vrijdag 24 november 2017 | Login
Bedrijven

Bedrijven (201)

Ondernemers genoeg in Apeldoorn, hoewel er altijd ruimte is voor nieuwe ideeën en indicatieven. Deze ondernemers zorgen voor de werkgelegenheid in de gemeente, en in sommige gevallen ook voor levendigheid in de gemeente. Ondernemers zijn waardevol en moeten we koesteren. Daarom ook een speciale hoek voor de (startende) ondernemers die ook een platform verdienen.

Laatste Nieuws

Nieuwe indoor-klimsensatie bij Monkey Town Apeldoorn

dinsdag, 07 november 2017 21:29 Geschreven door

Vrijdag 10 november 2017 opent Monkey Town Apeldoorn als eerste Monkey Town locatie een voor Nederland vrij unieke indoor-klimsensatie Fun Climb. Deze uitbreiding/ontwikkeling van de Apeldoornse vestiging is een lokaal initiatief. Fun Climb is onder andere klimmen naar 7 meter hoogte of springen van een platform op 5 meter hoogte naar een banaan.

Na al een aantal uitbreidingen in de afgelopen weken, zoals nieuwe kinderfeestjes, een extra hoge en snelle glijbaan en een interactieve speelwand waar kinderen met elkaar gaan battlen, volgt nu de Fun Climb. “Tevreden gaat Monkey Town het derde jaar in en zal zich blijven ontwikkelen als een belangrijke tegenhanger van de buiten attracties in Apeldoorn”, zo meldt eigenaar Diederik Miedema.

Vanaf 6 jaar tot …..
Fun Climb is een laagdrempelige klimactiviteit vol uitdaging en fun. Het grote verschil met traditioneel klimmen is dat deelnemers van Fun Climb geen klimmaatjes nodig hebben. Fun Climb gebruikt namelijk de allernieuwste, automatische zekeringstechnologie. Klimmers hoeven zich alleen maar vast te klikken en kunnen veilig aan de slag. Er is geen voorkennis van klimmen nodig. De Fun Climb wanden hebben verschillende moeilijkheidsgraden. Vanaf 6 jaar mag er geklommen worden en ouders mogen ook mee klimmen. Jonger dan 6 jaar alleen in overleg met de kliminstructeur en onder begeleiding van een ouder.

Openingstarief
Voor het klimmen in de Fun Climb geldt een toeslag van € 4,-- en moet men vooraf reserveren. Fun Climb werkt met blokuren en minimaal 5 klimmers per blokuur. In het openingsweekend geldt een introductietarief van € 1,--. Ook hiervoor geldt: vooraf telefonisch of ter plekke reserveren. Tevens geldt het hele maand november dat de bestaande Monkey Town kortingsbonnen van € 2,-- ook voor de Fun Climb kunnen worden gebruikt. Vanaf 8 november is de website www.FunClimbApeldoorn.nl actief voor alle informatie.

Angstaanjagende Scary McDrive ook dit jaar te beleven

donderdag, 19 oktober 2017 15:18 Geschreven door

Het succesvolle Halloween event Scary McDrive keert terug. De unieke horror belevenis zal dit jaar plaatsvinden in de McDrives van de McDonald’s restaurants in Apeldoorn Zuid en Deventer.

Even relaxed je burgertje bestellen en afhalen is er niet bij tijdens een Scary McDrive bezoek. De normaal gesproken sfeervol verlichte drivelane verandert vanaf 22.00 uur in een horror scene vol met levende griezels. Angstaanjagende karakters staan te popelen om alle bestuurders en bijrijders de stuipen op het lijf te jagen.

“Na de vele enthousiaste reacties van onze gasten die de Scary McDrives vorig jaar bezochten, was de beslissing snel gemaakt; in 2017 doen we dit weer. ”Aldus franchisenemer van McDonald’s Apeldoorn – Deventer, Henk Koning. ”Dit is een fantastische manier om eens een 'anders dan anders'-beleving te geven aan iedereen die van McDonald's houdt en ook graag griezelt.”

Tijdens de Scary McDrive van dit jaar zullen gasten nog meer en nog engere karakters tegenkomen onderweg naar hun bestelling op raam 2.

De trailer ter aankondiging van het evenement is te bekijken op de Facebookpagina van de restaurants: www.facebook.nl/McDNieuws

De Scary McDrive vindt plaats van 22.00 tot 01.00 u op vrijdag 27 oktober bij McDonald's Deventer, zaterdag 28 oktober bij McDonald's Apeldoorn Zuid. Met gasten die liever geen griezels naast hun auto treffen wordt rekening gehouden. De karakters blijven dan uit de buurt.

Transgender showt mode van Pretty Tall

dinsdag, 19 september 2017 19:34 Geschreven door

Op zondag 24 september houdt Pretty Tall in de brasserie op winkelcentrum De Eglantier een modeshow met de laatste modetrends voor lange vrouwen. Naast dameskleding wordt ook de nieuwste collectie voor lange mannen én schoenen in grote maten geshowd. Voor de modeshow wordt gebruik gemaakt van lange modellen, dames vanaf 1.80 m lengte en heren langer dan 2 meter. Een bekend model is Martine Balster, met haar 2.05 m de langste vrouw van Nederland. Maar deze keer zal er ook een heel bijzonder model meelopen.

Op de Facebook oproep voor modellen reageerde ook Helena. Helena (57 jaar) is al langer klant van Pretty Tall en heeft door de jaren heen een transformatie doorgemaakt van man naar vrouw. Een trotse vrouw welteverstaan. Helena – 1.97 m lang - is een van de transgenders die bij Pretty Tall komt voor extra lange dameskleding en schoenen in grote maten. “Ik vind het supergaaf en heel moedig dat ze mee wil doen met onze modeshow”, vertelt Inez Scheper van Pretty Tall. “We hebben aardig wat transgenders als klant. Ze voelen zich op en top vrouw en willen zich ook als zodanig kleden. Maar niet iedereen wil in de spotlight staan. Sommigen vinden het ook prettiger om bijvoorbeeld te shoppen buiten openingstijden, dat is bij ons allemaal mogelijk.”

De modeshow, die gratis toegankelijk is, start om 13.00 uur. Vanaf 12.45 uur kunnen de gasten al genieten van een kopje koffie én een gratis portie poffertjes, gebakken door de heer Van der Wal. De vergoeding die Pretty Tall betaalt voor deze poffertjes komt ten goede aan Verpleeghuis Het Zonnehuis in Beekbergen.

Na de modeshow is er uitgebreid gelegenheid te shoppen in de winkels Pretty Tall, Tough&Tall en BigSoleMate op winkelcentrum de Eglantier 407-410, die deze dag speciaal geopend zijn van 12.00 tot 17.00 uur.

Om zeker te zijn van een zitplaats kunnen gasten zich aanmelden via een mail naar . Iedere aangemelde gast ontvangt een waardebon van € 10,00 die alleen die dag besteed kan worden in de winkel.

Derde editie van TEDxApeldoorn in het teken van groei

maandag, 18 september 2017 22:14 Geschreven door

Op vrijdag 29 september aanstaande vindt de derde editie plaats van TEDxApeldoorn. Tien sprekers uit het hele land zullen in De Theaterloods te Radio Kootwijk meer dan 100 bezoekers inspireren met hun boeiende “talks”. De talks van deze editie staan allemaal in het teken van groei (Growth). Eén van de hoogtepunten zal spreker Ruud Knaapen zijn, die aan de hand van zijn paard de verbinding legt tussen mens, natuur en groei.

Oei, ik groei!
De levensreis van ieder mens is een intensieve reis, die bol staat van verandering en groei. In het laatste geval zowel letterlijk als figuurlijk. De letterlijke groei van baby tot volwassene gebeurt zomaar. Maar als je eenmaal volwassen bent? Hoe zit dat dan met groei?

Dieuwke de Boer, één van de organisatoren van TEDxApeldoorn, zegt hierover: “Groei houdt niet op als je eenmaal volwassen bent of je diploma op zak hebt. De vraag “Wat wil ik later worden als ik groot ben?” kun je je altijd blijven stellen. Sterker nog: als je de wil hebt om je te blijven ontwikkelen, is deze vraag essentieel en altijd actueel. En het mooie is: je antwoord mag je constant bijstellen. Want doordat jij groeit en jouw omgeving verandert, zal de wereld er steeds anders uitzien voor je.”

Alles wat aandacht krijgt groeit
Met de inbreng van tien inspirerende sprekers passeert TEDxApeldoorn verschillende aspecten van groei. Op maatschappelijk- en sociaal vlak, maar ook op gebied van natuur, werk en wetenschap. Net even buiten de gebaande paden én altijd met volle aandacht. Alles wat aandacht krijgt, groeit immers.

Het programma
De dag begint om 13:00 uur en duurt tot 20:00 uur. De TED-talks zijn verdeeld over drie blokken. Tussen de sprekers en blokken door is er tijd voor een hapje en drankje, muziek, dans, theater en een goed gesprek. Voor aanvang van het laatste blok wordt er uitgebreid gedineerd. Na de laatste talks sluiten we een dag vol inspiratie en bruisende ideeën af met een borrel.

Het volledige programma ziet er als volgt uit:

  • 13:00 uur        Ontvangst en inloop
  • 14:00 uur        Blok 1 met 3 sprekers
  • 15:15 uur        Pauze
  • 16:00 uur        Blok 2 met 3 sprekers
  • 17:15 uur        Diner bereidt door Traiteur Délicat
  • 18:15 uur        Blok 3 met 3 sprekers
  • 19:15 uur        Afsluitende borrel

Kaarten
Wie deze editie van TEDxApeldoorn wenst mee te maken moet snel zijn. De early bird tickets zijn al enige tijd uitverkocht. Wel zijn er nog een aantal reguliere tickets te beschikbaar à € 89,- (inclusief hapjes, drankjes, diner, entertainment, exclusief € 5,- voor de uitrijkaart van het parkeerterrein van Radio Kootwijk). Kaarten zijn te bestellen via de website: www.tedxapeldoorn.nl/koop-tickets.

populair Nieuws

Deze maand is het 5 jaar geleden dat de gezinswebsite…
Kinderwinkel Hedgehog & Deer in Apeldoorn opent volgende week 14…
Op vrijdag 29 september aanstaande vindt de derde editie plaats…
Vanaf zaterdag 23 september kun je in Apeldoorn deelnemen aan…

Mazars verhuist naar nieuw kantoor in Apeldoorn

maandag, 11 september 2017 16:20 Geschreven door

Mazars Accountants en Adviseurs verhuist op maandag 18 september naar het Univé pand aan de Christiaan Geurtsweg in Apeldoorn. Samen met Univé en de Kamer van Koophandel geeft Mazars invulling aan deze prachtige zichtlocatie.

Het nieuwe Mazars kantoor is een goed bereikbare en duurzame locatie waar de organisatie gaat werken volgens Het Nieuwe Werken. Een eigentijds kantoor waar klanten en relaties hun Mazars contacten kunnen ontmoeten in een open sfeer. Van een traditionele werkwijze naar nog meer transparantie en flexibiliteit. Medewerkers werken vanaf nu op een flexplek, wat zorgt voor meer verbinding en samenwerking.

Duurzame locatie
Mazars zet een goede stap voorwaarts als het gaat om duurzaamheid. Het pand is een van de meest hoogwaardige en energiezuinige gebouwen van Apeldoorn. De OV-vriendelijke locatie en de functionele eigenschappen van het pand sluiten uitstekend aan bij de duurzaamheidsprincipes die Mazars hanteert bij de huisvestingskeuzes.

“Het nieuwe Mazars kantoor in Apeldoorn is echt een stap voorwaarts”, zegt Frenkel Mazenier, partner Mazars Apeldoorn. “Het is een frisse en open ruimte waar we op prettige wijze kunnen samenwerken en waar we onze klanten en relaties kunnen ontmoeten.”

Over Mazars
Mazars is gespecialiseerd in accountancy, belastingadvies en consultancy. Mazars creëert vanuit kennis op deze vakgebieden kansen voor (internationale) ondernemingen in het MKB en de corporate markt, organisaties in de publieke sector en vermogende particulieren. Mazars wil inspireren en analyseren, creëren en controleren, innoveren en waarderen. Met een ondernemende instelling creëert Mazars waarde voor haar klanten.

Mazars in Nederland is onderdeel van de Mazars Groep, die actief is met 18.000 professionals in 79 landen. Deze groep kenmerkt zich door een geïntegreerd karakter en een goede internationale samenwerking.

Gezamenlijke outlet winkel op Eglantier

vrijdag, 08 september 2017 16:48 Geschreven door

Leegstaande winkels in een winkelstraat, daar wordt niemand vrolijk van. Het bestickeren van de winkelruiten is een oplossing om het straatbeeld te verbeteren,  maar op winkelcentrum De Eglantier weten ze ook een andere oplossing voor de lege winkelruimtes. Bijvoorbeeld door een leegstaand pand tijdelijk op te vullen met een expositie van kunstenaars of,  zoals nu het geval is, een tijdelijke winkel te openen.

In het pand naast Zoem Kidsfashion is nu een tijdelijke outlet winkel geopend. In deze winkel bieden diverse ondernemers van de Eglantier hun restanten aan voor absolute dumpprijzen. Deze samenwerking tussen Zoem Kidsfashion, AnneBra, Pretty Tall en Tough&Tall is al eerder een succes gebleken. De combinatie van kinderkleding, lingerie, kleding voor lange mannen en vrouwen én schoenen in grote maten werkt prima.

“In de winkel moet plaats gemaakt worden voor de nieuwe najaarscollectie en dat betekent dat de oude collectie opgeruimd moet worden”, vertelt Inez Scheper, eigenaresse van Pretty Tall. “Het is zonde om deze artikelen in dozen op te slaan terwijl er best nog goede spullen tussen zitten. Dus het is fijn om op deze manier tijdelijk een extra winkelruimte beschikbaar te hebben om deze sale artikelen te verkopen. En onze klanten kunnen op deze manier nog een mooie slag slaan”.  Een win-win situatie dus.

De outlet winkel is elke dag geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Maandag is de outlet open vanaf 12.00 uur en op vrijdag is het koopavond tot 21.00 uur. De laatste dag van de outlet winkel is op zondag 24 september.

Beleef de Latifa - verdiepingscursus stem & dans

dinsdag, 05 september 2017 16:30 Geschreven door

Vanaf zaterdag 23 september kun je in Apeldoorn deelnemen aan ‘Beleef de Latifa’, een serie van zeven verdiepingsworkshops over de Latifa, een eeuwenoude meditatie die gaat over de kern van ons mens-zijn. Yvonne Scheepsma, docent stembevrijding, en Nina Wevers, dansdocent, nodigen je uit om middels meditatie, klank, muziek en beweging de Latifa te beleven.

De Latifa helpt je contact te maken met wie jij ten diepste bent en wat er werkelijk toe doet in het leven. Harpiste Daniëlle van Driel zal deze middagen muzikaal begeleiden. Iedereen is welkom om deel te nemen. Voor aanmelding en meer informatie, bel 06-48595340 (Yvonne) of 06-29252929 (Nina) of kijk op www.huisvandegodin.nl.

Apeldoorn gaat vanaf vrijdag geheel IN STIJL

maandag, 21 augustus 2017 18:46 Geschreven door

Waar veel grote modeketens deuren sluiten, kiest ondernemer Raymond van Schaik ervoor om aanstaande vrijdag een gloednieuwe kledingzaak IN STIJL te openen in De Eglantier in Apeldoorn. Deze Apeldoornse ondernemer opende ruim een jaar geleden ook een trendy winkel in Ermelo en de formule blijkt succesvol.

Apeldoorn IN STIJL zal zich onderscheiden door snel wisselende collecties en scherpe aanbiedingen, maar wat voorop staat is de gastvrijheid die de winkel zal uitstralen. Het gezicht van deze nieuwe winkel wordt Mandy Vredevoort. Ze werkt al meer dan twintig jaar in de detailhandel en woont zeventien jaar in De Maten. ,,Ik heb er ontzettend veel zin in,” vertelt ze enthousiast. ,,Vooral het contact met de klanten vind ik enorm leuk. Dat het een kleine organisatie is, spreekt me erg aan.” De zaak biedt grote modemerken voor zowel dames als heren.

,,We spelen dan ook in op de nieuwste modetrends,” vertelt de bedrijfsleidster terwijl ze twee hippe zitzakken op kinderformaat uitpakt. Die komen bij het tv scherm in de kinderhoek. Zo kunnen ouders rustig winkelen.

Met een enorme flexibiliteit heeft Raymond van Schaik in een jaar tijd in Ermelo een prachtig concept neergezet waarbij hij in het voorjaar zelfs tot Ondernemer van het Jaar werd uitgeroepen. Dat heeft ook te maken met zijn vorm van samenwerken. ,,Ondernemen doe je ook nooit alleen,” zegt hij lachend. IN STIJL zal dan ook zeker participeren tijdens braderieën en evenementen. En waar grote bedrijven vaak te log zijn om snel op een bepaalde vraag in te spelen, heeft Van Schaik de kracht om zelf in de auto te springen en naar een willekeurige stad te rijden voor de inkoop van nieuwe artikelen. ,,Zo konden we in Ermelo snel inspelen op de spinnersrage, maar ook verkopen we daar bijvoorbeeld schapenvachten in het najaar. Die zie je nu ook in alle woonbladen.”  In de Apeldoornse modezaak komt twee meter met producten van Rituals verzorgingsproducten.

Van Schaik heeft als franchiser bij een grote keten jarenlange ervaring opgedaan. Dat hij nu als zelfstandig ondernemer zo’n vliegende start maakt, heeft alles te maken met zijn ‘doe maar gewoon’ houding. Shoppen is wat hem betreft een beleving en daar moet je van genieten. In de nieuwe zaak maakt hij het de mensen dan ook zo aangenaam mogelijk. Op de vloer ligt een onconventionele vloer van grijze straatklinkers, boven de verkoopbalie hangen trendy lampen met gouddraad. Het heeft een industriële look die jong en hip tot wat meer behoudend zal aanspreken.

,,Kom gewoon eens kijken,” zegt Van Schaik die de zaak eigenhandig met hulp van zijn vader heeft gebouwd. Wie dat bezoek direct na de opening plant, profiteert ook nog van de openingskorting. Apeldoorn IN STIJL wordt verkooppunt van onder meer de merken Only, Jaqueline de Young, LTB, Twinlife, Cars, Petrol en Only and Sons. De winkel wordt op vrijdag 25 augustus geopend.

Willekeurige afbeelding

03fe6fe288a7a72f5658a07fc2695108_XS.jpg

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief om het nieuws niet te missen