zondag, oktober 27Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Gouden Kalf-winnaar Minco Eggersman te gast op Brainstorm Festival in GIGANT

Foto: Gigant

Op zaterdag 2 november zal Gouden Kalf-winnaar Minco Eggersman aanwezig zijn op het Brainstorm Festival in GIGANT, Apeldoorn, waar hij zijn carrière bespreekt, van rockartiest tot bekroond filmcomponist. Naast het gesprek stelt Eggersman ook posters tentoon van films waarvoor hij de muziek heeft gecomponeerd en brengt hij zijn Gouden Kalf mee.

Eggersmans filmmuziek staat bekend als melancholisch, gelaagd, organisch en minimalistisch. Zijn carrière als filmcomponist begon in 2008 toen regisseur Jaap van Heusden hem vroeg muziek te schrijven voor de film Ooit. Sindsdien werken de twee regelmatig samen, en Eggersmans werk is ook in Oost-Europese films te horen. De Gouden Kalf-winst voor de film De Man Uit Rome vormt het hoogtepunt van zijn werk als componist.

In een recent interview gaf Eggersman aan dat de nominatie onverwacht kwam: “Vijf dagen voor de uitreiking hoorde ik dat ik genomineerd was. Tijdens de uitreiking was ik flink zenuwachtig; het is spannend, want er zijn zoveel mensen die vaker genomineerd zijn, maar nog nooit gewonnen hebben.”

Eggersman begon zijn muziekcarrière echter als drummer in het alternatieve rockcircuit en speelde in 2010 al op het Brainstorm Festival met zijn band The Spirit That Guides Us. Nu, veertien jaar later, keert hij terug als bekroonde filmcomponist.

Programma

  • Expositie filmposters: vrijdag 1 en zaterdag 2 november, tijdens het Brainstorm Festival in GIGANT
  • Carrière-gesprek met Minco Eggersman: zaterdag 2 november om 16.00 uur in de theaterzaal van GIGANT
  • Vertoning van de film ‘De Man Uit Rome’: zondag 3 november om 13.30 uur in het filmtheater van GIGANT

Locatie: GIGANT, Nieuwstraat 377, Apeldoorn
Meer informatie over het Brainstorm Festival is te vinden op www.brainstormfestival.com

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.