Help mee de droom voor duizenden nierpatiënten te bereiken Foto: Nierstichting

Help mee de droom voor duizenden nierpatiënten te bereiken

In heel Nederland collecteren van 16 tot en met 22 september duizenden vrijwilligers voor de Nierstichting tijdens de landelijke collecteweek. Ook in Apeldoorn, gaan talrijke enthousiaste collectanten op pad om zo veel mogelijk geld in te zamelen. Alle bijdragen helpen om onze droom voor nierpatiënten – nierziekten kunnen genezen - te realiseren. En dat is hard nodig, jaarlijks overlijdt 1 op de 6 dialysepatiënten. Voor de komende collecteweekin september zoekt de Nierstichting nog enthousiaste collectanten in Apeldoorn.

“Werken je nieren niet, dan ga je dood. Dit klinkt misschien hard, maar is helaas wel de realiteit", zegt Tom Oostrom, directeur van de Nierstichting. “Dit jaar is de Nierstichting 50 jaar actief. En in die tijd hebben we heel wat dromen kunnen realiseren. Door te durven én te doen. Zo hebben we dialyse bereikbaar gemaakt voor iedereen, is thuisdialyse mogelijk geworden en ontwikkelen we nu de draagbare kunstnier. Maar nog steeds is er die harde werkelijkheid. Dialyseren is loodzwaar. Jaarlijks overlijdt 1 op de 6 dialysepatiënten. Onze ultieme droom is dat we nierziekten kunnen genezen. En dat gaat ons lukken, mede dankzij de inkomsten uit de collecte.”

Word collectant
De Nierstichting krijgt geen structurele financiële steun van de overheid en is afhankelijk van giften en donaties. “De inkomsten uit de collecteweek zijn dan ook erg belangrijk voor de Nierstichting”, benadrukt Fred van Kempen, Nierstichting collectecoördinator in Apeldoorn, wijk de Maten. “Wij zijn ieder jaar enorm blij met alle collectevrijwilligers. De inzet van vrijwilligers maakt namelijk écht een verschil voor de 1,7 miljoen nierpatiënten die Nederland telt”

Onbetaalbare bijdrage
Jouw hulp is dus dus hard nodig van 16 tot en met 22 september 2018 in de gemeente Apeldoorn. Collecteren neemt hooguit twee uur van jouw tijd in beslag. Hiermee leveren 70.000 vrijwilligers in heel Nederland een belangrijke bijdrage om duizenden nierpatiënten hun leven terug te geven. Loop jij twee uurtjes mee in jouw buurt? Meld je aan via https://www.nierstichting.nl/help-mee/collecteren/aanmelden-als-collectant

Voor meer informatie: www.nierstichting.nl/2uur

Laat een reactie achter

Reacties zijn meer dan welkom. Echter: reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd.

Willekeurige afbeelding

575d0d80883b1d4e8290f4091c69575c_M.jpg

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief om het nieuws niet te missen