dinsdag 16 oktober 2018 | Login

Nieuwe plannen terrein voormalig Julianaziekenhuis

Nieuwbouw op de plek van het voormalige Julianaziekenhuis

Op de plek van het voormalige Julianaziekenhuis komt er eindelijk nieuwbouw! Op het nu nog braakliggende terrein verrijst het project Julianakwartier: een unieke nieuwe woonomgeving met twee-onder-één-kapwoningen en vrijstaande woningen. De woningen krijgen een klassieke architectuur, passend bij de jaren ‘30 woningen in de directe omgeving. Naast de koopwoningen, komen er ook huurwoningen en zorg-woonvoorzieningen.

Julianakwartier bestaat uit een grote variëteit aan woningen; huurwoningen, koopwoningen en zorg-woonvoorzieningen. Het Julianakwartier zal een gevarieerde mix van bewoners krijgen. De buurt is gemoedelijk en de sfeer is dorps. In het woongebied komen ook drie zorgcomplexen. Daarmee wordt invulling gegeven aan de vroegere zorgbestemming van de locatie. De zorgcomplexen krijgen elk een eigen karakter en invulling in een parkachtige setting.

Woonwens-enquête
In het koopsegment komen er twee-onder-één-kapwoningen en vrijstaande woningen. De woningen sluiten qua stijl en architectuur fraai aan bij de bestaande bebouwing aan de Badhuisweg, Sprengenweg en andere straten in de omgeving. De eerste schetsen en plannen zijn klaar, maar voor het definitief maken van de ontwerpen, horen de ontwikkelaars graag de wensen van mogelijke kopers. Geïnteresseerden kunnen zich online inschrijven en een woonwens-enquête invullen. De resultaten uit de enquête worden meegenomen bij de definitieve uitwerking van de plannen.

Ideale locatie
Julianakwartier ligt in de driehoek Hoogakkerlaan, Sprengenweg, Koning Lodewijklaan. Niet voor niets een ongekend populair woongebied, want de buurt is rustig, ruim en groen opgezet. Veel volwassen groen zorgt voor een aangename, statige sfeer. Ondanks dat de wijk dicht bij het centrum is, zijn er in het plan voldoende parkeerplaatsen meegenomen. Alle dagelijkse voorzieningen zoals winkels en scholen, zijn dichtbij. Het centrum van Apeldoorn is op loopafstand.

Start verkoop
De exacte start verkoopdatum is nog niet bekend maar zal, onder voorbehoud, in maart 2018 plaatsvinden. Geïnteresseerden kunnen zich wel al aanmelden via de website www.julianakwartier.nl en hun woonwensen doorgeven.

Laat een reactie achter

Reacties zijn meer dan welkom. Echter: reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd.

Willekeurige afbeelding

Geen afbeeldingen

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief om het nieuws niet te missen