderdag, 01 juni 2017 18:39 Geschreven door

Praten met mensen die ook kanker hebben geeft herkenning en steun. Daarom organiseren wij op woensdag 14 juni 2017 een Ontmoetingsochtend voor mensen met kanker. Tussen 10.00 en 11.30 uur bent u van harte welkom in onze huiskamer tijdens deze ontmoetingsochtend. Aanmelden is niet nodig.

Betrokken mensen om je heen, maar toch….

  • Heeft u behoefte om eens met lotgenoten te praten maar vindt u het lastig om zomaar bij ons binnen te lopen?
  • Zou u best eens willen horen hoe anderen met kanker omgaan?
  • Of wat andere mensen met kanker bezig houdt?

Samenvatting:

Wat: ontmoetingsochtend voor mensen met kanker
Wanneer: woensdag 14 juni 2017 van 10.00 tot 11.30 uur
Waar: inloophuis Stichting 'kLEEF!, Vosselmanstraat 4, Apeldoorn
Wie: voor iedereen die kanker heeft
Kosten: geen
Aanmelden: is niet nodig.
Meer informatie: telefoonnummer (055) 576 26 76 of mail .

www.stichtingkleef.nl

Lezing Kanker en Werk “Hoe houd ik regie?”

dinsdag, 25 april 2017 19:52 Geschreven door

Dinsdag 16 mei 2017 organiseert Stichting ‘kLEEF! de lezing Kanker en Werk: “hoe houd ik regie?”. Een lezing voor iedereen die vragen heeft over werk en inkomen bij of na kanker. De lezing is onder leiding van Margriet van Vessem (Verzuim- en Re-integratieadviseur) en Jeroen Martijn Plette (Oncologie Verpleegkundige in het Gelre Ziekenhuis Apeldoorn). Beiden hebben vanuit hun werk ruime ervaring met dit onderwerp.

Thema’s die langs komen zijn alle aspecten die te maken hebben met het oppakken van werk bij of na kanker. Dit blijkt niet altijd eenvoudig te zijn en een goede voorbereiding geeft eerlijke verwachtingen van re-integratie.

U kunt zich aanmelden voor de Interesselijst door of bij ons binnen te lopen (Vosselmanstraat 4 in Apeldoorn), ons te bellen (055) 576 26 76 of ons te mailen ().

Samenvatting:
Wat:
lezing Kanker en Werk, “Hoe houd ik regie?”
Wanneer: dinsdag 16 mei 2017 van 14.30 tot 16.30 uur
Waar: inloophuis Stichting 'kLEEF!, Vosselmanstraat 4, Apeldoorn
Wie: voor iedereen die vragen heeft over werk en inkomen bij kanker
Kosten: geen
Aanmelden: telefoonnummer (055) 576 26 76 of mail .

 

populair Nieuws

Voor gasten die tijdens een creatieve bezigheid even met iets…
Bent u partner van iemand met kanker en heeft u…
Denksportcentrum Apeldoorn heeft begin juli alle conventionele verlichting vervangen door…
Stichting ‘kLEEF! is een laagdrempelig inloophuis aan de Vosselmanstraat in…

HOERA! Stichting Uitgestelde Kinderfeestjes is jarig

woensdag, 12 april 2017 16:04 Geschreven door

Dinsdag 18 april 2016 is de 1e verjaardag van Stichting Uitgestelde Kinderfeestjes. Wat vliegt de tijd en wat heeft de Stichting Uitgestelde Kinderfeestjes een mooi jaar achter de rug. Geweldig!

Wat op 18 april 2016 begon als brainstorm voor oprichters Renée Kranenberg en Mieke Deiters is nu al een instituut aan het worden binnen de goede doelen voor kinderen in armoede in Nederland. Het confetti kanon ging snel open en in sneltreinvaart hebben de bevlogen dames een social enterprise opgezet. Een flinke en vooral mooie klus, waar met veel plezier geleerd werd en ontzettend veel nieuwe mensen/bedrijven zijn aangesloten die het doel steunen.

Leuk weetje: alles wat de stichting tot nu toe heeft bereikt is gratis en vrijblijvend ontvangen van alle mensen/bedrijven die de stichting steunen! De stichting gaat er van 18 t/m 20 april een mooie FEESTDRIEDAAGSE van maken op social media! Diverse feestlocatiepartners hebben mooie cadeaus aangeboden om weg te geven aan volgers.  Doel van deze FEESTDRIEDAAGSE is dat het bereik en de naamsbekendheid van de stichting verder worden vergroot en er nog meer kinderen in Nederland in onze doelgroep bereikt kunnen worden.

Neem snel een kijkje op www.uitgesteldekinderfeestjes.nl en op Facebook.com/Uitgesteldekinderfeestjes voor meer informatie over de Stichting Uitgestelde Kinderfeestjes en de FEESTDRIEDAAGSE.

Gezocht: 25.000 knuffels

donderdag, 30 Maart 2017 16:37 Geschreven door

De stichting W.H.O.E. (Werkgroep Hulptransporten Oost-Europa) bestaat dit jaar 25 jaar en wil graag aan het eind van het jaar heel veel kinderen in Oekraine trakteren op een knuffel die in Nederland niet meer gebruikt worden. Wat zou het mooi zijn als we voor elk jaar dat we bestaan 1000 knuffels zouden kunnen inzamelen! Dus 25.000 stuks.

Maar ook de ouderen willen we zeker niet vergeten. Zouden we het voor elkaar kunnen krijgen om voor elke maand dat we bestaan een voedselpakket aan een alleenstaande ouderen in Oekraine te kunnen geven. Dus 25 x 12 maanden = 300 stuks. Een voedselpakket, met daarin 12-14 artikelen waar ze soms een maand van kunnen eten, dat omgerekend maar € 8,00 per stuk kost.

Veel alleenstaande ouderen in Oekraine leven in erbarmelijke omstandigheden en niemand kijkt naar ze om. (denk hierbij aan de beelden van "Max maakt mogelijk" )  Het gaat niet alleen maar om het pakket, (wat natuurlijk heel welkom is) maar ook om de gedachte dat er ergens mensen zijn, in Nederland, die aan hen denken en om hen geven.

Wilt u de stichting WHOE een cadeautje geven voor hun verjaardag?  Mag dat dan a.u.b. een knuffel (of meerdere) of € 8,00 (of een meervoud daarvan) zijn? Alvast hartelijk dank.

U kunt de knuffels kwijt op dinsdagmiddag tussen 13.00 - 16.00 uur aan de Prinsenweide 14 of bij een van de WHOE vrijwilligers. Uw gift voor een voedselpakket kunt u storten op bankrekeningnummer: NL 53 ABNA 043 24 55 094 o.v.v. Voedselpakket.

Extra activiteiten
I.v.m. het jubileum wordt er dit jaar een extra Kofferbakverkoop gehouden op zaterdag 24 juni, zullen er twee contactpersonen uit Oekraine in augustus naar Nederland komen, wordt er op 28 oktober een benefietconcert gegeven en zal er op zondag 10 december een dankdienst worden gehouden in De Hofstad met een prachtig Byzantijns zangkoor.

Buitenfotografie bij ‘kLEEF!

donderdag, 23 Maart 2017 19:23 Geschreven door

Voor gasten die tijdens een creatieve bezigheid even met iets anders bezig willen zijn dan zijn of haar ziekte, starten we met de nieuwe activiteit Buitenfotografie. Onder leiding van bevlogen fotograaf José van der Werf trekt de groep er tijdens 6 dinsdagmiddagen op uit. De start is dinsdag 4 april 2017. Kijk op onze internetsite www.stichtingkleef.nl, loop bij ons binnen (Vosselmanstraat 4 in Apeldoorn), bel ons op telefoonnummer (055) 576 26 76 of mail aan .

Samenvatting:
Wat:
Buitenfotografie
Wanneer: dinsdag 4, 11, 18 en 25 april en dinsdag 2 en 9 mei 2017 van 14.00 tot 15.00 uur
Waar: start bij inloophuis Stichting 'kLEEF!, Vosselmanstraat 4, Apeldoorn.
Wie: voor mensen die kanker hebben (gehad), naasten en/of nabestaanden.
Kosten: € 24,- voor 6 lessen
Aanmelden: telefoonnummer (055) 576 26 76 of mail .

 

Nieuw: yoga op donderdagmiddag bij stichting 'kLEEF

donderdag, 16 Maart 2017 19:55 Geschreven door

Pijn, vermoeidheid, vragen en emoties door kanker geven spanning in het lichaam. Zoals bekend heeft spanning op zijn beurt weer invloed op pijn en vermoeidheid. Veel gasten ervaren ontspanning door yoga. Met rustige en aandachtige oefeningen ervaart men hoe spanning kan weg vloeien. Geen enkele beperking hoeft een belemmering te zijn.

Binnenkort starten wij met het geven van wekelijkse yoga lessen op de donderdagmiddag. Voor meer info en of aanmelden: binnenlopen (Vosselmanstraat 4 in Apeldoorn), telefonisch (055) 576 26 76 of per mail .

Samenvatting:

Wat: yoga lessen
Wanneer: donderdagmiddag, startdatum en tijdstip volgen nog
Waar: inloophuis Stichting 'kLEEF!, Vosselmanstraat 4, Apeldoorn.
Wie: voor mensen die kanker hebben (gehad), naasten en/of nabestaanden.
Kosten: afhankelijk van de startdatum (€ 4,- per les)
Aanmelden: telefoonnummer (055) 576 26 76 of mail . www.stichtingkleef.nl

Willekeurige afbeelding

7a6121198f0a676eda8d94af7e8405a2_M.jpg

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief om het nieuws niet te missen