Algemeen

Algemeen (1032)

We kunnen niet alles in hokjes stoppen. Alles wat niet in een hokje past op de website komt hier terecht.

Laatste Nieuws

Echte mannen, echte acties in de binnenstad

vrijdag, 08 juni 2018 16:29 Geschreven door

Na het succes van de Moederdagactie in de Apeldoornse binnenstad, kan een actie voor Vaderdag natuurlijk niet uitblijven. Daarom organiseert de Apeldoornse binnenstad van maandag 11 t/m zaterdag 16 juni allerlei leuke acties om vaders en opa’s tijdens deze bijzondere dag in het zonnetje te zetten.

Korting en extra’s op vertoon van Vaderdag voucher
Op vertoon van de Vaderdag voucher kun je op zaterdag 16 juni profiteren van leuke kortingen en extra’s bij deelnemende ondernemers. Onder andere Simon Lévelt, Traiteur Délicat, HEMA en de Farmers Steakhouse doen mee met de actie. De voucher is te downloaden via de website apeldoorn-binnenstad.nl. Hier vind je tevens de Top 10 Vaderdagcadeaus.

Gratis BBQ pakket winnen
Is jouw man, vader of opa een echte vleesliefhebber? Doe dan mee met de actie op de Facebookpagina van Apeldoorn Binnenstad. Geef aan waarom jouw man, vader of opa een heerlijk vleespakket moet winnen… en wie weet gaat jouw man, vader of opa er wel vandoor met een heerlijk vleespakket van biologische slagerij De Groene Weg in de Asselsestraat. De actie loopt tot 16 juni a.s.

Walking Summer Dinner 2018

dinsdag, 05 juni 2018 20:10 Geschreven door

Tijdens het Walking Summer Dinner op maandag 25 juni 2018 kunt u heerlijk dineren ten goede van Stichting ‘kLEEF! De deelnemende toprestaurants zijn SIZZLES, Twenty2, De Wilde Pieters en Restaurant Spicebrush met tussendoor een koffieverrassing bij Kaldi.

Deelname aan het Walking Summer Dinner kost € 75,- per persoon, inclusief wijn/frisdrank bij het eten, de koffieverrassing en koffie na afloop. Kijk voor meer informatie of om u aan te melden op www.stichtingkleef.nl/walking-summer-dinner-2018.

Samenvatting:

Wat: Walking Summer Dinner 2018
Wanneer: maandag 25 juni 2018
Waar: vanaf 17.30 uur bij De Wilde Pieters
Wie: voor iedereen
Kosten: € 75,- p.p. inclusief wijn/frisdrank bij het eten, de koffieverrassing en koffie na afloop

Aanmelden: mail aan of via de site www.stichtingkleef.nl/walking-summer-dinner-2018

Zwitsal Apeldoorn opent deuren voor ruim 500 leerlingen

donderdag, 31 mei 2018 20:54 Geschreven door

Meer dan 500 Apeldoornse leerlingen uit de groepen 6 en 7 bezoeken op dinsdag 5 juni van 9.00 tot 14.30 uur het Zwitsalterrein voor de Kids College Apeldoorn Beroepenmarkt. Deze kinderen krijgen tijdens deze dag workshops van gastdocenten, onder hen ondernemers van het terrein zelf.

Ook stellen zij ruimtes beschikbaar. Patricia Wentzel van Kids College Apeldoorn is enthousiast: “Geweldig dat wij met medewerking van diverse ondernemers op Zwitsal en andere Apeldoornse ondernemers op deze schaal zoveel leerlingen kunnen inspireren.”. Ook voormalig wethouder onderwijs Johan Kruithof is deze dag aanwezig. “Wij hopen dat na deze eerste Kids College Beroepenmarkt er vele zullen volgen!”, aldus Wentzel.

Van fysiotherapeut tot DJ, van politieman tot…
Tijdens de Kids College Apeldoorn Beroepenmarkt maken de leerlingen kennis met veel verschillende beroepen. Met concrete opdrachten nemen leerlingen een kijkje in het leven van onder andere een grafisch ontwerper, DJ, fysiotherapeut en journalist. Kinderen worden op basis van een interessetest, die zij in de voorgaande weken op school hebben uitgevoerd, ingedeeld bij een workshop. Na de workshops kijken de kinderen zelf rond (‘snuffelen’) bij de andere beroepen. Onder de aanwezigen is ook voormalig wethouder onderwijs Johan Kruithof. Hij discussieert tijdens de paneldiscussie over Beroepenoriëntatie op School met de aanwezige leerkrachten, ’snuffelt’ met de leerlingen bij alle beroepen en sluit hij aan het evenement af.

Van 9.00 tot 10.00 uur vindt de eerste workshopronde plaats.

Van 12.30 tot 13.30 uur vindt de tweede workshopronde plaats.

Kids College Apeldoorn: voor nieuwsgierige kids
Kids College Apeldoorn (KCA) is een weekendschool voor leergierige kinderen, die op zondagmiddag een boeiende wereld in willen duiken. Een wereld, waar ze als gevolg van hun thuissituatie niet gauw mee in aanraking komen. De leerlingen maken kennis met interessante mensen uit het bedrijfsleven en gaan met hen aan het werk. Zo leren de kinderen hun talenten ontdekken, krijgen zij een bredere kijk op hun mogelijkheden en ontwikkelen meer zelfvertrouwen. Dit alles met als doel hen te ondersteunen en motiveren in hun keuze voor een vervolgopleiding. Kids College Apeldoorn is een initiatief van Maatschappelijk Ondernemen Apeldoorn (MOA) en viert komend jaar haar tienjarig bestaan. Meer informatie over Kids College Apeldoorn: www.kidscollegeapeldoorn.nl

Debat in Gigant: Is de mens zijn brein?

woensdag, 30 mei 2018 20:30 Geschreven door

Maandag 11 juni vindt het tweede debat uit een serie van 3 debatten in Gigant plaats. De sprekers zijn Michiel van Elk, ass. professor Universiteit van Amsterdam en Leon de Bruin, ass. Professor aan de Radboud Universiteit. In dit tweede debat zijn ook leerlingen van het Veluws College Walterbosch en het Gymnasium Apeldoorn aanwezig. Zij nemen op het podium deel aan het debat. Tijdens het eerste debat op 28 maart jl. over voltooid leven lieten de aanwezigen al van zich horen. Ook in deze tweede editie hebben de aanwezigen een actieve rol; middels stellingen wordt de mening van de zaal gepolst.

Is de mens zijn brein?
Is de mens uniek? Bestaat er een principieel onderscheid met een dier? Mensen hebben het voorrecht over zichzelf te kunnen nadenken. Op een of andere manier is dat nog lastiger dan denken over het heelal. Als je gelooft in de stelling: ‘de mens is zijn brein’, hoe zit het dan met zoiets als ‘vrije wil’ en ‘verantwoordelijkheid’? Omgekeerd: als je op basis van een levensbeschouwing gelooft in ‘vrije wil’ en ‘verantwoordelijkheid’, hoe rijm je dat dan met recente neurobiologische inzichten? Of ligt het minder zwart-wit dan we denken?

Over de debattenserie
Deze debattenserie is een initiatief van een werkgroep betrokken bij De Fontein (PKN) en past in het nieuwe beleid van GIGANT groepen uit de samenleving een podium te bieden. 

Wanneer: 11 juni
Waar: Theaterzaal Gigant
Aanvang: 20.00 uur
Kaarten €5,00 (scholieren/studenten) / €9,00 (volwassenen) via: Gigant.nl

populair Nieuws

De film ‘Gooische Vrouwen’ wordt één van de successen van…
Op zaterdag 18 april wordt van 12:30 Cultuur bij je…
Stichting ‘kLEEF! is een laagdrempelig inloophuis aan de Vosselmanstraat in…
Kerschoten Energieneutraal organiseert op donderdag 14 juni een informatie-avond over…

5 juni gespreksavond Zonneparken, zucht of zegen voor Apeldoorn

dinsdag, 29 mei 2018 20:36 Geschreven door

Wat doen zonneparken met het Apeldoornse landschap? Wat doet een zonneweide met de grond en de biodiversiteit? Hoe zouden we het geld dat met parken in Apeldoorn wordt verdiend willen aanwenden? Hoe passen we de zonneweides in het landschap in? Dinsdag 5 juni om 19.30 houden energiecoöperatie deA, Architectuurcentrum Bouwhuis en Tegenlicht Meet up Apeldoorn een open gespreksavond over de toekomst voor zonneparken.  Tientallen mensen hebben zich reeds aangemeld voor deze bijeenkomst.

Ook in Apeldoorn zijn zonneparken een actuele kwestie. We gebruiken veel energie, en de ontwikkelingen op onze aarde nopen ons over te stappen naar  duurzame energie die onze planeet niet belast. Bedrijven willen deze parken bouwen en exploiteren. Gemeenten, boeren en andere grondeigenaars moeten nu beslissen of ze hun grond willen verkopen of verpachten voor energieopwek.

Biodiversiteit?
Op de gespreksavond komen gevolgen van zonneweides aan de orde. Wat doen grootschalige zonneparken met ons landschap? Levert een zonnepark een positiever effect op de biodiversiteit dan wanneer de grond agrarisch wordt gebruikt? Zouden de financiële opbrengsten van zonneparken kunnen worden gebruikt voor cofinanciering van nieuwe natuur? Hoe passen zonneweides in het landschap?

Informatie en debat
Drie sprekers belichten het onderwerp van diverse kanten op de informatieve debat-avond. Vervolgens gaan we in gesprek met voor- en tegenstanders over de verschillende facetten van grootschalige zonne-energieparken.

Dinsdag 5 juni 20.00 uur, inloop vanaf 19:30 uur in het Acec-gebouw, Roggestraat 44, Apeldoorn.

Aanmelden en meer info: www.de-a.nl/zonneparken5juni/

Informatieavond bouw natuurbrug Asselsche Heide 30 mei

donderdag, 24 mei 2018 20:01 Geschreven door
ProRail start binnenkort met de bouw van natuurbrug Asselsche Heide over de spoorlijn Amersfoort-Apeldoorn in Hoog Soeren.

U bent op woensdag 30 mei vanaf 19:15 uur van harte welkom in Charme Hotel Oranjeoord.

Tijdens een informatiebijeenkomst neemt aannemer Dura Vermeer omwonenden en geïnteresseerden graag mee in de bouwplanning. Ook lichten wij de uitvoering van de werkzaamheden toe. De ontvangst is vanaf 19:15 uur. Om 19.30 start de presentatie en uiteraard is er voldoende tijd voor uw vragen.

Locatie:
Charme Hotel Oranjeoord
Hoog Soeren 134
7346 AH Hoog Soeren

Op zoek naar werk? Kom naar het vacaturecafé!

woensdag, 23 mei 2018 19:25 Geschreven door

Op donderdagmiddag 7 juni is er een vacaturecafé in Ons Honk! Die middag kunt u als werkzoekende contact maken met werkgevers die op zoek zijn naar personeel. Het doel is om in een informele setting werkzoekenden en werkgevers met elkaar te matchen.

Naast de directe matching tussen werkgevers met vacatures en werkzoekenden wordt er in het Vacaturecafé ook een aantal workshops gegeven. Denk hierbij aan cv-check, talentscan, kleding en kleuradvies bij sollicitatie en ‘leren solliciteren’.

Kortom, bent u op zoek naar werk, kom dan donderdag 7 juni tussen 13:30 en 16:00 naar buurthuis Ons Honk (Sperwerlaan 18)! Deelname (inclusief koffie/thee) is gratis. Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met Aart Meiling van Zuid Doet Samen via of 06 – 8355 1251.

Yuan Gong: door beweging tot rust komen

woensdag, 23 mei 2018 19:11 Geschreven door

In ontmoetingsplek De Matenhof worden sinds april lessen ‘Yuan Gong’ aangeboden. Dit is een Chinese beweegmethode die zich richt op het ‘naar binnen brengen van de aandacht’.

Tijdens de les worden rustige beweegoefeningen gedaan, zowel staand als zittend. U hoeft hiervoor niet lenig te zijn, de oefeningen zijn geschikt voor iedereen. Vooral mensen met spier-, gewrichtsklachten en/of moeite met ontspannen kunnen veel baat hebben bij Yuan Gong. De oefeningen zorgen ervoor dat u beter tot rust kunt komen, maar ook dat de spieren en gewrichten versoepelen en sterker worden.

Yuan Gong laat zich lastig in woorden uitdrukken, beter is om het gewoon eens te ervaren. De lessen worden wekelijks gegeven op donderdagochtend van 09:30 tot 11:00 uur. De laatste les voor de zomer wordt gegeven op donderdag 28 juni. Tijdens de schoolvakanties is er geen les. De eerste proefles is gratis, daarna betaalt u € 5,65 per les. Locatie: Ontmoetingplek De Matenhof, Warenargaarde 775, Apeldoorn.

Voor meer informatie en/of aanmelden kunt u contact opnemen met de docent van Stimenz, Ina van Smaalen. Dit kan telefonisch via 0575-442826 of per e-mail via . U kunt ook kijken op de website www.Qi-Rising.com.

Willekeurige afbeelding

17e9ea1bbb4afb9cc8160d9171516192_Generic.jpg

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief om het nieuws niet te missen