zaterdag 23 september 2017 | Login
Algemeen

Algemeen (972)

We kunnen niet alles in hokjes stoppen. Alles wat niet in een hokje past op de website komt hier terecht.

Laatste Nieuws

Basisscholen rennen voor 3FM Serious Request

maandag, 18 september 2017 22:23 Geschreven door

Vrijdag 27 oktober gaan Accres Sportstimulering en Omnisport Apeldoorn een sponsorloop organiseren voor leerlingen uit de groepen 7 en 8 van het basisonderwijs. De opbrengst van deze “buildingrun” wordt geschonken aan 3FM Serious Request 2017. Deze sponsorloop vindt plaats door de verschillende zalen van Omnisport Apeldoorn.

Accres Sportstimulering en Omnisport bundelen hun krachten en organiseren samen het evenement voor 3FM Serious Request, wat dit jaar voor het eerst plaatsvindt in de provincie Gelderland. Met de opbrengst wil het Rode Kruis families die verscheurd zijn door oorlog of natuurrampen weer samenbrengen. Accres Sportstimulering en Omnisport hopen hier samen met de leerlingen een mooi bedrag bij elkaar te lopen.

Leerlingen uit groep 7 en 8 gaan rondjes rennen door de gehele accommodatie van Omnisport. Zij zullen onderweg een aantal onderdelen van de huissporten(basketbal, volleybal, zaalvoetbal, atletiek) van Omnisport tegenkomen.

Geïnteresseerde scholen kunnen zich tot 30 september 2017 aanmelden via http://sportstimulering.accres.nl/sportevenementen/sponsorloop-3fm-serious-request/.

Zingend op weg naar de Zondag

donderdag, 14 september 2017 19:51 Geschreven door

De Hervormde Gemeente te Beekbergen, thuishaven in de oude dorpskerk in Beekbergen, gaat het komende seizoen van september t/m april een nieuwe aanvullende activiteit opzetten voor iedereen die van zingen houdt. Op elke laatste zaterdag van die maanden september t/m april  is er dan in de kerk een zanguurtje., van 17.00 uur tot 17.45 uur.

De liederen worden gekozen uit de bundel van Joh. De Heer. De begeleiding op het fraaie kerkorgel is dan in de vertrouwde handen van Ben van Gils en Bea Dijkgraaf. We komen samen om te zingen. Het is geen zangdienst, er is dan ook geen overdenking. Het zanguurtje krijgt de naam: Zingend op weg naar de Zondag met Joh. De Heer. Zingen kan in alle omstandigheden, je kunt je zorgen van je af zingen maar ook zingen tot eer aan de Vader. Hoe dan ook we zingen Samen in de naam van Jezus. Daarom ook is het een activiteit voor allen die daarin een fijn zanguurtje willen beleven.

De eerste keer is op 23 september (de 30e is de kerk niet beschikbaar ) om 17.00 uur in de dorpskerk te Beekbergen. De kerk is open vanaf 16.45 uur. De toegang is gratis. Na afloop kunt u bij de uitgang een bijdrage in de kosten achter laten, maar ook verzoeknummers indienen voor volgende bijeenkomsten.

Zingt u met ons mee? U bent van harte welkom.

Proeverij Vrijwilligerswerk in Apeldoorn

maandag, 11 september 2017 16:28 Geschreven door

Op 20 september 2017 wordt er in en rondom CODA en Gigant in Apeldoorn een ‘Proeverij Vrijwilligerswerk’ georganiseerd. Op ludieke wijze wil een groot aantal organisaties, verenigingen en stichtingen aan potentiele vrijwilligers laten zien wat zij aan vrijwilligerswerk in huis hebben en op hoeveel manieren je binnen Apeldoorn actief kunt zijn als vrijwilliger. Bij mooi weer heerlijk buiten, bij minder goed weer binnen. Het evenement is vrij toegankelijk en iedereen is meer dan welkom om binnen te lopen tussen 16.00 en 20.00 uur.

Wie doen er mee?
We zijn enorm blij dat ruim 65 organisaties mee gaan doen aan de Proeverij. De organisaties komen uit alle sectoren: Zorg, Welzijn, Sport, Religie en spiritualiteit, Natuur, milieu en Dieren, Onderwijs en Diversen. Dus er is voor elke aankomend vrijwilliger wel iets te vinden wat hem of haar aanspreekt! Er zal van alles te zien zijn: Van Dierenambulance tot De Stadsakkers en van organisaties die met een Zorgrobot werken tot elektrische duofietsen! Dit is uiteraard maar een heel kleine greep uit het geheel. Bovendien is Apeldoorn Pakt Aan aanwezig met de digitale vacaturebank waar heel veel vacatures op het gebied van vrijwilligerswerk te vinden zijn. Tijdens de Proeverij kun je deze bekijken, maar deze vacaturebank is altijd te raadplegen: https://www.apeldoornpaktaan.nl/vacatures

Een aantal organisaties hangt ook recente vacatures op, zodat een selectie van wat er aan vacatures is, direct te zien is!

Waarom deze Proeverij
De Proeverij is een initiatief van Apeldoorn Pakt Aan, het Platvorm Ertoe Doen, het Platform coördinatoren vrijwilligerswerk in Apeldoorn en de Sportraad. Deze samenwerkingspartners geven door middel van de Proeverij handen en voeten aan de wens van de achterban om te ondersteunen. Veel organisaties kunnen niet bestaan zonder de inzet van vrijwilligers. Het is onze gezamenlijke missie om te laten zien dat vrijwilligerswerk naast nodig ook heel leuk is om te doen.

Kids
Ook aan de kinderen van die wellicht met hun ouders meekomen is gedacht op deze middag en avond. Voor hen is er tussen 16.00 uur en 17.30 uur een speciaal georganiseerde workshop, gebaseerd op de tentoonstelling Paper Art van CODA. Dus kan er fijn geknutseld worden. Dus voor iedereen die open staat voor vrijwilligerswerk en graag wil weten wat bij hem of haar past:

Proeverij Vrijwilligerswerk
20 september 2017
16.00 – 20.00 uur in en rondom CODA-Gigant
Website: www. Proeverijapeldoorn.nl

Ben je al vrijwilliger: neem familie, vrienden en buren mee en laat zien wat vrijwilligerswerk kan bieden.

Feest! 40 jarig bestaan van wijkcentrum De Stolp

vrijdag, 08 september 2017 16:46 Geschreven door

Vrijdag 22 september van 14.00 – 17.00 uur is het feest in wijkcentrum De Stolp aan het Violierenplein 101. Het wijkcentrum bestaat 40 jaar, tijdens deze middag zijn er verschillende activiteiten voor zowel jong als oud.

Activiteiten
Iedereen kan gratis meedoen met de activiteiten van verschillende verenigingen, er is een tentoonstelling met 23 luchtfoto’s van de wijk De Maten gemaakt door Hans Snelleman. Voor de kinderen is er een Meet & Greet met Binky, een springkussen, knutselactiviteiten bij CODA en de kinderen kunnen zich in De Stolp laten schminken door kinderdagverblijf Dikke Maatjes. Tevens is het mogelijk om op deze middag voor een gereduceerd tarief Glowgolf te spelen!

Kleurwedstrijd
Je kan meedoen met een kleurwedstrijd, door vooraf je kleurplaat op te halen bij wijkcentrum De Stolp of door deze te downloaden via de link www.accres.nl/kleurplaat Lever de kleurplaat voor vrijdag 22 september in bij De Stolp en maak kans op mooie prijzen zoals kaartjes Glowgolf, Aquacentrum Malkander of kaartjes voor Kinderparadijs Malkenschoten.

Voor vragen of meer info neem contact op met de beheerders van wijkcentrum De Stolp, telefoon 055 541 44 42 of e-mail

populair Nieuws

De film ‘Gooische Vrouwen’ wordt één van de successen van…
Op zaterdag 18 april wordt van 12:30 Cultuur bij je…
Home-Start en Home-Start+ in Apeldoorn zoeken betrokken vrijwilligers die praktische…
Over minder dan 100 dagen gaat 3FM Serious Request weer…

Sfeer proeven tijdens de bruidsbeurs in het Theehuis van Berg en Bos

vrijdag, 08 september 2017 16:40 Geschreven door

Zondag 24 september van 13.00 uur tot 17.00 uur is er een bruidsbeurs in en rond de mooie trouwlocatie “het Theehuis” van Stadspark Berg en Bos. Verschillende standhouders uit de bruidswereld zijn aanwezig tijdens deze middag. Komt u ook alvast sfeerproeven? De entree is gratis!

Trouwlocatie Het Theehuis
Het Theehuis van Stadspark Berg en Bos is sinds kort een officiële trouwlocatie. Het is een unieke locatie voor trouwerijen, met aansluitend een mooie fotoreportage in het Stadspark. Ondertussen kunnen familie en vrienden genieten van een hapje en een drankje.

Bruidsbeurs
Verschillende bedrijven uit de bruidswereld zijn aanwezig op de bruidsbeurs. Er is bruidsmode voor zowel de dames als de heren, een haarstylist/visagist, weddingplanner, styling voor de trouwceremonie, trouwambtenaar, bruidsfotograaf, entertainment, bruidstaarten, trouwringen, bruidsbloemen, catering en nog veel meer. Voor meer info neem contact op met Ingvild Lith, 06 13 144 371 |

Buurtstroom nu beschikbaar voor groot gedeelte Apeldoorn

dinsdag, 05 september 2017 16:40 Geschreven door

Energiecoöperatie deA heeft StroomDelen beschikbaar op vijf nieuwe daken, verspreid over de gemeente Apeldoorn. Deelnemers kunnen zich opgeven voor collectieve stroomopwek op Foenix Molenmakershoek, Foenix Aruba, Het Kristal, Dok Zuid en MFC Klarenbeek. Daardoor kan een groot gedeelte van Apeldoorn meedoen aan collectieve zonnedaken.

Niet iedereen kan of wil zelf zonnepanelen op z’n eigen dak plaatsen. Dan is participeren in een collectief zonnedak een oplossing. Met Buurtstroom Apeldoorn wek je zelf schone energie op, op een dak in de buurt. Daarvoor maakt Buurtstroom gebruik van de overheidsregeling Verlaagd Tarief, ook wel Postcoderoos genoemd: je hoeft geen belasting te betalen over de energie die je opwekt en ook zelf gebruikt. Daardoor gaat je energierekening naar beneden.  Een StroomDeel kost 260 euro. De energiebelasting (incl. btw) over de opgewekte stroom wordt in mindering gebracht op je energierekening. Naar verwachting is dat circa 30 euro per jaar per StroomDeel.

Postcode in de buurt
Coöperatie deA heeft contact gelegd met diverse dakeigenaren en geschikte daken gezocht in de hele gemeente Apeldoorn. Voorwaarde van de regeling is namelijk dat je meedoet met een dak in eigen of aangrenzende postcode. Projectleider Michiel Roemer: “Dat is grotendeels gelukt. Met de vijf nieuwe daken is Buurtstroom nagenoeg Apeldoorn dekkend. Ongeveer 90 procent van de Apeldoorners kan meedoen met de collectieve zonnedaken. Buurtstroom is op dit moment nog niet beschikbaar voor de postcodes 7336, 7345, 7346, 7348, 7351 en 3888, wij hopen dat we op termijn daar ook een geschikt Buurtstroomdak kunnen vinden. Mensen die denken een geschikt dak te hebben, vragen we daarom zich bij ons te melden.”

Kerkproeverij 2017: bezoek een kerk

vrijdag, 01 september 2017 20:33 Geschreven door

Kerkproeverij? De kerk proeven, kan dat? Dat is misschien uw eerste gedachte bij het woord Kerkproeverij. Bij proeverij denk je aan eten en drinken, maar aan de kerk? Toch is dat de gedachte achter de campagne die mensen uitnodigt om op zondag 10 september de drempel van de kerk over te stappen. De campagne is bedoeld om mensen die weinig vertrouwd zijn met de kerk de gelegenheid te geven een kerkdienst te bezoeken, 'om het geloof te proeven'.

Onbekend
Veel mensen kennen de kerk van buiten, maar nauwelijks of niet van binnen. Kerkproeverij nodigt uit 'Beleef de kerk van binnen en proef', want 'de kerk is zo gek nog niet!'

Nodig iemand uit
De landelijke Raad van Kerken, IZB en MissieNederland hebben samen met de mediapartners KRO-NCRV en EO naar Engels voorbeeld de actie Kerkproeverij 2017 opgestart. Centrale gedachte: nodig bijvoorbeeld een buur, een collega, een vriend persoonlijk uit om mee naar de kerk te gaan. En dat vanuit de gedachte om eens iemand mee te nemen naar een plek die voor u/jou belangrijk is, in de hoop dat de ander er inspiratie opdoet. In Apeldoorn doen veel kerken van verschillende kerkgenootschappen mee, dus wees niet verbaasd als u een uitnodiging krijgt om mee te gaan op zondag 10 september.

In Apeldoorn
Elke kerk geeft op een eigen wijze invulling aan de viering. Passend bij de eigen identiteit. Zo heeft De Drie Ranken in de Maten als thema ’verlangen naar verbondenheid’. De kerkdienst bij de Baptisten Gemeente aan de Bosweg gaat de 10e over 'Kom en proef' en na afloop is er tijd om elkaar te ontmoeten tijdens een taartenproeverij.

Zo doen ook Evangelische Gemeente Berea De Maten, Het Leger des Heils, Samuëlkerk,  Nieuw-Apostolische Kerk,  ICF, Eben Haëzer, Evangelisch Lutherse Gemeente, Barnabaskerk, Filadelfia Gemeente, de Koningshof, Geloofsgemeenschap De Fontein, De Hofstad  en de Julianakerk mee aan de Kerkproeverij.
Mooi om samen te vieren. Dé gelegenheid om een kerk te bezoeken!

Welkom
10 september niet in de gelegenheid om een kerk te bezoeken? Andere zondagen bent u natuurlijk ook van harte welkom om de kerk te bezoeken. Wij zien er naar uit u/jou te ontmoeten!

Informatie
Meer informatie (tijd en plaats) op de websites van deze kerken! Voor een volledige lijst van deelnemende kerken in Apeldoorn en de rest van het land: https://portal.eo.nl/kerkproeverij/zoek-kerk/

Evangelisatie Overleg Apeldoorn (EOA) en het Apeldoorns Beraad  van Kerken (ABVK)

1 oktober Rasloze Hondendag bij AKC

woensdag, 30 augustus 2017 19:10 Geschreven door

In Kader van Wereld Dierendag worden op 1 oktober de kruisingen en rashonden zonder stamboom bij de Apeldoornse Kynologen Club (AKC) in het zonnetje gezet.

Alle honden die normaal niet op reguliere shows kunnen komen, worden deze dag door een keurmeester gekeurd op bouw, gangwerk en uitstraling (dus ook monorchide, cryptorchide, gecastreerde reuen met stamboom en rashonden die nog niet FCI erkent zijn en niet op Nederlandse shows mogen worden uitgebracht).Er is in elke leeftijdsklasse een beker te winnen. De inschrijving sluit 10 september.

Zet daarom 1 oktober vast in uw agenda en vergeet u niet op tijd in te schrijven. We zien u graag bij de AKC.
Adres: Polderweg 5 in Apeldoorn, www.akc.nl, www.facebook.com/AKCapd.

Willekeurige afbeelding

0d71393314f48cb73e08666deb4dc42b_L.jpg

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief om het nieuws niet te missen