zondag, oktober 27Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Apeldoornse 4Daagse gaat van start met groeiend deelnemersaantal

Foto: 4daagse Apeldoorn

De 69ste editie van de Apeldoornse 4Daagse vindt dit jaar plaats van dinsdag 9 tot en met vrijdag 12 juli. Deelnemers kunnen kiezen uit verschillende afstanden, variërend van 12 tot 40 kilometer. Dit groene wandelevenement, dat volledig door vrijwilligers wordt georganiseerd en uitgevoerd, staat bekend om zijn natuurlijke omgeving en gezellige sfeer. Bij rustpunten langs de route en op het start- en finishterrein worden wandelaars warm onthaald met een gevarieerd muziekprogramma.

Samenwerking met Cantharel verlengd
De samenwerking met de Cantharel, sinds 2015 sponsor van de 4Daagse, is verlengd. Hierdoor blijft de Cantharel nog minimaal twee jaar verbonden aan het evenement. Joop Achterkamp, voorzitter van de 4Daagse Apeldoorn, zegt hierover: “We hebben al jaren een hele fijne band. Het eerste contract werd in 2014 gesloten en is sinds 2015 van kracht.”

Speciale jubileumroute in 2025
Tijdens de 70ste editie in 2025 komt er een extra wandeldag die door het centrum van Apeldoorn voert, langs diverse highlights en parken, waardoor het groene karakter behouden blijft. Deze negen kilometer lange jubileumroute start bij het sluisje, een belangrijke locatie in de bevrijding van Apeldoorn, en voert via het Oranjepark en Wilhelminapark terug naar Victoria Boys. De route viert drie jubilea: de 70ste editie van de Apeldoornse 4Daagse, 80 jaar bevrijding van Apeldoorn en het 80-jarig bestaan van Victoria Boys.

Inschrijvingen en deelnemersaantal
De Apeldoornse 4Daagse is laagdrempelig en flexibel: deelnemers kunnen kiezen voor vier dagen wandelen of losse dagen, en voor korte of lange afstanden. Irma Woudenberg, bestuurslid van de 4Daagse Apeldoorn, meldt dat het aantal voorinschrijvingen dit jaar met 2160 deelnemers 17% hoger ligt dan vorig jaar. Daarnaast is er een toename van 58% in het aantal unieke dagwandelaars, met 723 inschrijvingen die samen 1160 dagen zullen wandelen. Dit succes is mede te danken aan een toegenomen actieve levensstijl na de coronapandemie en een sterke aanwezigheid op sociale media.

Routes en bereikbaarheid
Het vertrek- en finishpunt van alle routes is bij voetbalvereniging Victoria Boys, die volop parkeergelegenheid biedt en aan de rand van het bos ligt. De routes van de Apeldoornse 4Daagse bieden een prachtige natuurbeleving:

  • Dag 1 (Dag van Beekbergen): De routes leiden richting Ugchelen, door bosrijke gebieden naar Beekbergen en Loenen, met de langste afstand door de Loenermark.
  • Dag 2: De routes gaan door natuurpark Berg en Bos en het Paleispark van Kroondomein Het Loo, waarbij de langere afstanden ook Wiesel en Vaassen aandoen.
  • Dag 3: De routes gaan wederom richting Berg en Bos en verder naar Hoog Soeren, over de Asselse Heide. De langste afstanden komen ook door de zandverstuiving van Kootwijk.
  • Dag 4: Alle afstanden gaan door de bossen naar Hoenderloo en vervolgens Caesarea, waar wandelaars warm worden ontvangen met bloemen en felicitaties.

Aanmelden
Heb je je nog niet opgegeven voor de Apeldoornse 4Daagse? Dat kan nog steeds! Ook inschrijven op de dag zelf is mogelijk. Je kunt je opgeven voor afstanden van 12 tot 40 kilometer en zelfs losse dagen meedoen. Bekijk voor meer informatie en aanmelden de website: www.4daagseapeldoorn.nl.