vrijdag 19 oktober 2018 | Login

Extra informatieavonden over meedoen met collectieve zonnedaken

Energiecoöperatie deA houdt twee extra informatieavonden over de collectieve zonnedaken van Buurtstroom: op donderdag 5 april speciaal voor vve’s en bedrijven, en op woensdag 11 april voor alle belangstellenden. Een collectief zonnedak helpt bedrijven en vve’s te verduurzamen en kan financieel aantrekkelijker zijn dan zelf panelen leggen. Inschrijven voor de collectieve zonnedaken, op Dok Zuid en het Kristal kan nog tot en met april.

Collectieve daken met de postcoderoosregeling zijn geschikt voor particulieren, maar voor vereniging van eigenaren (vve’s) en bedrijven is de regeling extra interessant. Voor die deelnemers kan meedoen zelfs voordeliger zijn dan zonnepanelen op eigen dak. De belastingvrijstelling gaat bij deze regeling namelijk over de eerste 10.000 kWh die zij gebruiken. Over die kWh geldt een hogere energiebelasting. Voor bezitters van zonnepanelen die meer van 10.000 kWh gebruiken, geldt de salderingsregeling en gaat de vrijstelling juist eerst over het lagere tarief. Dat maakt dat deze regeling bedrijven en vve’s meer kan opleveren dan eigen panelen.

Bedrijven en vve’s kunnen meedoen aan een collectief postcoderoosdak als ze btw-plichtig zijn, een kleinverbruik-aansluiting hebben (max. 3 x 80A) en gevestigd zijn in de postcoderoos van het dak. Voor dok Zuid bestaat de postcoderoos uit de postcodes: 7331, 7333, 7334, 7335, 7339 of 7361. Voor het Kristal uit de postcodes 7317, 7322, 7323, 7324, 7325 of 7341.

5 en 11 april
Donderdag 5 april houdt deA een extra informatieavond, toegespitst op bedrijven en vve’s. Ook op woensdag 11 april is er een Buurtstroom-info-avond. Beide avonden zijn voor iedereen toegankelijk. Wel is het zo dat op 5 april meer wordt uitgelegd over deelname door vve’s en bedrijven. De avonden beginnen om 19.30 uur, Ecofactorij 18 in Apeldoorn. Koffie en thee staat klaar vanaf 19.15 uur. Meer info: www.buurtstroomapeldoorn.nl

Laat een reactie achter

Reacties zijn meer dan welkom. Echter: reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd.

Willekeurige afbeelding

Geen afbeeldingen

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief om het nieuws niet te missen