vrijdag 24 november 2017 | Login
Algemeen

Algemeen (982)

We kunnen niet alles in hokjes stoppen. Alles wat niet in een hokje past op de website komt hier terecht.

Laatste Nieuws

McHappy Day Apeldoorn en Zutphen

vrijdag, 17 november 2017 20:06 Geschreven door

McDonald’s viert op woensdag 22 november aanstaande McHappy Day, de dag waarop alle 243 restaurants van McDonald’s in Nederland in het teken staan van het Ronald McDonald Kinderfonds. Ook de McDonald’s restaurants in Apeldoorn en Zutphen zetten het Ronald McDonald Kinderfonds op McHappy Day in het zonnetje.

Na het succes van vorig jaar viert McDonald’s dit jaar opnieuw McHappy Day. Was dit vorig jaar de aftrap van een structurele donatie per verkocht Happy Meal; op 22 november doneert McDonald’s bij elke bestelling €0,05 aan het Kinderfonds. Gasten van McDonald’s ontvangen hun bestelling in een speciale Happy Meal box met daarin een persoonlijk bedankkaartje van gezinnen die afgelopen jaar gebruik hebben gemaakt van een de Ronald McDonald Huizen. In diverse restaurants door het hele land zijn vrijwilligers van Ronald McDonald Huizen aanwezig om hun ervaringen te delen met de gasten van McDonald’s.

Ouders en kinderen samenbrengen, dat is wat McDonald’s en het Ronald McDonald Kinderfonds met elkaar verbindt, vertelt Manu Steijaert, Algemeen Directeur McDonald’s Nederland. “McDonald’s is het familierestaurant bij uitstek, waar ouders en hun kinderen leuke en speciale momenten met elkaar delen. Het Ronald McDonald Kinderfonds is er voor ouders en hun kinderen in minder goede tijden, namelijk als kinderen ziek zijn en in een ziekenhuis moeten verblijven. Juist dan willen ouders en kind zo dicht mogelijk bij elkaar zijn en dat maakt het Ronald McDonald Kinderfonds mogelijk.”

Meer ontdekken over McHappy Day: www.mcdonalds.nl/kinderfonds

Campagneteam ‘Rijden Zonder Invloed’ komt naar verkeersschool Frank Schuurman

dinsdag, 14 november 2017 19:46 Geschreven door

Iedereen weet dat rijden onder invloed gevaarlijk is. Toch stappen er nog steeds mensen achter het stuur na het drinken van een paar borrels, het roken van een joint of terwijl zij zware medicatie gebruiken. De campagne ‘Rijden Zonder Invloed’ heeft als doel om rijden onder invloed van alcohol, drugs en medicijnen - en de gevolgen daarvan - sterk te verminderen. Op 21 november komt het campagneteam naar Apeldoorn om leerlingen van verkeersschool Frank Schuurman bewust te maken van de gevaren van alcohol- en drugsgebruik in het verkeer.

Het campagneteam zal een theorieles overnemen van de rijschool en gaat op een interactieve wijze het gesprek aan over alcohol en drugs in het verkeer. Op deze manier maken zij toekomstige bestuurders bewust van de gevaren van rijden zonder invloed. Gedurende de les mogen deelnemers ook alcohol- en drugsbrillen opzetten om zelf eens te ondervinden hoe gevaarlijk rijden onder invloed nu echt is.

Het campagneteam van Rijden Zonder Invloed organiseert in Overijssel en Gelderland allerlei activiteiten op locaties, zoals bij festivals en evenementen, (rij)scholen, sportclubs en langs de weg bij politiecontroles. Alles draait daarbij om het zelf beleven en ervaren. Zo is de kans het grootst dat je zelf tot de conclusie komt dat rijden onder invloed geen goed idee is.

Op de website www.rijdenzonderinvloed.nl is meer informatie te vinden.

ROV Oost –Nederland

De campagne is een initiatief van het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid (ROV) Oost-Nederland. Het ROV Oost-Nederland is in Gelderland en Overijssel dé partner voor verkeersveiligheid. Met hun kennis van verkeersveiligheid en van het gebied brengen zij de juiste partners bij elkaar en initiëren ze projecten. Ze richten zich daarbij op gedragsbeïnvloeding van de weggebruikers. De ambitie? Iedereen elke dag weer veilig thuis! Het ROV Oost-Nederland is een initiatief van de provincies Overijssel en Gelderland.

Theateravond over loverboys voor moeders en dochters

dinsdag, 14 november 2017 19:40 Geschreven door

Op donderdagavond 23 november is er in Parc Spelderholt (Spelderholt 9 in Beekbergen) een theateravond voor moeders en dochters (12+) over loverboys.  Het is een interactieve avond met medewerking van een theatergezelschap. Tijdens het theater worden moeders en dochters meegenomen in de wereld en werkwijze van de loverboys. Ook de rol van social media en internet komt daarbij aan bod. Hoe ver gaat een meisje als zij verliefd is? Ook ouders spelen daarbij een belangrijke rol.

De avond wordt georganiseerd door de GGD Noord- en Oost Gelderland, MEE Veluwe en het Jongeren Informatie Punt (JIP). Het theater start om 19.30, vanaf  19.00 uur is er inloop met koffie, thee en fris.

De entree is gratis, maar wel graag vooraf aanmelden via het JIP ( / 088-7846222).

FEM! Business Night out

dinsdag, 24 oktober 2017 19:47 Geschreven door

Wil jij onder het genot van een lekker drankje en hapje, genieten van een avond vol inspirerende masterclasses, workshops en proeverijen? Live interviews en een gave fashionshow bijwonen? Of wil jij een professionele zakelijke foto voor je LinkedIn pagina laten maken? Kom dan naar FEM! Business Night Out! op maandag 20 november vanaf 19.00! Een inspirerende avond met nog veel meer te doen en te proeven.

FEM! Business Night out! wordt georganiseerd voor zakenvrouwen, door zakenvrouwen. Een gezellige en inspirerende avond, waarvan alle opbrengsten naar Serious Request gaan. Een initiatief van Ilona de Haan (MediaChick) en Hella Soethof (hellasoethof.nl). Beiden actief en enthousiast op gebied van ondernemen en het samenbrengen van vrouwen in het bedrijfsleven.

Bij binnenkomst ontvang je een welkomstdrankje, wij verzorgen een paar bites en aan het einde van de avond verlaat je het event met een leuk gevulde goodiebag. De opbrengst van het event is voor Serious Request.

Wil jij dit toffe evenement niet missen? Er zijn maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar! Koop je tickets online via www.fem-netwerk.nl/events. FEM! Business Night out! Een perfecte mogelijkheid om een avond te genieten maar ook om te netwerken.

Wil je als bedrijf deelnemen aan deze avond neem dan contact op via .

populair Nieuws

De film ‘Gooische Vrouwen’ wordt één van de successen van…
Op zaterdag 18 april wordt van 12:30 Cultuur bij je…
Scoutinggroep Stadhouder Willem III/Lady Baden-Powell (SWIII/LBP) houdt op zaterdag 25…
McDonald’s viert op woensdag 22 november aanstaande McHappy Day, de…

Campagneteam ‘Rijden Zonder Invloed’ komt naar het Veluws College Walterbosch

donderdag, 19 oktober 2017 15:22 Geschreven door

Iedereen weet dat rijden onder invloed gevaarlijk is. Toch stappen er nog steeds mensen achter het stuur na het drinken van een paar borrels, het roken van een joint of terwijl zij zware medicatie gebruiken. De campagne ‘Rijden Zonder Invloed’ heeft als doel om rijden onder invloed van alcohol, drugs en medicijnen - en de gevolgen daarvan - sterk te verminderen.

Op 24 en 25 oktober komt het campagneteam naar Apeldoorn om met de leerlingen van het Veluws College Walterbosch het onderwerp ‘Rijden Zonder Invloed’ aan de orde te brengen.

Op 24 oktober gaan leerlingen in de vorm van een lagerhuisdebat met elkaar in discussie over verschillende stellingen met het onderwerp ‘Rijden Zonder Invloed’. De winnaars van het debat krijgen een leuke prijs en ‘eeuwige roem’, maar het belangrijkste is dat ze allemaal meer bewust zijn geworden van de gevaren van alcohol en drugs in het verkeer en dat rijden onder invloed absoluut geen goed idee is.

Op 25 oktober maken de leerlingen een korte presentatie over het effect van het rijden onder invloed van alcohol en drugs. Doordat zij zelf anderen moeten overtuigen, is de kans dat zij zelf onder invloed gaan rijden kleiner. Ze zijn actief bezig met het onderwerp en zijn hierdoor nog bewuster bezig. De beste presentatie wordt beloond met een verassingspakket vol gadgets. Ook kunnen zij plaatsnemen in de 3D Tripping Simulator. Zo krijg je in een Virtual Reality-wereld met een Oculus Rift bril de kans om zelf virtueel te beleven wat het effect is van alcohol en drugs achter het stuur.

Campagneteam actief in Oost-Nederland
Het campagneteam van Rijden Zonder Invloed organiseert in Overijssel en Gelderland allerlei activiteiten op locaties, zoals bij festivals en evenementen, (rij)scholen, sportclubs en langs de weg bij politiecontroles. Alles draait daarbij om het zelf beleven en ervaren. Zo is de kans het grootst dat je zelf tot de conclusie komt dat rijden onder invloed geen goed idee is.

Op de website www.rijdenzonderinvloed.nl is meer informatie te vinden.

ROV Oost –Nederland
De campagne is een initiatief van het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid (ROV) Oost-Nederland. Het ROV Oost-Nederland is in Gelderland en Overijssel dé partner voor verkeersveiligheid. Met hun kennis van verkeersveiligheid en van het gebied brengen zij de juiste partners bij elkaar en initiëren ze projecten. Ze richten zich daarbij op gedragsbeïnvloeding van de weggebruikers. De ambitie? Iedereen elke dag weer veilig thuis! Het ROV Oost-Nederland is een initiatief van de provincies Overijssel en Gelderland.

Ondernemers in de Korenstraat pakken uit met spooktocht

woensdag, 18 oktober 2017 21:13 Geschreven door
Tijdens de herfstvakantie, op koopavond 20 oktober, zijn alle kinderen uitgenodigd om te komen griezelen in de Korenstraat. Tussen 17:00 en 21:00 uur kunnen kinderen gratis deelnemen aan een spooktocht. Spannend!

Er zijn griezels in de straat met een leuke opdracht. Je kunt je laten schminken en ‘trick or treaten’ bij de versierde etalages in de straat. Kom jij ook verkleed? Laat je verrassen door de leuke activiteiten! Alle kinderen die willen deelnemen aan de spooktocht kunnen zich tussen 17:00 en 20:00 uur melden bij Hedgehog & Deer (Korenstraat 23). Daar kun je geschminkt worden en een lampion maken van papier.

De spooktocht is een samenwerking tussen Centrummanagement Apeldoorn (SCMA) en de ondernemers in de Korenstraat. Dit jaar vindt de spooktocht als pilot plaats in de Korenstraat. Het voornemen is om dit feest vanaf volgend jaar uit te rollen naar andere straten in de binnenstad.

Open middag in Barb's Beeldentuin-Atelier en workshop boetseren

donderdag, 12 oktober 2017 20:04 Geschreven door

Op zondagmiddag 22 oktober is een open middag in Barb’s Beeldentuin-Atelier-Galerie van Apeldoornse beeldhouwster Barbara Pijnappel van 13 – 16.30 uur. De tuin vindt u aan de Fluitersweg 34 in Apeldoorn-Noord/Wenum Wiesel. En op zaterdagmiddag 28 oktober is er een workshop boetseren, waarvoor u zich kunt inschrijven.

In de tuin en huiskameratelier-galerie kunt u kijken naar meestal figuratieve en organische bronzen en stenen beelden en schilderijen. Barbara maakt 30 jaar beelden en heeft veel ervaring met het werken met diverse materialen zoals klei, was en brons en diverse steensoorten w.o. marmer, franse kalksteen, serpentijn, speksteen hardstenen etc.

Tijdens deze middag kunt u informatie krijgen over de 12-weekse cursus boetseren die 2x start t.w. in september en in januari en over de workshops speksteen bewerken en boetseren met zelf hardende Plusklei.

Demonstratie: Bij goed weer is Barbara doorlopend aan een beeld bezig, er kan iets gedemonstreerd worden en u kunt om nadere uitleg vragen.

De tuin is ingericht en beplant met heesters, bloemen, kruiden + fruitboompjes + struiken. Achterin de tuin is de plek voor workshops speksteen.

Er is een vijver met planten en beestjes en een roze lelie J. In de beplanting is veel rekening gehouden met vogels, egels, bijen en vlinders en andere beestjes om voedsel in de tuin te kunnen vinden. Er hangt een insecten hotel en vogelhuisjes en er is een winter egelhuisje achterin de tuin gemaakt. Meer informatie en aanmelden op www.barbsgallery.com

Jongeren Informatie Punt (JIP) tijdelijk ook op donderdagavond open

woensdag, 11 oktober 2017 19:52 Geschreven door
Vanaf donderdag 19 oktober tot eind van het jaar is het JIP op donderdagavond open. Het JIP start met een proefperiode om te kijken of jongeren van deze mogelijkheid gebruik maken. De overige openingstijden zijn ongewijzigd: op werkdagen alle middagen geopend van 13.00 tot 17.00 uur. En dus tot eind december op donderdag van 13.00-20.00 uur.

Voor wie
Jongeren van 12 tot 27 jaar kunnen bij het JIP terecht voor informatie, advies en hulp op het gebied van bijvoorbeeld geld, werk(loosheid), studiefinanciering, huisvesting, verslaving, relaties, seksualiteit en nog veel meer. Ook ouders, hulpverleners en andere professionals kunnen contact met het JIP opnemen met vragen over jongeren. Het JIP is te vinden aan de Asselsestraat 65 in Apeldoorn, T 088 784 62 22. (Bijzonderheden rondom spreekuurtijden worden tijdig aangekondigd op Facebook, Twitter en Instagram.)

Willekeurige afbeelding

8f404a5113d9222f44c259f4260d3a93_L.jpg

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief om het nieuws niet te missen