zaterdag 20 oktober 2018 | Login
Algemeen

Algemeen (1038)

We kunnen niet alles in hokjes stoppen. Alles wat niet in een hokje past op de website komt hier terecht.

Laatste Nieuws

Klinkende Klokken in Gelderland

woensdag, 18 juli 2018 23:00 Geschreven door
Op woensdag 25 juli zijn de carillons in de torens van Apeldoorn, Ede, Garderen en Wageningen de hele dag te beluisteren. Vier beiaardiers uit binnen- en buitenland rouleren van toren naar toren en spelen steeds een half uur afwisselende muziek.

Wie in één plaats blijft, hoort vier verschillende beiaardiers voorbij komen. Of wie op één dag meerdere carillons wil horen, kan zelf een carillon-tour samenstellen. De dag wordt georganiseerd door beiaardier Boudewijn Zwart. Hij wil hiermee aan het publiek laten horen dat elke beiaardier anders speelt en elk carillon een eigen geluid heeft. Voor woensdag 25 juli heeft hij de Nederlandse beiaardiers Gerda Peters, Jan-Sjoerd van der Vaart, de Duitse beiaardier David van Amstel en de Vlaamse beiaardier Jasper Depraetere uitgenodigd.

De concerten zijn om 11.00, 13.00, 15.00 en 17.00 uur. Aan het eind van de dag komen de beiaardiers samen in Ede en spelen daar op het carillon van de Oude Kerkstoren een gezamenlijk concert om 19.00 uur.
Alle concerten zijn gratis toegankelijk. In Garderen is de toren van de Dorpskerk de gehele dag voor beklimming en bezichtiging opengesteld en wordt ook het rijdende carillon bespeeld. Daar mogen kinderen op een kindercarillon spelen en zelf een eigen klok gieten tijdens de Familie-braderie.

Buurtcoöperatie Apeldoorn-Zuid wint verkiezing beste leerbedrijf 2018

woensdag, 18 juli 2018 22:55 Geschreven door

Buurtcoöperatie Apeldoorn-Zuid (beter bekend als Zuid Doet Samen) uit Apeldoorn is het beste leerbedrijf voor mbo-studenten van de provincie Gelderland in de sector Zorg, welzijn en sport. Op 17 juli 2018 maakte SBB dat bekend.

Mbo-studenten volgen het praktijkgedeelte van hun opleiding bij een door SBB erkend leerbedrijf. Erkende leerbedrijven zijn een schoolvoorbeeld voor de branche. Door studenten te helpen opleiden, leveren zij een belangrijke bijdrage aan de toekomst van het vakmanschap.

De Buurtcoöperatie Apeldoorn-Zuid leidt sinds 2015 mbo-studenten op. Deze studenten lopen stage bij leden van de Buurtcoöperatie thuis. Jong leert zo van oud en oud van jong! Stagebegeleider Christina Wesselink is blij verrast met de prijs: “Wij vinden het belangrijk dat studenten bij ons leren in de praktijk omdat dat zorg bij mensen thuis de zorg van de toekomst is.”

Enerzijds biedt het leerbedrijf een inspirerende en leerzame stage aan voor studenten. Anderzijds zorgen de studenten voor aanspraak, praktische ondersteuning en veel gezelligheid. Op deze wijze worden twee mensen blij van een stage. De studenten leren veel van de buurtbewoners. Anderzijds genieten zij ervan om hun kennis en kunde over te dragen aan de jongere generatie. Oudere buurtbewoners hebben zo een belangrijke taak naar de studenten toe. Deze buurtbewoners doen weer mee en worden betrokken. De studenten op hun beurt leren mensen kennen in hun eigen leefomgeving. Zij leren niet alleen praktische handelingen, maar vooral hoe ze in relatie kunnen gaan met buurtbewoners en die mens in zijn geheel te zien.

Maandag 19 november organiseren de MBO Raad en SBB de Dag van het mbo. Dan kiest een jury de beste mbo-student van Nederland. Op dat evenement worden ook de overallwinnaars van de verkiezing beste leerbedrijf en beste praktijkopleider bekendgemaakt. Zij mogen zich een jaar lang beste leerbedrijf of beste praktijkopleider van Nederland noemen.

Leger des Heils opent ReShare Store in hartje Apeldoorn

maandag, 16 juli 2018 21:32 Geschreven door

Het Leger des Heils heeft donderdag 12 juli de deuren van een eigentijdse tweedehands kledingwinkel in Apeldoorn geopend. Het is een frisse winkel met sociale prijzen. De winkel, de ReShare Store, staat midden in het centrum (Brinklaan 134) en verkoopt kwalitatief goede tweedehands kleding voor een kleine prijs.

Simon Smedinga, directeur Leger des Heils ReShare: “Ik ben er trots op dat we op deze locatie een mooie, frisse winkel kunnen realiseren met kleding die betaalbaar is voor iedereen. De winkel mag niet te duur zijn, maar we willen ook niet dat mensen zich schamen als ze er binnenstappen. Behalve de sociale prijzen is het kopen van tweedehands ook interessant als je geeft om het milieu of echt iets unieks wilt dragen. De formule -waaronder locatiekeuze en inrichting- van onze ReShare Store is anders, waardoor we hopen ook andere mensen in contact te brengen met de doelen van onze organisatie. We hebben een goed verhaal én mooie kleding!

Kleding biedt kansen. Het helpt ouders en kinderen die in de kou staan. Het dient het milieu, omdat we grondstoffen hergebruiken. Voor elke kilo katoen wordt 17.000 liter water gebruikt; als we kleding een tweede leven geven sparen we schaarse grondstoffen. Tijdens openingstijden kunnen bezoekers daarom ook kleding doneren in de winkel en zodoende bijdragen aan het goede doel. Een groot deel van het interieur van de winkel is gemaakt van gerecyclede materialen, door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Begin september is de officiële opening van de winkel. Meer informatie over deze feestelijke dag wordt binnenkort bekendgemaakt.

Help mee de droom voor duizenden nierpatiënten te bereiken

dinsdag, 19 juni 2018 21:19 Geschreven door

In heel Nederland collecteren van 16 tot en met 22 september duizenden vrijwilligers voor de Nierstichting tijdens de landelijke collecteweek. Ook in Apeldoorn, gaan talrijke enthousiaste collectanten op pad om zo veel mogelijk geld in te zamelen. Alle bijdragen helpen om onze droom voor nierpatiënten – nierziekten kunnen genezen - te realiseren. En dat is hard nodig, jaarlijks overlijdt 1 op de 6 dialysepatiënten. Voor de komende collecteweekin september zoekt de Nierstichting nog enthousiaste collectanten in Apeldoorn.

“Werken je nieren niet, dan ga je dood. Dit klinkt misschien hard, maar is helaas wel de realiteit", zegt Tom Oostrom, directeur van de Nierstichting. “Dit jaar is de Nierstichting 50 jaar actief. En in die tijd hebben we heel wat dromen kunnen realiseren. Door te durven én te doen. Zo hebben we dialyse bereikbaar gemaakt voor iedereen, is thuisdialyse mogelijk geworden en ontwikkelen we nu de draagbare kunstnier. Maar nog steeds is er die harde werkelijkheid. Dialyseren is loodzwaar. Jaarlijks overlijdt 1 op de 6 dialysepatiënten. Onze ultieme droom is dat we nierziekten kunnen genezen. En dat gaat ons lukken, mede dankzij de inkomsten uit de collecte.”

Word collectant
De Nierstichting krijgt geen structurele financiële steun van de overheid en is afhankelijk van giften en donaties. “De inkomsten uit de collecteweek zijn dan ook erg belangrijk voor de Nierstichting”, benadrukt Fred van Kempen, Nierstichting collectecoördinator in Apeldoorn, wijk de Maten. “Wij zijn ieder jaar enorm blij met alle collectevrijwilligers. De inzet van vrijwilligers maakt namelijk écht een verschil voor de 1,7 miljoen nierpatiënten die Nederland telt”

Onbetaalbare bijdrage
Jouw hulp is dus dus hard nodig van 16 tot en met 22 september 2018 in de gemeente Apeldoorn. Collecteren neemt hooguit twee uur van jouw tijd in beslag. Hiermee leveren 70.000 vrijwilligers in heel Nederland een belangrijke bijdrage om duizenden nierpatiënten hun leven terug te geven. Loop jij twee uurtjes mee in jouw buurt? Meld je aan via https://www.nierstichting.nl/help-mee/collecteren/aanmelden-als-collectant

Voor meer informatie: www.nierstichting.nl/2uur

populair Nieuws

De film ‘Gooische Vrouwen’ wordt één van de successen van…
Op zaterdag 18 april wordt van 12:30 Cultuur bij je…
Stichting ‘kLEEF! is een laagdrempelig inloophuis aan de Vosselmanstraat in…
Er is een grote brand of ernstig ongeval en de…

Apeldoorn Binnenstad zet in op groen

woensdag, 13 juni 2018 21:03 Geschreven door

Vanaf woensdag 13 juni a.s. kleurt de binnenstad van Apeldoorn groen. Voor een periode van twee jaar worden alle straten in de binnenstad aangekleed met een fris kleurenpallet aan bloemen in de vorm van hanging baskets. Het initiatief is van Stichting Centrum Management Apeldoorn die de belangen behartigt van alle ondernemers in de binnenstad. De stichting zet hiermee een zichtbare stap naar een  groenere binnenstad.

Meer aandacht voor groen en duurzaamheid
Hella Soethof, centrummanager: ,,Groen is onlosmakelijk verbonden met Apeldoorn en zowel letterlijk als figuurlijk een belangrijk thema voor de binnenstad. Dit doen we door diverse acties; meer groen in de binnenstad door o.a. hanging baskets in alle straten maar ook door de ontwikkeling van een Green Week. In oktober organiseren we een week waarbij we - met ondernemers-  willen inspelen op duurzaamheid en bestaande versus nieuwe initiatieven onder één paraplu gaan verbinden. En, leuk om te melden: ook inwoners van het centrum worden uitgedaagd om de binnenstad zichtbaar groener te maken.Binnenkort kunnen inwoners planten, met een mooie korting,  afhalen voor hun balkon, patio of stadstuin”.

Wat is een hybride warmtepomp?

woensdag, 13 juni 2018 20:51 Geschreven door

Kerschoten Energieneutraal organiseert op donderdag 14 juni een informatie-avond over hybride warmtepompen. Je leest er veel over, maar wat is dat nu precies, een hybride warmtepomp? En hoe werkt dat ‘hybride’, wat is het verschil met een gewone warmtepomp? Voor welke woningen is het geschikt? Kan het gecombineerd worden met bestaande radiatoren?

Natuurlijk gaan we ook in op de kosten van de aanschaf van een warmtepomp en de gevolgen voor je energierekening . En krijgt u een overzicht van de subsidie- en financieringsmogelijkheden.

Albert van Dam, energieregisseur in de Parken en kenner van hybride warmtepompen, zal deze avond leiden. Aanwezig zijn daarnaast ook specialisten van WKZ Installatie techniek en Remeha.

Donderdag 14 juni.
Aanvang 19.30 uur.
Wijkcentrum De Groene Hoven, Koninginnelaan 280, 7315 EE Apeldoorn.
(zaal 1, meteen links).

Aanmelden van te voren is niet nodig.

Echte mannen, echte acties in de binnenstad

vrijdag, 08 juni 2018 16:29 Geschreven door

Na het succes van de Moederdagactie in de Apeldoornse binnenstad, kan een actie voor Vaderdag natuurlijk niet uitblijven. Daarom organiseert de Apeldoornse binnenstad van maandag 11 t/m zaterdag 16 juni allerlei leuke acties om vaders en opa’s tijdens deze bijzondere dag in het zonnetje te zetten.

Korting en extra’s op vertoon van Vaderdag voucher
Op vertoon van de Vaderdag voucher kun je op zaterdag 16 juni profiteren van leuke kortingen en extra’s bij deelnemende ondernemers. Onder andere Simon Lévelt, Traiteur Délicat, HEMA en de Farmers Steakhouse doen mee met de actie. De voucher is te downloaden via de website apeldoorn-binnenstad.nl. Hier vind je tevens de Top 10 Vaderdagcadeaus.

Gratis BBQ pakket winnen
Is jouw man, vader of opa een echte vleesliefhebber? Doe dan mee met de actie op de Facebookpagina van Apeldoorn Binnenstad. Geef aan waarom jouw man, vader of opa een heerlijk vleespakket moet winnen… en wie weet gaat jouw man, vader of opa er wel vandoor met een heerlijk vleespakket van biologische slagerij De Groene Weg in de Asselsestraat. De actie loopt tot 16 juni a.s.

Walking Summer Dinner 2018

dinsdag, 05 juni 2018 20:10 Geschreven door

Tijdens het Walking Summer Dinner op maandag 25 juni 2018 kunt u heerlijk dineren ten goede van Stichting ‘kLEEF! De deelnemende toprestaurants zijn SIZZLES, Twenty2, De Wilde Pieters en Restaurant Spicebrush met tussendoor een koffieverrassing bij Kaldi.

Deelname aan het Walking Summer Dinner kost € 75,- per persoon, inclusief wijn/frisdrank bij het eten, de koffieverrassing en koffie na afloop. Kijk voor meer informatie of om u aan te melden op www.stichtingkleef.nl/walking-summer-dinner-2018.

Samenvatting:

Wat: Walking Summer Dinner 2018
Wanneer: maandag 25 juni 2018
Waar: vanaf 17.30 uur bij De Wilde Pieters
Wie: voor iedereen
Kosten: € 75,- p.p. inclusief wijn/frisdrank bij het eten, de koffieverrassing en koffie na afloop

Aanmelden: mail aan of via de site www.stichtingkleef.nl/walking-summer-dinner-2018

Willekeurige afbeelding

Geen afbeeldingen

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief om het nieuws niet te missen