dinsdag 16 oktober 2018 | Login

Nieuwe locatie bevolkingsonderzoek borstkanker Apeldoorn

Het onderzoekscentrum van het bevolkingsonderzoek borstkanker in Apeldoorn verhuist per 1 juli van De Sprengenweg 70 naar haar nieuwe locatie aan de Lange Amerikaweg 55, tegenover het Shell tankstation (schuin tegenover McDonalds) in Medisch Centrum de Veluwe.

Bevolkingsonderzoek
Alle vrouwen in de leeftijd van 50 t/m 75 jaar ontvangen eens per twee jaar een schriftelijke uitnodiging van Bevolkingsonderzoek Oost om mee te doen aan het bevolkingsonderzoek borstkanker. 
Vrouwen uit Apeldoorn en omgeving kunnen, na het ontvangen van de uitnodiging, vanaf 1 juli terecht op de nieuwe locatie aan de Lange Amerikaweg 55.

Veel voorkomende vorm van kanker
Borstkanker is een van de meest voorkomende vormen van kanker in Nederland. Eén op de acht vrouwen in Nederland krijgt borstkanker. De kans op genezing wordt met name bepaald door het stadium van de ziekte op het moment van ontdekking.  Door het bevolkingsonderzoek kan borstkanker in een vroeg stadium ontdekt worden. Dit verhoogt de kans op genezing. Bovendien is vaker een borstbesparende operatie mogelijk.

Bevolkingsonderzoek Oost
Bevolkingsonderzoek Oost is een van de vijf screeningsorganisaties in Nederland en voert de bevolkingsonderzoeken borstkanker, baarmoederhalskanker en darmkanker in de provincies Gelderland en Overijssel uit.

Laat een reactie achter

Reacties zijn meer dan welkom. Echter: reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd.

Willekeurige afbeelding

Geen afbeeldingen

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief om het nieuws niet te missen