Buurtstroom nu beschikbaar voor groot gedeelte Apeldoorn

Buurtstroom nu beschikbaar voor groot gedeelte Apeldoorn

Energiecoöperatie deA heeft StroomDelen beschikbaar op vijf nieuwe daken, verspreid over de gemeente Apeldoorn. Deelnemers kunnen zich opgeven voor collectieve stroomopwek op Foenix Molenmakershoek, Foenix Aruba, Het Kristal, Dok Zuid en MFC Klarenbeek. Daardoor kan een groot gedeelte van Apeldoorn meedoen aan collectieve zonnedaken.

Niet iedereen kan of wil zelf zonnepanelen op z’n eigen dak plaatsen. Dan is participeren in een collectief zonnedak een oplossing. Met Buurtstroom Apeldoorn wek je zelf schone energie op, op een dak in de buurt. Daarvoor maakt Buurtstroom gebruik van de overheidsregeling Verlaagd Tarief, ook wel Postcoderoos genoemd: je hoeft geen belasting te betalen over de energie die je opwekt en ook zelf gebruikt. Daardoor gaat je energierekening naar beneden.  Een StroomDeel kost 260 euro. De energiebelasting (incl. btw) over de opgewekte stroom wordt in mindering gebracht op je energierekening. Naar verwachting is dat circa 30 euro per jaar per StroomDeel.

Postcode in de buurt
Coöperatie deA heeft contact gelegd met diverse dakeigenaren en geschikte daken gezocht in de hele gemeente Apeldoorn. Voorwaarde van de regeling is namelijk dat je meedoet met een dak in eigen of aangrenzende postcode. Projectleider Michiel Roemer: “Dat is grotendeels gelukt. Met de vijf nieuwe daken is Buurtstroom nagenoeg Apeldoorn dekkend. Ongeveer 90 procent van de Apeldoorners kan meedoen met de collectieve zonnedaken. Buurtstroom is op dit moment nog niet beschikbaar voor de postcodes 7336, 7345, 7346, 7348, 7351 en 3888, wij hopen dat we op termijn daar ook een geschikt Buurtstroomdak kunnen vinden. Mensen die denken een geschikt dak te hebben, vragen we daarom zich bij ons te melden.”

Laat een reactie achter

Reacties zijn meer dan welkom. Echter: reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd.

Willekeurige afbeelding

a40db3bdbf4c601dc0646273176df6cd_Generic.jpg

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief om het nieuws niet te missen