vrijdag 19 oktober 2018 | Login

Campagneteam ‘Rijden Zonder Invloed’ komt naar het Veluws College Walterbosch

Iedereen weet dat rijden onder invloed gevaarlijk is. Toch stappen er nog steeds mensen achter het stuur na het drinken van een paar borrels, het roken van een joint of terwijl zij zware medicatie gebruiken. De campagne ‘Rijden Zonder Invloed’ heeft als doel om rijden onder invloed van alcohol, drugs en medicijnen - en de gevolgen daarvan - sterk te verminderen.

Op 24 en 25 oktober komt het campagneteam naar Apeldoorn om met de leerlingen van het Veluws College Walterbosch het onderwerp ‘Rijden Zonder Invloed’ aan de orde te brengen.

Op 24 oktober gaan leerlingen in de vorm van een lagerhuisdebat met elkaar in discussie over verschillende stellingen met het onderwerp ‘Rijden Zonder Invloed’. De winnaars van het debat krijgen een leuke prijs en ‘eeuwige roem’, maar het belangrijkste is dat ze allemaal meer bewust zijn geworden van de gevaren van alcohol en drugs in het verkeer en dat rijden onder invloed absoluut geen goed idee is.

Op 25 oktober maken de leerlingen een korte presentatie over het effect van het rijden onder invloed van alcohol en drugs. Doordat zij zelf anderen moeten overtuigen, is de kans dat zij zelf onder invloed gaan rijden kleiner. Ze zijn actief bezig met het onderwerp en zijn hierdoor nog bewuster bezig. De beste presentatie wordt beloond met een verassingspakket vol gadgets. Ook kunnen zij plaatsnemen in de 3D Tripping Simulator. Zo krijg je in een Virtual Reality-wereld met een Oculus Rift bril de kans om zelf virtueel te beleven wat het effect is van alcohol en drugs achter het stuur.

Campagneteam actief in Oost-Nederland
Het campagneteam van Rijden Zonder Invloed organiseert in Overijssel en Gelderland allerlei activiteiten op locaties, zoals bij festivals en evenementen, (rij)scholen, sportclubs en langs de weg bij politiecontroles. Alles draait daarbij om het zelf beleven en ervaren. Zo is de kans het grootst dat je zelf tot de conclusie komt dat rijden onder invloed geen goed idee is.

Op de website www.rijdenzonderinvloed.nl is meer informatie te vinden.

ROV Oost –Nederland
De campagne is een initiatief van het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid (ROV) Oost-Nederland. Het ROV Oost-Nederland is in Gelderland en Overijssel dé partner voor verkeersveiligheid. Met hun kennis van verkeersveiligheid en van het gebied brengen zij de juiste partners bij elkaar en initiëren ze projecten. Ze richten zich daarbij op gedragsbeïnvloeding van de weggebruikers. De ambitie? Iedereen elke dag weer veilig thuis! Het ROV Oost-Nederland is een initiatief van de provincies Overijssel en Gelderland.

Laat een reactie achter

Reacties zijn meer dan welkom. Echter: reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd.

Willekeurige afbeelding

Geen afbeeldingen

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief om het nieuws niet te missen