Starterscafe terug in Apeldoorn!!

Starterscafe terug in Apeldoorn!!

Het Starterscafe komt weer naar Apeldoorn. De kans voor de starte om zo het Stadscafé aan de Nieuwstraat binnen te lopen en vrijblijvend vragen te stellen aan een makelaar, hypotheekadviseur en notaris. Dit geheel zonder verplichtingen.

Een eerste huis kopen is één van de belangrijkste beslissingen in je leven. Omdat hier ook nog wel heel wat bij komt kijken wordt er landelijk Starterscafés georganiseerd. Op donderdagavond 30 maart is Apeldoorn aan de beurt. Tijdens deze gratis inloopavond is iedereen welkom om zich te laten informeren over alle –actuele- onderwerpen rond bij het kopen van een eerste woning. Ongedwongen in het café dus, waar je persoonlijk advies kunt inwinnen bij aanwezige deskundigen, zoals makelaar, financieel adviseur en notaris. 

Gerichte informatie over actuele onderwerpen
Er komt veel meer kijken bij het kopen van een huis dan de meeste woonstarters denken. En dan gaat het vaak ook nog over erg lastige onderwerpen. Want hoe zit het tegenwoordig precies met de hypotheek? Hoeveel kan ik lenen? Uit welke huizen kan ik kiezen en wat moet ik allemaal juridisch regelen?

In een ongedwongen sfeer speeddaten met deskundigen
‘Als je een bezoek brengt aan een makelaar en daarnaast het internet afstruint voor je hypotheekmogelijkheden, dan weet je vaak nog lang niet wat je persoonlijke mogelijkheden zijn voor het kopen van je eerste woning’, licht Stichting Starter toe. ‘Daarom organiseren we het Starterscafé samen met lokale partijen. Jongeren, maar ook hun ouders, kunnen tijdens deze inloop-informatieavond in een ongedwongen sfeer, één op één praten met deskundigen op o.a. het gebied van financiering, makelaardij en notariaat. Lekker ontspannen, onder het genot van een kopje koffie of een borreltje. Je kunt ze vragen stellen, zij kunnen je ingewikkelde zaken uitleggen en je tips geven. Alle deskundigen die je kunnen helpen bij het kopen van je eerste woning zijn aanwezig.’

Starters krijgen het lastiger op de woningmarkt
De laatste tijd zijn de ontwikkelingen op de woningmarkt volop in het nieuws. Er worden meer huizen verkocht, het nieuwe aanbod is minder en de huizen worden sneller verkocht. Voor een starter is het daardoor lastiger op de woningmarkt. Gelukkig is de hypotheekrente laag en zijn er nog steeds volop kansen!

Voorinformatie vlak voor de landelijke NVM Open Huizen Dag
Dit Starterscafé wordt twee dagen voor de NVM Open Huizen Dag van 1 april georganiseerd. Een mooie timing om je dus goed te laten voorinformeren, zodat je gericht huizen kunt gaan bezichtigen.

Gratis toegang voor woonstarters
Wil je op weg geholpen worden bij het kopen van je eerste huis, kom dan op donderdag 30 maart tussen 19:00 en 21:00 uur naar het Starterscafé in het Stadscafé aan de Nieuwstraat in Apeldoorn. De toegang is gratis, aanmelden kan, maar is niet verplicht,  op www.jouweerstewoning.nl. Op deze website kan je ook meer informatie vinden. Er ligt een gratis goodiebag voor je klaar!

 

Laat een reactie achter

Reacties zijn meer dan welkom. Echter: reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd.

Willekeurige afbeelding

8f9714fff3112d68be6dbe6005ea9449_XL.jpg

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief om het nieuws niet te missen