vrijdag, oktober 25Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Zilveren Camera 2023 Expositie voor de derde keer in Apeldoorn

Foto: Marcel Molle | Apeldoorn Photo

Met trots kondigt Apeldoorn Photo de prestigieuze Zilveren Camera expositie aan, die voor de derde keer in Apeldoorn te zien is. De tentoonstelling, waarin de beste fotojournalistieke werken van Nederland worden getoond, is te bezichtigen van 22 oktober tot 18 november 2024 in het Stadhuis van Apeldoorn, tijdens de reguliere openingstijden. Deze bijzondere expositie, georganiseerd in samenwerking met de Gemeente Apeldoorn, biedt bezoekers de kans om de bekroonde foto’s van het afgelopen jaar te bewonderen.

Zilveren Camera: een begrip in fotojournalistiek
Sinds 1949 is de Zilveren Camera een begrip in de Nederlandse fotojournalistiek. Jaarlijks wordt een overzicht gepresenteerd van de meest indrukwekkende nieuwsfoto’s. Dit jaar omvat de tentoonstelling meer dan 275 beelden, waaronder de winnende foto’s in categorieën zoals Nieuws, Sport en Documentaire Fotografie. Voor het publiek biedt dit een unieke kans om nieuwsgebeurtenissen op een krachtige en visuele manier opnieuw te beleven.

Officiële opening op 21 oktober
Op 21 oktober om 17.00 uur vindt de officiële opening van de expositie plaats in het Stadhuis van Apeldoorn, verricht door wethouder Peter Messerschmidt. Amaury Miller, winnaar in de categorie Nieuws Internationaal Enkel met zijn serie ‘Het wonder van Iskenderun’, zal aanwezig zijn en meer vertellen over zijn indrukwekkende werk.

Het wonder van Iskenderun vertelt het verhaal van de 63-jarige Suleyman Samar, die op wonderbaarlijke wijze levend werd gevonden onder het puin na de aardbeving in de Turkse havenstad Iskenderun. Op 9 februari 2023, 88 uur na de instorting van het gebouw, werd hij onder luid applaus gered. Dit moment werd vastgelegd in een krachtige foto door Amaury Miller.

Bezoekinformatie
De Zilveren Camera expositie is gratis toegankelijk en te bezoeken tijdens de openingstijden van het Stadhuis van Apeldoorn. Voor meer informatie kunt u terecht op de websites van Apeldoorn Photo en de Zilveren Camera.

Over Apeldoorn Photo
Apeldoorn Photo is hét overkoepelende platform voor fotografie in Apeldoorn en omgeving. Met activiteiten zoals het Fotocafé, de Stadsfotograaf, een online galerij en het tweejaarlijkse Fotofestival, biedt Apeldoorn Photo een platform voor zowel professionele fotografen als liefhebbers. Naast het organiseren van exposities, zoals de Zilveren Camera, stimuleert Apeldoorn Photo de fotografiegemeenschap met diverse evenementen en activiteiten.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.