zaterdag 20 oktober 2018 | Login
Bedrijven

Bedrijven (218)

Ondernemers genoeg in Apeldoorn, hoewel er altijd ruimte is voor nieuwe ideeën en indicatieven. Deze ondernemers zorgen voor de werkgelegenheid in de gemeente, en in sommige gevallen ook voor levendigheid in de gemeente. Ondernemers zijn waardevol en moeten we koesteren. Daarom ook een speciale hoek voor de (startende) ondernemers die ook een platform verdienen.

Laatste Nieuws

Street Jump in oude PostNL gebouw

woensdag, 08 augustus 2018 21:08 Geschreven door

In het ‘oude’ PostNL pand aan de Chr.Geurtsweg in Apeldoorn komt in 2019 een 2.500 m2  groot Indoor Trampoline Park onder de naam Street Jump. Street Jump parken zijn al te vinden in Leeuwarden en Haarlem en in ontwikkeling in meerdere steden waaronder Apeldoorn. Franchisenemer in Apeldoorn is Diederik Miedema, eigenaar van Monkey Town Apeldoorn. De verwachting van realisatie van Street Jump Apeldoorn is eind eerste kwartaal 2019.

Jumpen is van de ene naar andere trampoline springen. Street Jump Apeldoorn kenmerkt zich door de omvang in m2 en het kunnen street jumpen op diverse  trampolinevelden die verschillen van niveau. Het richt zich op een breed publiek met  een hoge diversiteit van spel en jump activiteiten als recreatieve bezigheid en/of om stoere tricks te leren en eventueel als teamsport. Het concept van Street Jump stimuleert tevens het bewegen en de gezondheid en draagt bij aan sociale interactie.

Street Jump Apeldoorn is geschikt voor jong & oud, voor beginners en gevorderden èn voor actieve sporters. Naast vrij jumpen zullen er arrangementen komen met een meer sportief karakter en met een recreatief karakter voor bedrijfs-, familie-, kinder-, klassefeesten, enz.

Tai Chi school: 'Extra locatie uit hulpvraag'

maandag, 06 augustus 2018 21:01 Geschreven door

Tai Chi school 'Bron van Geluk' is een bekende organisatie die 'mensen helpen aan een gezondere lifestyle' tot doel heeft. Recent heeft deze vereniging besloten dat een extra locatie wegens succes echt nodig bleek.

De 'Bron van Geluk' bestaat al sinds 2010 en is opgericht als een passie van Douwe Geluk. Sinds 2017 ging de school een geheel nieuwe fase in en steeds meer inwoners van Apeldoorn en omstreken wisten de weg naar de school te vinden.

"mensen helpen door middel van Tai Chi, Chi Kung en Mindfulness lessen was en is mijn voornaamste doel" aldus Douwe Geluk

Dhr Geluk gaf aan dat veel mensen gebaat zijn zijn bij Tai Chi ook mensen met aandoeningen zoals: Fibromyalgie, Copd, Migraine, Suikerziekte, Reuma en anderen. Zoveel mensen zijn zo blij met de trainingen bij deze school dat er een nieuwe zaal bijkomt.

Douwe Geluk: "de extra locatie is met name tot stand gekomen vanuit de enorme hulpvraag. Ik ben blij dat het gerealiseerd is en dat we verder kunnen gaan met reizen ken binnen Chinese vechtkunst"

De nieuwe locatie is in de Gymzaal aan de Soerenseweg 105, 7313 EJ te Apeldoorn. Op 29 augustus 2018 wordt deze nieuwe plek feestelijk geopend waar iedereen gratis bij kan zijn. Meer informatie:

Variabele afvalstoffenheffing leidt tot ruim 40% minder restafval

woensdag, 23 mei 2018 19:29 Geschreven door

In veel Gelderse gemeenten heerst discussie rondom diftar: een variabele afvalstoffenheffing. Inwoners van de gemeenten die diftar hanteren, blijken echter aanzienlijk minder huishoudelijk afval te produceren dan het landelijk gemiddelde. Dit blijkt uit onderzoek van Afvalcontainershop.nl, waarbij de meest recente afvalcijfers van Nederlandse gemeenten op basis van de methode voor het innen van de heffing met elkaar zijn vergeleken.

Ruim veertig procent van de Nederlandse gemeenten hanteert in 2018 ‘diftar’: een variabele afvalstoffenheffing, die afhangt van de hoeveelheid restafval die een inwoner produceert. Uit de resultaten van het onderzoek blijkt dat de gemiddelde hoeveelheid huishoudelijk restafval per inwoner bij deze gemeenten 42,4% lager ligt dan het landelijk gemiddelde. Ook de totale hoeveelheid huishoudelijk afval blijkt in deze gemeenten gemiddeld 10,6% lager te liggen dan het landelijk gemiddelde.

Verder blijkt dat inwoners van gemeenten die diftar hanteren afval een stuk beter scheiden. Zo zamelen deze gemeenten op jaarbasis gemiddeld 13,6% meer oud papier en karton en 9,8% meer glas in.

Direct effect
Uit de meest actuele afvalcijfers van het CBS (2016), blijkt ook dat inwoners van de tien gemeenten die in dat jaar overstapten naar diftar in het eerste jaar direct 40,8% minder huishoudelijk restafval en 8,8% minder totaal huishoudelijk afval produceerden. Landelijk gemiddeld nam de hoeveelheid restafval slechts met 6,5% af en nam de totale hoeveelheid huishoudelijk afval juist met 0,1% toe.

Diftar-methoden
Uit de onderzoeksresultaten blijkt dat de diftar-methode waarbij de kosten afhangen van de hoeveelheid afval én het aantal ledigingen, zorgt voor de grootste afname in de totale hoeveelheid huishoudelijk afval per inwoner. De methode waarbij inwoners per afvalzak betalen leidt tot de laagste hoeveelheid restafval per inwoner, maar heeft het effect kleinste effect op de totale hoeveelheid huishoudelijk afval per inwoner.

De volledige resultaten van het onderzoek, inclusief interactieve kaart met de heffingswijze per gemeente, zijn te vinden op: https://www.afvalcontainershop.nl/diftar-onderzoek

Nieuwe samenwerking Vue en Monkey Town

maandag, 30 april 2018 20:23 Geschreven door

Een kinderfeestje kan voor ouders nogal wat hoofdbrekens met zich meebrengen: kies je voor het één of het andere, en de jarige wil allebei. Dat kan vanaf nu bij Monkey Town en Vue Apeldoorn op woensdag, vrijdag, zaterdag, zondag en in de schoolvakanties op alle dagen. Voor één all in-prijs film kijken, klimmen, klauteren, eten, drinken, vrolijk zijn en op verhaal komen.

Bij Monkey Town Apeldoorn kun je de Monkey Bios Party als kinderfeestje of dagje uit reserveren via: email - of telefoon - 055 203 30 33. Reserveren is mogelijk vanaf 5 kinderen. In principe gaan de kinderen eerst naar de Vue bioscoop en dan naar Monkey Town, maar afhankelijk van de tijden kan het ook andersom. In de prijs is inbegrepen een cadeautje voor de jarige, entree Monkey Town plus onbeperkt limonade en keuze uit frites, poffertjes, pannenkoek of pizza; of beker Slush met chips òf Cupcakes versieren. En uiteraard entree plus film in de Vue bioscoop met een Kidsbox met daarin popcorn, spekje, lolly en drinken. Kortom een coole indoor party of dagje uit. De all in prijs voor dit feestje is € 17,50 per kind (exclusief kosten 3D film en 3D bril bij Vue), en de begeleiders mogen gratis mee.

populair Nieuws

Tijdens het jaarlijkse Prinsjesdagontbijt van Visser & Visser worden ondernemers…
Mendy Wassink van Bronspark Mindfulness & Meditatie verzorgt op woensdag…
Tai Chi school 'Bron van Geluk' is een bekende organisatie…

Verrassende nieuwkomer wint grafische prijs

vrijdag, 30 Maart 2018 20:07 Geschreven door

Het grafisch collectief Totdrukwerk uit Apeldoorn en VdR druk & print uit Nijkerk heeft 22 maart 2018 de KVGO (Koninklijk Verbond van Grafische Ondernemers) -prijs ontvangen van de Kalenderwedstrijd 2018. Het collectief was volgens de jury een verrassende nieuwkomer. Het winnende resultaat is te zien via https://www.kalenderwedstrijd.nl/nieuws/laat-je-voeden-en-inspireren.

Elke maand(kaart) van de bureaukalender inspireert tot actie en leidt tot een verrassende geur, beeld, tip, oppepper, popup of oogst. Het grafisch collectief uit Apeldoorn/Nijkerk heeft zich hierin laten leiden door Doks Ontwerpburo uit Arnhem.  ‘Laat je voeden en inspireren!” is de titel van de papieren kalender in het digitale tijdperk. Het collectief schrijft in zijn intro: “Aan het einde van een jaar kijken we weer uit naar het nieuwe, frisse jaar dat voor ons ligt. Laat je voeden en inspireren door deze kalender met kooktips, mooi beeld en prikkelende teksten. Geproduceerd op bijzonder materiaal in verschillende grafische technieken.”

Collectors item
Hun bureaukalender is vanwege de grote belangstelling nu een collectors item.

Er zijn nog 50 kalenders beschikbaar voor belangstellenden en/of  verzamelaars. Men kan daarvoor contact opnemen met Bertil de Ridder van VdR druk & print via email of Rik de Jonge van Totdrukwerk via email .

Stichting Kalenderwedstrijd
De Stichting Kalenderwedstrijd (Kalenderwedstrijd.nl) dateert uit 2004 en stelt zich ten doel het jaarlijks organiseren van een wedstrijd waarin wandkalenders, bureaukalenders en bureauagenda's door een deskundige vakjury worden beoordeeld en het daarvoor toekennen van een of meer prijzen. De Stichting heeft als basis de grafimedia sector in Nederland en België en richt zich op ontwerpers, producenten en uitgevers van calendarium gebonden producten in druk of print.

McDonald’s Apeldoorn Zuid met McCafé is geopend

donderdag, 29 Maart 2018 19:44 Geschreven door

De McFans van Apeldoorn Zuid moesten bijna een maand uitwijken naar een ander McDonald’s restaurant wanneer ze even heerlijk binnen wilden genieten van hun maaltijd. Maar het is het wachten waard geweest; vandaag opent het restaurant haar deuren en introduceert het 56e McCafé van Nederland en het 1e van Apeldoorn. Gasten kunnen vanaf vandaag naast het welbekende aanbod genieten van verschillende koffievariaties en een ruim patisserie-aanbod.

Geheel nieuw interieur met diverse vernieuwingen
Gasten worden bij McDonald’s  Apeldoorn Zuid welkom geheten in een geheel nieuw interieur voorzien van lichte, natuurlijke kleuren, diverse zitjes en meerdere vernieuwingen die het bezoek nog prettiger maken.

Één van die vernieuwingen is de upgrade in Table Service. Moesten gasten eerder aangegeven op de Easy Order Kiosk waar zij plaatsnamen, om vervolgens de bestelling gebracht te krijgen, hoeft dit binnenkort niet meer. Door een bluetooth radius systeem wordt de bestelling aan de juiste tafel gebracht, ook al wisselen gasten van plaats. Het installeren van dit systeem zal in de komende twee weken gebeuren.

In de nabije toekomst zal het restaurant de bestelling ook kunnen opnemen aan tafel.

Een uitbouw van 2,5 meter over de gehele breedte van het restaurant zorgt voor een forse uitbreiding van het aantal zitplaatsen.

Ook de Magic Tables zijn een welkome toevoeging in het moderne interieur. Gasten van jong tot oud kunnen zich vermaken met interactieve tafels waarop spelletjes gespeeld kunnen worden.

“Met deze metamorfose heeft Apeldoorn er een heerlijke frisse locatie bij voor ontspanning, zakelijke ontmoetingen of voor even snel tussendoor. We nodigen iedereen van harte uit om met eigen ogen te zien en te ervaren hoe mooi McDonald’s Apeldoorn Zuid is geworden en te genieten van onze nieuwe producten.“ Aldus franchisenemer van de McDonald’s restaurant in Apeldoorn en Deventer, Henk Koning.

McDonald’s McCafé
Bij het McCafé kunnen gasten aan de speciale koffiecounter kiezen uit 14 verschillende koffievariaties; van een heerlijke espresso tot een latte macchiato met siroop naar keuze voor de liefhebbers. Naast een sterk uitgebreid koffieassortiment, biedt het McCafé ook een ruime keuze aan allerlei lekkernijen als macarons, donuts, cheesecake, muffins en vers afgebakken cookies en croissants. De koffievariaties en de lekkernijen zijn de hele dag verkrijgbaar, ook via de gewone counter, Easy Order Kiosk en de McDrive.

McCafé bestaat niet zonder haar medewerkers. Zij worden speciaal getraind om de 14 verschillende koffievariaties - gemaakt met 100% Arabica bonen van het gerenommeerde Italiaans koffiemerk Segafredo - op de enige juiste manier te kunnen serveren. Ook biedt McCafé medewerkers de mogelijkheid om een aanvullende cursus bij een erkende barista-school te volgen.

Gasten waarderen kwaliteit McCafé
Onderzoek, uitgevoerd door Maurice de Hond waar 600 Nederlandse koffieliefhebbers aan hebben deelgenomen, toont aan dat het gevarieerde aanbod van koffievariaties én de lekkernijen van McCafé gewaardeerd worden. Bijna de helft van de respondenten waardeert McCafé vooral om de kwaliteit van de koffie(variaties) en verreweg de meeste respondenten waarderen het aanbod als ‘goed’ tot ‘zeer goed’. Voor jongere doelgroepen is McCafé een aantrekkelijke bestemming. Voor een derde van de respondenten jonger dan 30 jaar is McCafé op de maandagmorgen het favoriete moment om een bezoek aan te brengen, als zij op weg zijn naar hun werk.

Duurzaam en eerlijk
De gebruikte koffiebonen hebben het Rainforest Alliance-keurmerk. Dit keurmerk garandeert dat bij de koffieproductie onder andere rekening is gehouden met de bescherming van het milieu en goede arbeidsomstandigheden voor de koffieboeren en hun gezinnen. Het overgebleven koffiedik gaat naar Koffie Recycling Nederland (KRN), om het te laten bewerken tot bio-pellets en briketten. Hiermee zet McDonald’s haar reststoffen opnieuw in voor een duurzaam gebruik van al haar koffie.

Door de vernieuwingen in het restaurant zijn er ruime kansen op een baan als barista of all-round medewerker. Op www.werkenbijmcdonalds.nl kunnen geïnteresseerden meer informatie vinden en direct solliciteren

Stella opent E-bike Testcenter in Apeldoorn

vrijdag, 16 Maart 2018 20:24 Geschreven door

E-bikespecialist Stella opent per 16 maart een nieuw E-bike Testcenter, dit keer in Apeldoorn. De Nunspeetse fietsenfabrikant opent aan de Koninginnelaan 99, in een sfeervolle winkelstraat met veel diversiteit aan winkels.

E-bike populair in het oosten van Nederland
Dat de e-bike populair is in het oosten van het land, blijkt uit het Onderzoek Verplaatsingen in Nederland van het CBS. Gelderlanders fietsen veel en er is een stijgende vraag naar elektrische fietsen. Om deze reden opende Stella al eerder dit jaar twee vestigingen in de provincie Gelderland, namelijk in Tiel en Doetinchem. Samen met de vestiging in Nunspeet, waar tevens de fietsenfabriek van Stella gevestigd is, heeft Stella nu in totaal vier fietsenwinkels in Gelderland. “We weten dat de vraag naar elektrische fietsen groot is in Gelderland. Dit is voor ons een reden om het aantal vestigingen in de Gelderse provincie uit te breiden”, aldus Johan Makaske, woordvoerder Stella.

Officiële feestelijke opening in Apeldoorn
Het nieuwe E-bike Testcenter gaat op 16 maart open, maar wordt op 24 maart officieel geopend. Stella pakt uit, want op 24 maart wordt er een gratis e-bike weggegeven. Bezoekers maken kans op de gratis e-bike door een coupon in te vullen en voor zaterdag 24 maart 14.00 uur in te leveren in de vestiging in Apeldoorn. Rond 14.00 uur is er een live loting en wordt de winnaar bekendgemaakt.

Leer zelfverdediging bij The Gym

vrijdag, 09 Maart 2018 19:53 Geschreven door

Leer zelfverdediging bij de nieuwe sportschool The Gym 'Ultimate Fit Company' aan het Jeanmonet park in Apeldoorn. De cursus bestaat uit 8 groeplessen van een uur en zal starten op 20 maart 2018.

The Gym 'Ultimate Fit Company' is zoals de naam het al zegt bezig met de fitheid van mensen. Dit kan middels personal training, groepslessen en andere sport en beweegvormen. The Gym Apeldoorn start vanaf twintig maart met de cursus: Leer Zelfverdediging. Deze cursus is ontwikkeld door The Gym zelf en toegankelijk voor een ieder die eraan deel zou willen nemen. De eerste les is een wat meer algemene les, waarna de lessen erop meer werken met thema's en een stukje herhaling.  De cursus wordt afgesloten met een mooi certificaat van deelname. Dus doe gewoon mee!

Heeft u interesse en wilt u zich aanmelden? Dat kan door een mailtje te sturen naar:

Willekeurige afbeelding

Geen afbeeldingen

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief om het nieuws niet te missen