vrijdag, oktober 25Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Win een schilderij bij de tentoonstelling van Karim Omayri

Foto: Ateliers Apeldoorn

Van donderdag 24 oktober tot en met zondag 3 november exposeert de Apeldoornse kunstenaar Karim Omayri in Galerie Ateliers Apeldoorn. Deze tentoonstelling zou weleens zijn laatste in Apeldoorn kunnen zijn, aangezien hij binnenkort naar Irak vertrekt om voor zijn ouders te zorgen. Het is nog onzeker of hij naar Nederland zal terugkeren.

De galerie bevindt zich aan de Hoofdstraat 155 en is te bezoeken op de volgende tijden:

  • Donderdag: 19:00 – 21:00 uur
  • Vrijdag, zaterdag, zondag: 13:00 – 17:00 uur

Als de vlag buiten hangt, is de galerie open!

Over Karim Omayri
Karim Omayri heeft zijn opleiding gevolgd aan de Kunstacademie in Bagdad en woont al vele jaren in Nederland. Hij heeft in de loop van de tijd een herkenbare en eigen stijl ontwikkeld, vooral bekend door zijn schilderijen met portretten. Op het eerste gezicht lijken het verschillende gezichten, maar voor Karim vertegenwoordigt elk werk altijd één persoon, omringd door de mensen met wie deze persoon verbonden is. Dit weerspiegelt zijn boodschap: “Iedereen is verbonden met anderen.”

Onbekender werk
Naast zijn bekende portretten toont Karim ook ander werk tijdens deze expositie, waaronder iconische figuren, mensen en dieren. Ook zijn 21 schetsboeken vol met tekeningen van mensen zullen te zien zijn, een uniek kijkje in zijn altijd aanwezige creativiteit.

Opening en verloting
De expositie wordt feestelijk geopend op zaterdag 26 oktober om 15:00 uur, waar iedereen welkom is om onder het genot van een hapje en drankje de kunstwerken te bekijken. Gedurende de expositie zijn er lootjes te koop voor één euro per stuk. De afsluiting van de expositie op zondag 3 november om 15:00 uur wordt spannend: Karim verloot één van zijn kunstwerken onder de aanwezigen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.