vrijdag 23 februari 2018 | Login
Bedrijven

Bedrijven (208)

Ondernemers genoeg in Apeldoorn, hoewel er altijd ruimte is voor nieuwe ideeën en indicatieven. Deze ondernemers zorgen voor de werkgelegenheid in de gemeente, en in sommige gevallen ook voor levendigheid in de gemeente. Ondernemers zijn waardevol en moeten we koesteren. Daarom ook een speciale hoek voor de (startende) ondernemers die ook een platform verdienen.

Laatste Nieuws

Wethouder Mark Sandmann lanceert website Ondernemershuis Apeldoorn

vrijdag, 19 januari 2018 19:22 Geschreven door

Met een symbolische druk op de knop lanceert wethouder Mark Sandmann van economische zaken maandag 22 januari a.s. de website van het Ondernemershuis Apeldoorn (www.ondernemershuisapeldoorn.nl).

Dit gebeurt tijdens een bijeenkomst van de Economische Alliantie (BKA, VNO-NCW Stedendriehoek en de gemeente Apeldoorn) en het bestuur van het Ondernemershuis Apeldoorn, in het Ondernemershuis op het Zwitsalterrein. Via de website kunnen vanaf dan starters en mkb'ers uit Apeldoorn hun (ondernemers)vragen stellen
op het gebied van onder meer financiën, marketing, sales en juridische zaken. Het Ondernemershuis koppelt vervolgens een specialist aan de vraagsteller. In het Ondernemershuis op het Zwitsalterrein vindt dan een persoonlijk gesprek plaats om de vragensteller met raad én daad bij te staan en verder te helpen.

Doelstelling Ondernemershuis
Het Ondernemershuis Apeldoorn op het Zwitsalterrein is op 29 november 2017 officieel geopend. Het is opgericht vanuit de vraag naar één loket waar startende ondernemers en mkb'ers met hun vragen terecht kunnen. De doelstelling van de Stichting Ondernemershuis Apeldoorn is het zich inzetten voor het versterken en stimuleren van het ondernemersklimaat in Apeldoorn op een laagdrempelige en duurzame manier. De Initiatiefnemers zijn BKA (Bedrijvenkring Apeldoorn), VNO-NCW Midden, Cleantech Regio en de gemeente Apeldoorn.

Coolblue opent depot in Apeldoorn

donderdag, 18 januari 2018 19:15 Geschreven door

In 2016 werd CoolblueBezorgt succesvol gelanceerd. Met deze gratis bezorgservice kreeg de online retailer meer grip op de lastmile delivery van haar grote pakketten. Hieronder vallen niet alleen wasmachines, drogers en koelkasten, maar ook bijvoorbeeld grote tv’s.

Om in te spelen op de groei opende de online retailer een regionaal witgoeddepot in de Molenmakershoek 28 in Apeldoorn. Deze ochtend vertrokken 10 goedgevulde blauwe bussen vanuit dit depot. Hun missie: heel veel klanten blij maken met hun witgoedbestelling.

Pieter Zwart, Beginbaas van Coolblue: “Bij het afleveren van grote producten kom je bij klanten over de vloer en dat is heel persoonlijk. Dit geeft ons de kans om iets extra’s te doen en onze klanten op die manier écht te verwonderen.”

De 100 leukste bezorgbanen uit de regio
In oktober maakte Coolblue bekend dat het 1.000 extra medewerkers zoekt voor de leukste bezorgbaan in Nederland. Op termijn zullen zo'n 100 bezorgers hiervan aan de slag gaan in Apeldoorn. Dit is het 6de regionale witgoeddepot van de online retailer, naast Rotterdam, Utrecht, Amsterdam, Tilburg en Groningen.

Coolblue is nog op zoek naar extra bezorgers voor het nieuwe witgoeddepot.

“Blije bezorgers zorgen voor blije klanten. Daarom bieden wij bezorgers een vast salaris, een ongekend leuke werksfeer, een baan dichtbij huis en regelmatige confettidouches. In ruil zorgen onze nieuwe collega’s voor kracht en een glimlach bij onze klanten," besluit Pieter Zwart.

Interesse? Bekijk dan zeker de vacatures op WerkenbijCoolblue.nl.

Tai Chi voor beoefenaars 'effectief' gebleken

dinsdag, 16 januari 2018 19:48 Geschreven door

We zijn in  aangekomen in 2018, voor sommigen een stop en voor anderen een opening naar nieuwe dingen. Veel mensen gaan fanatiek hun voornemens nastreven. Anderen zijn gestrest en chagrijnig in de maand januari. Het bewegen als water zonder prestatie drang in de vorm van Tai Chi kan mensen helpen op veel verschillende vlakken.

Tegenwoordig wordt je bedolven onder de termen: 'groepslessen', 'mindfulness', 'yoga' en 'kom tot jezelf'. Elke sportschool of vereniging dat iets met bewegen doet maakt natuurlijk veel reclame in het nieuwe jaar. Echter is de trend dat goede voornemens of iets nieuws beginnen vaak maar van korte duur zijn.

"De oorzaken zijn veelal gelegen in de prestatie verwachting waar mensen vaak naar zichzelf en anderen niet goed aan kunnen voldoen. Mensen leggen de lat te hoog en willen vaak teveel tegelijk en in één keer". zegt Douwe Geluk van Tai Chi Apeldoorn. Douwe Geluk is leraar Tai Chi in Apeldoorn en daarbij ook 2 voudig Nederlands Kampioen 2015 en 2017 in deze Chinese bewegingsleer en mindfulness.

Douwe over zijn titels, "ik heb daar erg hard mijn best voor gedaan en ik deed er alles voor" Echter is hij van mening dat dat niet het doel op zich moet zijn.

Tai Chi is voor iedereen jong, oud en mensen met gebreken want Tai Chi is zowel naast staand ook zittend en liggend te beoefenen. "zelfs mensen die in ee rolstoel zitten kunnen Tai Chi beoefenen" aldus Douwe Geluk. Vele wetenschappers hebben onderzoek gedaan naar Tai Chi en het verminderen van stress en de effecten op een burn-out. Kortom de resultaten zijn enorm positief voor de Tai Chi beoefenaar.

Omdat deze effecten zo goed zijn voor de mensen biedt Douwe Geluk voor iedereen vrijblijvend kennismakingslessen Tai Chi, Qi Qong en mindfulness aan. Verschillende Tai Chi vormen zoals Yang, Chen, Wudang en attributen zoals: waaier, zwaard, stok en meer. Qi Qong, Nei Qong, mindfulness voor iedereen wat te ervaren.

De lessen zijn aan de Asselsestraat 167, 7311 EK Apeldoorn vanaf 20:00 voor meer informatie bel: 06 - 51820257 of mail:

Speciaalbierfestival “Mansion2’4 De Goede Orde”

woensdag, 10 januari 2018 20:26 Geschreven door

De eerste editie van Apeldoorns jongste speciaalbierfestival “… Voor De Goede Orde” was afgelopen september op het terras van Koffiehuis Schenkers een mooi succes. Nu staat er ook een wintereditie op het programma: op zondag 28 januari bij Mansion24 aan het Leienplein.

Speciaalbiergenootschap De Orde van Vrijgerstelaars en speciaalbierwinkel Hopdonders hebben opnieuw de handen ineengeslagen om een kleinschalig en hoogwaardig speciaalbierevenement te organiseren. Op zondag 28 januari biedt de benedenverdieping van ‘mannenwinkel/-hangout’ Mansion24 van 14 tot 19 uur plaats aan tot 200 speciaalbierliefhebbers en een vijftal brouwers uit het hele land. (Onder de bevestigde namen: Stanislaus Brewskovitch, Mannenpap, Brouwerij De Eem en Oproer.)

Mansion24
Zoals elke zondag is Mansion24 ook op deze dag gewoon voor winkelend publiek geopend, met als ‘extraatje’ dat er nu ook legio mooie bieren uit alle windstreken van Nederland te proeven zijn. Precies het originele soort ‘crossover aanbod’ waar de zaak bekend om staat. En met oorspronkelijkheid, kleinschaligheid en kwaliteit als uitgangspunten sluit deze locatie bovendien perfect aan op de insteek van het festival.

Gastenlijst
Omdat de ruimte beperkt is, wordt er gewerkt met een gastenlijst. Vermelding kost € 15 per persoon, waarvoor je op de dag zelf bij de ingang van het festival een polsbandje, een proefglas en vijf muntjes t.w.v. 2 euro kunt afhalen. Tickets zijn verkrijgbaar bij Mansion24, bij Hopdonders aan de Koninginnelaan 69B of in de webshop: www.hopdonders.nl/product/bierfestival-mansion24-goede-orde/.

 

populair Nieuws

Zangeres Stephanie Struijk, voorheen bekend onder de naam Stevie Ann,…
Deze week zullen er kleine verbouwingswerkzaamheden plaatsvinden en op 5…
We zijn in aangekomen in 2018, voor sommigen een stop…
De eerste editie van Apeldoorns jongste speciaalbierfestival “… Voor De…

Winkelstraat.nl verwelkomt boetiek uit Apeldoorn

woensdag, 06 december 2017 19:23 Geschreven door

De Gelderse boutique  Bla-Bla-Stores is een samenwerking aangegaan met Winkelstraat.nl. De livegang van de modezaak is hiermee een verrijking van de digitale fashion hotspot op Winkelstraat.nl, waar reeds twee Apeldoornse boutiques aanwezig waren.

Uniek aanbod in Apeldoorn
Bla-Bla Stores is dé winkel in Apeldoorn en omstreken voor de grootste en meest exclusieve merken, zoals Kenzo, Parajumpers en Woolrich. De Apeldoornse boutique is gericht op het bieden van een klantgerichte benadering; service, klantvriendelijkheid en kwalitatief hoogstaande items. Dankzij de aansluiting bij Winkelstraat.nl kunnen de producten van Bla-Bla Stores nu tot ver buiten Apeldoorn worden geshopt.

Naast aansprekende mode en exclusieve merken wil het team van Bla-Bla Sotres ook haar steentje bijdragen aan de maatschappij. Dit doen ze door sponsoractiviteiten. Bla-Bla Stores is namelijk al jarenlang verbonden met het Nederlandse verenigings- en bedrijfsleven. ‘’We geloven in hun kracht: verenigingen zijn het cement van onze maatschappij en van groot belang voor de toekomst’’.

Toegevoegde waarde van Winkelstraat
De kleding op winkelstraat.nl komt uit exclusieve boutiques, verspreid door heel Nederland en België. Elke collectie is uniek en aangevuld met een flinke dosis limited editions. Van ieder item is er vaak maar één, waardoor men al snel een one-of-a-kind te pakken heeft.

Recent beoordeelde Vogue Winkelstraat.nl met een plaats in de top 100 beste webshops. Klanten van Winkelstraat.nl beoordelen de service met een 9,5. In het bijzonder waarderen zij de kwaliteit van de collectie, de snelheid van levering en de persoonlijke communicatie.

Gezinsuitjes website Go-Kids viert 5 jarig jubileum

woensdag, 08 november 2017 21:54 Geschreven door

Deze maand is het 5 jaar geleden dat de gezinswebsite Go-Kids is gestart. Een website speciaal gericht op het regionale aanbod voor kinderen en gezinnen. Wat 5 jaar geleden in Zwolle begon, is inmiddels al actief in 18 regio’s in Nederland, waaronder sinds 2015 ook op de Veluwe.

“Wij willen gezinnen helpen in hun zoektocht naar regionale activiteiten. Er is zoveel leuks te doen op de Veluwe, zowel gericht op sport, natuur en avontuur als op creatief, cultuur en culinair gebied.  Zo kunnen kinderen, door lekker veel te doen, op speelse wijze hun talenten ontdekken en ontwikkelen. En voor bedrijven en organisaties is het interessant om via onze kanalen zich te verbinden met gezinnen in de regio met een doelgroep specifiek aanbod.” legt Amber Dal eigenaresse van Go-Kids Veluwe, uit.

Ambities.
Inmiddels is Go-Kids al in 18 regio’s uitgerold. Het is de bedoeling dat Go-Kids eind volgend jaar in heel Nederland beschikbaar is. “Wij zijn trots op wat we bereikt hebben” licht Amber Dal toe. “De online markt is een grote uitdaging, maar door geloof in ons idee en een groot doorzettingsvermogen staan wij waar we nu zijn: een bijna landelijke organisatie met 18 regio’s. Zo zijn er in het afgelopen jaar al meer dan een miljoen uitjes en activiteiten op Go-Kids bekeken en volgen meer dan 40.000 mensen Go-Kids via de social mediakanalen. Mensen hebben behoefte aan overzicht en ideeën. Wij vinden het superleuk om bedrijven en consumenten te verbinden, en onze inzet werpt z’n vruchten af. In de toekomst wil Go-Kids verder uitbreiden naar alle groepen van de samenleving. Go-Kids wil er voor alle kinderen zijn, dus ook voor kinderen die het financieel, lichamelijk of qua integratie wat moeilijker hebben. Wij zijn momenteel in gesprek met organisaties om hier programma’s voor op te zetten zodat alle kinderen, ook degenen met een drempel naar de maatschappij, zich kunnen vinden op Go-Kids.”

Jubileum Acties.
Om het 5 jarig bestaan te vieren, heeft Go-Kids in alle regio’s en landelijk via haar social media kanalen een aantal jubileumacties opgezet waarbij er leuke prijzen te winnen zijn. Dit varieert van overnachtingen tot het winnen van een fiets of vrijkaartjes naar regionale uitjes.   www.go-kids.nl

Kinderwinkels Hedgehog & Deer en Barn Kidsstore slaan de handen in een

woensdag, 08 november 2017 21:50 Geschreven door

Kinderwinkel Hedgehog & Deer in Apeldoorn opent volgende week 14 november haar deuren bij Kieveen aan de Hoofdweg in Loenen.
Kieveen beschikt al over een kinderwinkel genaamd Barn Kidsstore die gevestigd is in de kelder van woonwinkel. Hier zal eerdaags een geheel nieuw concept worden uitgerold, gelijk aan de reeds bestaande winkel van Hedgehog & Deer in Apeldoorn.

“ Het gezellige Kieveen biedt perspectief en mogelijkheden voor ons winkelconcept. De combinatie van kinderkleding, kinderkameraccessoires, kraam- en kindercadeautjes sluit goed aan bij het brede assortiment aan interieur dat Kieveen zelf al heeft en met o.a. een kapper, schoonheidssalon, brocante schuur, lekker eten en dameskleding onder één dak zijn wij een mooie aanvulling op hun concept. Wij zullen in eerste instantie onder de naam van Barn kidsstore verdergaan, maar willen natuurlijk wel onze visie, uitstraling en merken doortrekken naar de winkel zoals klanten dat van ons gewend zijn.

Door de samenwerking tussen Barn Kidsstore en Hedgehog & Deer hebben wij een nog breder aanbod voor de klant.
Kieveen is inmiddels dus veel meer dan alleen interieur en accessoires. Het is een dagje uit en dat kan hier ook heel goed met je kids” legt Catheleine Stegemann, eigenaresse van Hedgehog & Deer uit.

Actie:
Om de opening te vieren geven wij in de week van 14 november t/m 17 november 20% korting in Loenen. Graag verwijzen wij u naar onze website: www.hedgehoganddeer.nl

Nieuwe indoor-klimsensatie bij Monkey Town Apeldoorn

dinsdag, 07 november 2017 21:29 Geschreven door

Vrijdag 10 november 2017 opent Monkey Town Apeldoorn als eerste Monkey Town locatie een voor Nederland vrij unieke indoor-klimsensatie Fun Climb. Deze uitbreiding/ontwikkeling van de Apeldoornse vestiging is een lokaal initiatief. Fun Climb is onder andere klimmen naar 7 meter hoogte of springen van een platform op 5 meter hoogte naar een banaan.

Na al een aantal uitbreidingen in de afgelopen weken, zoals nieuwe kinderfeestjes, een extra hoge en snelle glijbaan en een interactieve speelwand waar kinderen met elkaar gaan battlen, volgt nu de Fun Climb. “Tevreden gaat Monkey Town het derde jaar in en zal zich blijven ontwikkelen als een belangrijke tegenhanger van de buiten attracties in Apeldoorn”, zo meldt eigenaar Diederik Miedema.

Vanaf 6 jaar tot …..
Fun Climb is een laagdrempelige klimactiviteit vol uitdaging en fun. Het grote verschil met traditioneel klimmen is dat deelnemers van Fun Climb geen klimmaatjes nodig hebben. Fun Climb gebruikt namelijk de allernieuwste, automatische zekeringstechnologie. Klimmers hoeven zich alleen maar vast te klikken en kunnen veilig aan de slag. Er is geen voorkennis van klimmen nodig. De Fun Climb wanden hebben verschillende moeilijkheidsgraden. Vanaf 6 jaar mag er geklommen worden en ouders mogen ook mee klimmen. Jonger dan 6 jaar alleen in overleg met de kliminstructeur en onder begeleiding van een ouder.

Openingstarief
Voor het klimmen in de Fun Climb geldt een toeslag van € 4,-- en moet men vooraf reserveren. Fun Climb werkt met blokuren en minimaal 5 klimmers per blokuur. In het openingsweekend geldt een introductietarief van € 1,--. Ook hiervoor geldt: vooraf telefonisch of ter plekke reserveren. Tevens geldt het hele maand november dat de bestaande Monkey Town kortingsbonnen van € 2,-- ook voor de Fun Climb kunnen worden gebruikt. Vanaf 8 november is de website www.FunClimbApeldoorn.nl actief voor alle informatie.

Willekeurige afbeelding

178e11c06c3361ae7d6030b77bc890cf_M.jpg

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief om het nieuws niet te missen