donderdag 16 augustus 2018 | Login
Historische afbeeldingen van Apeldoorn op bouwwanden in binnenstad

Historische afbeeldingen van Apeldoorn op bouwwanden in binnenstad

Op verschillende plekken in de binnenstad wordt ge- en verbouwd. De wanden die om de bouwplaatsen heen staan, zijn sinds deze week niet meer alleen kaal hout. Verschillende historische afbeeldingen zijn op de wanden geplaatst en laten zien hoe Apeldoorn er in 1900 uitzag.

“De binnenstad van Apeldoorn is volop in ontwikkeling”, vertelt centrummanager Hella Soethof. “Centrummanagement werkt ook tijdens de winterperiode hard om de binnenstad sfeervol te maken én te houden. Het optuigen van de wanden is één van de manieren waarop wij dit willen bewerkstelligen.”

Historische blikvangers
Op de wanden zijn onder meer historische afbeeldingen te zien van Apeldoornse blikvangers, zoals Paleis Het Loo, de Apenheul en de Julianatoren. “We laten op deze manier zien wie we zijn, met gepaste historische trots”, aldus Soethof. “Op de Kanaalstraat staat inmiddels een grote wand waarop we bezoekers welkom heten. Het is voor het eerst dat bouwwanden in de binnenstad op deze wijze benut worden. We zijn erg trots deze ontwikkeling.”

De wanden zijn volgens Soethof niet alleen een lust voor het oog, maar maken de plekken waar gebouwd wordt ook veiliger.

Laat een reactie achter

Reacties zijn meer dan welkom. Echter: reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd.

Willekeurige afbeelding

2c4f75c8e70744b7fc28f76083e1b4a3_XL.jpg

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief om het nieuws niet te missen